Θεσσαλονίκη: Γέμισαν το αυτοκίνητο σκουπίδια γιατί πάρκαρε πάνω σε πεζοδρόμιο

Θεσσαλονίκη: Γέμισαν το αυτοκίνητο σκουπίδια γιατί πάρκαρε πάνω σε πεζοδρόμιο Facebook Twitter
19

Με ένα διαφορετικό τρόπο επέλεξαν άγνωστοι να «τιμωρήσουν» ασυνείδητο οδηγό στη Θεσσαλονίκη γεμίζοντάς το σκουπίδια επειδή πάρκαρε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζοδρόμιο.

Το περιστατικό, σύμφωνα με μέλος της ομάδας στο Facebook «Θεσσαλονίκη - Τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα» συνέβη στην οδό Βασιλίσσης Όλγας στο κέντρο της πόλης.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανάρτησε μέλος της συγκεκριμένης ομάδας του Facebook, το αυτοκίνητο είναι γεμάτο με σακούλες με σκουπίδια.

Θεσσαλονίκη: Γέμισαν το αυτοκίνητο σκουπίδια γιατί πάρκαρε πάνω σε πεζοδρόμιο Facebook Twitter
Θεσσαλονίκη: Γέμισαν το αυτοκίνητο σκουπίδια γιατί πάρκαρε πάνω σε πεζοδρόμιο Facebook Twitter
Θεσσαλονίκη: Γέμισαν το αυτοκίνητο σκουπίδια γιατί πάρκαρε πάνω σε πεζοδρόμιο Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Thestival

Ελλάδα
19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
ασυνείδητO οδηγO?το αυτοκίνητό TOY?Γιατί να ήταν άνδρας και όχι γυναίκα?Και για να ανταποδώσω τον σεξισμό: τέτοια μικρά αυτοκίνητα τα οδηγούν συνήθως γυναίκες.
Μμμ...ναι ok, δεν μιλάμε για fiat 500 ή mini αλλά για fiat panda ή κάτι τέτοιο ... σιγά το αυτοκίνητο "γυναικείο" σύμβολο.Χαίρομαι που ανακαλύπτεις τον κόσμο αλλά, ενημερωτικά, όταν το φύλο ενός ατόμου είναι άγνωστο -όπως σ’ αυτήν την περίπτωση- τείνουμε να απευθυνόμαστε σ΄αυτό ως αρσενικό, διότι ο default άνθρωπος νοείται ο αρσενικός άνθρωπος: "male as the neutral default" (βλ. https://www.weforum.org/agenda/2018/08/why-male-is-our-default-gender). Μπορείς επίσης να δεις τι αδιαμφισβήτητη σχέση έχει ο ανδροκεντρισμός με την γλώσσα.Επίσης, όταν λέμε ότι "ένας χειρουργός πρέπει πάντοτε να απολυμαίνει τα χέρια του πριν μία εγχείρηση" δεν εννοούμε μόνο τους άνδρες χειρουργούς, εννοούμε όλους τους χειρουργούς κάθε φύλου, έτσι δεν είναι;Επανερχόμενοι στο θέμα μας -φυσικά- και το εν λόγω αυτοκίνητο θα μπορούσε να έχει γυναίκα οδηγό, μία ασυνείδητη και παρτάκισσα οδηγό, αλλά μάλλον δεν είναι αυτό το θέμα σου, ο μη σεξισμός στην γλώσσα δεν είναι το θέμα σου εκτός κι αν είσαι της συμπεριληπτικής γλωσσικής απόδοσης των φύλων, σε κάθε περίπτωση: θετική, αρνητική, ουδέτερη.btw το ίδιο περιστατικό με seat μαούνα κι άλλα αμάξια:https://www.wepost.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85/+https://www.tilestwra.com/thessaloniki-odigos-parkare-brosta-se-kado-ke-ton-elousan-skoupidia/έχει γίνει τσι μοδός μάλλον στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον.
