ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.6.2019 | 15:22

Αριθμοί και ανθρώπινη υπόσταση.

Γιατί τρελαίνεστε όταν διαβάζετε ή ακούτε έναν άνθρωπο να βαθμολογεί κάποιον άλλον; Όλοι κι όλες το κάνετε ενδόμυχα για το άτομο που σας ενδιαφέρει μέχρι να καταλήξετε σε έναν αριθμό. Τυγχάνει όμως οι πιο τολμηροί να το εκφράζουν στα ίσια, ενώ οι υπόλοιποι φοβούνται το γιουχάρισμα. Ή μήπως δεν έχετε συνηθίσει τη βαθμολόγηση; Μια ζωή η εκπαίδευση και έπειτα οι εργοδότες υπολογίζουν την ανθρώπινη υπόσταση με αριθμούς. Στις σχέσεις λοιπόν συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Χρησιμοποιείς μια αυθαίρετη κλίμακα μέτρησης στο μυαλό σου η οποία κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να περιλαμβάνει τους εξής άξονες κατά σειρά: χαρακτήρας, συμπεριφορά, εξωτερική εμφάνιση, οξυδέρκεια, μόρφωση, περιουσία. Βγάζεις εν τέλει έναν πρόχειρο μέσο όρο κι αποφασίζεις αν ο άλλος σου κάνει ή όχι και πράττεις αναλόγως.
8
 
 
 
 
σχόλια
έβγαλες κανόνα εσύ τώρα με τον ψυχαναγκασμό σου να βαθμολογείς τα πάντα και πρέπει να σε ακολουθήσουμε ?αυτή η εξομολόγηση λοιπόν παίρνει 1 στα 10
Δεν διαφωνώ επί της ουσίας. Απλά μου έκανε μια κάποια εντύπωση το 7.0-7.5 γιατί μου φαίνεται υπερβολικά ακριβές για εμφάνιση ενός ανθρώπου και μάλιστα κάποιου που υποτίθεται υπάρχουν αισθήματα γι αυτόν. Θα προτιμούσα το πολύ ωραίος (8+), αρκετά ωραίος (6.5-8), μέτριος (5-6.5), άσχημος/μπάζο (5-)
Μπερδεύεις πολλά πράγματα, η εκπαίδευση προσπαθεί (πολύ εσφαλμένα για μένα) ν' αξιολογήσει τις επιδόσεις σου, στην δουλειά μιας και οι συναλλαγές γίνονται βάσει χρήματος τα ποσά αντιστοιχούν στα προσόντα και στις υπηρεσίες σου (πάλι έχω ενστάσεις εννοείται) και αφού λοιπόν είναι τόσο αποτυχημένο στην ουσία το πράγματος η βαθμολόγηση όχι του ίδιου ατόμου αλλά της συγκεκριμένων ικανοτήτων/γνώσεων/παροχών το να βαθμολογείς αβέρτα στις διαπροσωπικές σχέσεις δείχνει υπολογιστικό άτομο και ανόητο κυρίως για μένα. Υπάρχει διαφορά το να λέμε τι μας κάνει, τι δεν μας κάνει, τι μας ταιριάζει, τι μας αρέσει και τέλος τι συμπεριφορές είναι κακοποιητικές ή δεν μας καλύπτουν κι άλλες που είναι στα μέτρα μας. Τώρα οποιος θέλει βαθμολογεί τα πάντα και τους πάντες και σε όλα. Όπως βολευεστε ρε παιδιά.

MET GALA 2024