Χαίρομαι που ανακαλύπτω τον κόσμο, χαίρομαι επίσης που τσίμπησες το δόλωμα.Το σχόλιο μου είχε αποδέκτη ακριβώς εσένα και μερικές ακόμα σαν και σένα που δείχνουν να ζουν κάτω από μια διαρκή και τεράστια αδικία.Για να αντιληφθείτε ότι δεν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.Αφού δέχεσαι ότι είναι λογικό να λέμε Ο χειρούργος, τότε θα εξακολουθούμε να λέμε Ο πολιτικός, Ο βουλευτής, Ο μηχανικός χωρίς να φοβόμαστε πως θα αντιδράσουν μερικές εκατοντάδες γυναίκες που βλέπουν παντού εχθρούς και συνωμοσίες σε βάρος τους.Μέχρι να μάθουμε ότι η οδηγός που σκότωσε τους ποδηλάτες στην Κοζάνη ήταν όντως γυναίκα, όλα τα ενημερωτικά sites έλεγαν Ο οδηγός και το αυτοκίνητο ΤΟΥ. Το θεωρώ πλέον χυδαίο κυρίως να κατηγορούνται πάντα οι άνδρες επειδή η γλώσσα μας είναι αυτή που είναι, ενώ υπάρχει ένα γυναικείο κίνημα που κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα. Άλλωστε στις φεμινιστικές σελίδες αυτό δεν είναι από τα κύρια θέματα? Το ότι οι γυναίκες δέχονται ένα γλωσσικό σεξισμό και ότι πολλές λέξεις όπως Ο γιατρός και όχι Η γιατρός τις μειώνουν? Οπότε τελικά τι ισχύει? Αν λέμε η γιατρός τότε θα λέμε κι η οδηγός. Τι, όχι?
Σιγά το αγκίστρι βρε boxer, το ξέρω ότι τέτοιου τύπου σχόλια τα κάνεις -ακριβώς- γι' αυτόν το λόγο.Το ότι επιλέγω να απαντήσω σοβαρά είναι συνειδητή απόφαση.Δεν δέχομαι ότι είναι "λογικό" να λέμε "ένας χειρουργός πρέπει πάντοτε να απολυμαίνει τα χέρια του πριν μία εγχείρηση" εννοόντας όλους τους χειρουργούς (κάθε φύλου), απλώς λέω ότι είναι αυτό που ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ (ανεξάρτητα από τις δικές μου προτιμήσεις επί του θέματος).(και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής νομίζω ότι αυτά τα θέματα αν είναι να τα πιάνει, κανείς, πρέπει να τα πιάνει πριν γίνουν harwired στον εγκέφαλό του. Δύσκολο να αλλάξει, κανείς, εντός του το τι θεωρεί "default ανθρωπο")."Το θεωρώ πλέον χυδαίο κυρίως να κατηγορούνται πάντα οι άνδρες επειδή η γλώσσα μας είναι αυτή που είναι"Αν το θεωρείς "χυδαίο", τι να σου πω, αιτήσου την καθιέρωση του "Ο/η", όταν το φύλο δεν είναι γνωστό, τουλάχιστον αυτό να κάνεις.Άντρες και γυναίκες στα καλά, στα κακά και στα ουδέτερα.Σχετικά με το δυστύχημα νομίζω πως ...υπερβάλεις ήδη από 13:35 στο kozan.gr αναφέρεται πως το άτομο που οδηγούσε το όχημα ήταν γυναίκα.23/06/2019 | 13:22πράγματι, εδώ λέει: "ο οδηγός"https://e-ptolemeos.gr/sovaro-atychima-sto-1o-chlm-ptolema-das-ardassas-i-ch-mpike-sto-antitheto-reyma-kai-epese-pano-se-podilates/(πηγή που χρησιμοποίησαν άλλα site)+[ενώ εδώ διορθώνουν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες σε: "αυτοκίνητο που οδηγουσε γυναίκα"23/06/2019 | 15:02https://e-ptolemeos.gr/ptolema-da-2-nekroi-1-se-krisimi-katastasi-kai-3-traymaties-o-apologismos-toy-sovaroy-trochaioy-me-podilates/]23 Ιουνίου 2019 - 13:35εδώ λέει: "αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα"https://kozan.gr/archives/196159"(πηγή που χρησιμοποίησαν άλλα site)23 Ιουνίου 2019, 15:53εδώ λέει: "οδηγός ΙΧ" (άνευ διευκρίνησης φύλου)https://www.in.gr/2019/06/23/greece/tragodia-stin-ptolemaida-odigos-ix-paresyre-podilates-dyo-nekroi/14:35 • 23/06/2019εδώ λέει: "αυτοκίνητο παρέσυρε" (άνευ διευκρίνησης φύλου)https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/5056161/odigos-paresyre-kai-traymatise-podilates-stin-ptolema-da23 Ιουνίου 2019 14:43εδώ λέει: "αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα"https://www.athensmagazine.gr/article/news/eparxia/409400-sobaro-troxaio-sthn-ptolemaida-odhgos-paresyre-6-podhlates23 Ιουνίου 2019 16:49 εδώ λέει: "γυναίκα οδηγός"https://www.news247.gr/koinonia/trochaio-dystychima-ptolemaida-paresyre-me-to-ich-tis-podilates-nekroi-oi-dyo.7464553.htmlΚυρ, 23/06/2019 - 16:50εδώ λέει: "αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα"https://www.reader.gr/news/koinonia/297137/ptolemaida-aytokinito-paresyre-sovara-exi-podilates-picsεδώ λέει: "αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα"23 Ιουνίου 2019, 17:48https://www.in.gr/2019/06/23/greece/sokarei-troxaio-dyo-nekrous-podilates-kai-tesseris-traymaties/ το θέμα με "την" γιατρό δεν είναι μόνο το "την", είναι και οι ίδιες οι λέξεις "γιατρίνα", "γιατρέσσα" και το τι νοηματοδοτούν στο συνειδητό και το ασυνείδητο.got to go
βλαχάκι σε πειράζω! Τόχαψες το αγκίστρι πάντως δεν μπορείς να πεις. Τουλάχιστον είσαι έξυπνος και οι κουβέντες μαζί σου έχουν ενδιαφέρον. Τόσο κολλημένος να μην ήσουν μόνο! Ιδέα: τι θα έλεγες να αλλάζαμε το ουσιαστικό των δρόμων που έχουν αρσενικά ονόματα?Για παράδειγμα να μη λέμε η οδός Βενιζέλου, αλλά ο οδός Βενιζέλου. Η οδός Βασ. Κων/νου να λέγεται ο οδός Βασ. Κων/νου κ.ο.κ.Στα θηλυκά να παραμένει η οδός. Ωραία δεν θα περνάμε?
"βλαχάκι σε πειράζω!"https://media.giphy.com/media/10uct1aSFT7QiY/giphy.gifΗ ύπαρξη και η χρήση θηλυκών ουσιαστικών όπως οι οδοί, αλλά και εννοιών ακόμη και ευγενών (βλ. liberté, égalité, fraternité ) σε θηλυκό γένος boxer, δεν αναιρεί το γεγονός ότι η γενικότερη νοοτροπία στην γλώσσα μας (κι όχι μόνον της δικής μας, βεβαίως) είναι, όπως καταδεικνύεται από μελετητές αλλά και απλούς χρήστες ανδροκεντρική/σεξιστική, τουλάχιστον σε επίπεδο: γραμματικής (το αρσενικό γένος υπερτερεί του θηλυκού π.χ. αν υπάρχουν 1 άρρεν και 99 γυναίκες σ' ένα ακροατήριο πρέπει να *τους* απευθύνονται στο αρσενικό. Όταν το φύλο είναι άγνωστο χρησιμοποιείται πολύ συνηθέστερα το "default" αρσενικό. Το αρσενικό είναι "συμπεριληπτικό", το θηλυκό η "εξαίρεση"), μορφολογίας (οι αρσενικοί τύποι των λέξεων προτιμώνται των θηλυκών και δη στα "σοβαρά" επαγγέλματα: π.χ. (η) βουλευτής αντί για βουλευτίνα, βουλεύτρια κ.λπ., όμως το καθαρίστρια και χορεύτρια δεν ενοχλεί), σύνταξης (το αρσενικό προηγείται του θηλυκού: π.χ. ο κύριος και η κυρία τάδε, οι μαθητές και οι μαθήτριες, ο/η) και σημασιολογίας (όροι θηλυκού γένους με αρνητική σημασία σε σχέση με τους αρσενικούς: π.χ. σκύλος vs σκύλα, επιβήτωρ vs φοράδα αλλά και γυναικοδουλειά, γυναικοκαβγάς).__________Άνθρωπος: https://en.wikipedia.org/wiki/Vitruvian_Man#/media/File:Da_Vinci_Vitruve_Luc_Viatour.jpgΘεός και άνθρωπος: https://en.wikipedia.org/wiki/God#/media/File:The_Creation_of_Adam.jpg
Και μετά να μαντέψω απλά έσμπρωξε τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο και έφυγε επομένως μόνο τον οδηγό δεν τιμώρησαν. Δουλειά μας είναι να καλούμε την τροχαία.
Η λογική της αυτοδικίας είναι μια προοπτική. Όταν έχεις δηλαδή ένα νόμιμο δικαίωμα και καταπατάται δεν προκαλείς την πολιτεία να εφαρμόσει τον νόμο αλλά παίρνεις εσύ τον νόμο στα χέρια σου και αντιδράς με όποιον τρόπο θεωρείς εσύ σωστό.Έτσι η αδράνεια της πολιτείας γεννά εμφυλίους.Είτε θα επιλύουμε τις διαφορές μας δια των υπαρχόντων θεσμών είτε ο καθένας θα κάνει ό,τι του φανεί σωστό. Ότι φαίνεται στον κάθε έναν σωστό. Μετά μην έχουμε γκρίνιες όμως...
Ορθόν. Μπορεί βέβαια (επειδή δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο και τόσο απλοϊκά) να ενημερώσεις την πολιτεία και η πολιτεία να σε γράψει στα παλιά της τα παπούτσια μέχρι τις επόμενες εκλογές. Ή για κάποιους λόγους να την συμφέρει την πολιτεία (ή την "πολιτεία") να καταπατάται το δικαίωμα σου. Να την εξυπηρετεί. Και κάπου να αποσκοπεί η αδιαφορία της. Ή ακόμα και να σου πει "δε μας χέζεις ρε Νταλάρα, εδώ πνιγόμαστε", αφήνοντας κάτω το πλαστικό ποτηράκι με τον τέλειο μέτριο προς γλυκό φρέντο εσπρέσσο που φτιάχνει ο Ντίνος ο barista για να απαντήσει εκνευρισμένη στην κλήση σου. Ή να σου πει "πρέπει να κάνετε έγγραφη καταγγελία και μετά να πάτε στον έβδομο για σφραγίδα από το μητρώο και μετά στον τρίτο για σφραγίδα από τον ελεγκτή, και μετά στον όγδοο για υπογραφή από την προϊσταμένη και μετά στον πρώτο για επικύρωση και μετά στον ένατο για υπογραφή από τον διευθυντή, μόνο που έχει χαλάσει το ασανσέρ". Ή όντως να αδυνατεί να σε βοηθήσει λόγω φόρτου εργασίας, έλλειψης προσωπικού και αξιολόγησης του προβλήματος σου ως δευτερεύοντος, πράγμα που μπορεί να συμβαίνει κατ' εξακολούθησιν και να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από αυτούς που δημιουργούν το πρόβλημα, γνωρίζοντας ότι αυτό θα μείνει ατιμώρητο. Οπότε (και επειδή - ευτυχώς - δεν είσαι ο τέλεια, υποδειγματικά πειθαρχημένος πολίτης και διατηρείς ένα υποτυπώδες έστω προσωπικό κριτήριο) βγάζεις κι εσύ την "σακουλίτσα" από τον "κάδο" σου και την αφήνεις πάνω στο "καπώ". Για να μην αρχίσεις τα μπινελίκια και τις καρπαζιές...
Εικάζω ω βλαχακι ότι τότε το να πλακώσεις κάποιον άγνωστο στις κλωτσιές που έχει μπουκάρει στο μαγαζί σου και το σπάει, αν σε έχουν ήδη διαρρήξει μερικές φορές, είναι έως και αναμενόμενη συμπεριφορά.Ειδικά αν η αστυνομία δεν έχει βρει ποτέ τους διαρρήκτες. Και σε τραβάνε για καταθέσεις κι εσυ χάνεις μεροκάματα...Εμένα με τρομάζει αυτή η λογική. Αλλά όπως νομίζεις.
Αλλά εικάζω ότι είναι στο ίδιο μέτρο συμπαγών κριτηρίων μολότοφ = λίγο όπλο, καλασνικοφ = πολύ όπλο, πολιτικός ακτιβιστής = ΟΚ, εθνικός ακτιβιστής = οχι και τοσο καλα στα μυαλα του ή ακόμα χειρότερα τρελός που του αξίζει θάνατος.Έτσι η αυτοδικία αν είναι ελαφρουλα και σε θέματα που συμφωνούμε είναι ΟΚ. Αν είναι σε θέματα που διαφωνούμε δεν είναι ΟΚ.Ο νόμος είναι μια προαιρετική παπαριά στο background. Τον ακολουθούμε μόνο όταν αυτό είναι ανώδυνο ή συμφωνεί με τις ιδέες μας. Όταν είναι δύσκολο ή διαφωνούμε, what the fuck? Ας πετάμε σκουπίδια (ή μπουκέτα) ο ένας στον άλλον.
Με τρομάζει η λογική του αυθαίρετου συμπεράσματος. Αυτό είναι το πρώτο που μπορεί να σε οδηγήσει στο να δίνεις κλωτσιές άνευ ορθούς δικαιολόγησης. Είδες πουθενά ξύλο στο βίντεο;
Θα σε παρακαλέσω, επίσης, να μην κάνεις -απευθυνόμενος σε εμένα τουλάχιστον, άμεσα ή έμμεσα- ορμώμενα απ' τον Ζακ ή όλως εντελώς "τυχαία προσομοιάζοντα" παραδείγματα, τύπου Αρκάς, δεν είναι καθόλου εκτιμητέο. Επιπροσθέτως να σε ενημερώσω (αν και το γνωρίζεις ήδη) ότι ο Ζακ δεν έκλεψε τίποτε και δεν βρέθηκε στο κατάστημα με κανένα σκοπό βανδαλισμού του κι αυτό είναι η επίσημη αφήγηση. Τέλος, δεν θα ήθελα να το συζητήσω άλλο το συγκεκριμένο.Good day to you, sir.
@ βλαχάκι Θα το αφήσω εδώ σεβόμενος την κατανοητή ευαισθησία σου επί του θέματος.Απλά να προσέχουμε λίγο όλοι μας πριν πάρουμε θέση υπέρ της αυτοδικίας. Διότι ο καθείς, ανάλογα με το επίπεδό του, την πραγματώνει αλλιώς.Είτε νόμος είτε νόμος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.Να περνάς καλά.