Στη φυλακή οι γονείς της 17χρονης που αρνήθηκε τη χημειοθεραπεία και πέθανε

Στη φυλακή οι γονείς της 17χρονης που αρνήθηκε τη χημειοθεραπεία και πέθανε Facebook Twitter
8

Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι γονείς μιας 17χρονης στην Ιταλία που αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία και τελικά πέθανε.

Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάσθηκαν, με την κατηγορία της συνέργειας - συγκατάθεσης (εάν όχι της προτροπής) οι γονείς της Ελεονόρας Μποτάρο, που το 2015 σε ηλικία 17 ετών αρρώστησε από σπάνιας μορφής λευχαιμία και αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Η νεαρή κοπέλα είχε τη συγκατάθεση των γονέων της, Λίνο και Ρίτα Μποτάρο, οπαδών της μεθόδου Χάμερ για να ακολουθήσει την εναλλακτική θεραπεία με βιταμίνες και κορτιζόνη. Μέσα σε λίγους μήνες, η νεαρή, η οποία θα μπορούσε να είχε σωθεί, πέθανε. Σε πρώτο βαθμό, οι γονείς της είχαν απαλλαχθεί από τις κατηγορίες.

Όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, σύμφωνα με την βοηθό εισαγγελέα Βαλέρια Σαντζάρι που είχε ασκήσει αμέσως δίωξη εναντίον του ζεύγους για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δεδομένης της προβλεψιμότητας του αποτελέσματος, η κοπέλα ουδέποτε είχε τη δυνατότητα να επιλέξει αυτή τη μέθοδο θεραπείας της, καθώς ζούσε σε ένα υπερπροστατευμένο και «κατευθυνόμενο» περιβάλλον.

Όπως δήλωσε η μητέρα της, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, «πιστεύω στην δικαιοσύνη του θεού, δεν έχω κάνει λάθος, και εάν έπρεπε θα ξαναέκανα ό,τι έκανα. Μόνο ο Θεός γνωρίζει πόσο υπέφερε η κόρη μου». 

Με πληροφορίες από La Repubblica και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Για αυτόν ακριβώς το λόγο κράζουμε τις διάφορες ψευδοεπιστημονικές μόδες: αντιεμβολιασμός, εναλλακτική ιατρική, ομοιοπαθητικά, ολιστική ιατρική και γενικά κάθε λογής new age μπαρούφες. Δεν είναι θέμα ελευθερίας της γνώμης ή της επιλογής. Έχει να κάνει με την υγεία ανθρώπων, την άγνοια και την εκμετάλλευση από διάφορους επιτήδειους. Και δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και με το θάνατο.Επιλογή του καθένα πως θα ζήσει τη ζωή του, αλλά καλό είναι αυτές οι επιλογές να μην είναι προϊόν εξαπάτησης.
...Πάλι καλά που τρανς* υπάρχουν από πάντα και θα υπάρχουν, crossculturally, για όσο υπάρχει το γένος το ανθρώπινο και που δεν βασίζουν την ύπαρξή τους -ελπίζω- στις αντιλήψεις των cisgender straight (ή και μη) ανδρών, που μέχρι χτες έλεγαν lol, "τρανς άνδρας" εννοώντας "τρανς γυναίκα" και που π.χ. βραχυκυκλώνει ο εγκέφαλος στην σκέψη ενός τρανς gay άνδρα και που ανακάλυψαν -επίσης χτες- ότι απάρεντλυ το "τρανς είναι το νέο gay", άρα βρήκαν νέο νόημα στην ζωή τους.Προφανώς δεν έχουν με κάτι πιο ουσιώδες και απτό επί της δικής τους ζωής και πραγματικότητας και ταυτότητας να ασχοληθούν, γιατί ότι τους έπιασε ο πόνος για τα τρανς* άτομα, ε...δεν το πολυπιστεύω.
Τζαστ φορ δε ρεκορντ.Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω το συσχετισμό. Εγώ μίλησα για την ιατρική επιστήμη σε σχέση με ψευδοεπιστήμες. Τα διάφορα κοινωνικά κινήματα που έχουν στην ατζέντα τους ανθρώπινα δικαιώματα ή προσπαθούν να αλλάξουν ρατσιστικά μυαλά, καλώς κάνουν και υπάρχουν, είναι προφανώς απαραίτητα.
'ψευδοεπιστημονικές μόδες': το φύλο είναι κοινωνική κατασκευή, φάσμα και όχι δυαδικό κτλ'Δεν είναι θέμα ελευθερίας της γνώμης ή της επιλογής. Έχει να κάνει με την υγεία ανθρώπων, την άγνοια και την εκμετάλλευση από διάφορους επιτήδειους' -εύκολος ο συσχετισμός εδώ - βλέπε και άρθρο lifo περί αποχαρακτηρισμού της διαταραχής φύλου κτλ-βλέπε και προτάσεις περί αλλαγής φύλου σε παιδιά'Επιλογή του καθένα πως θα ζήσει τη ζωή του, αλλά καλό είναι αυτές οι επιλογές να μην είναι προϊόν εξαπάτησης' -πρώτον, έχει ενδιαφέρον η υπερπροβολή της μέχρι πρότινος διαταραχής και δεύτερον δες το σύνδεσμο του Γράφοντος στο ως άνω άρθρο. Εσείς δεν εννοούσατε τα ανωτέρω αλλά εγώ έκανα το συσχετισμό. Και αν κρίνω από τη διευκρίνησή σας, είναι ρατσιστικός.Αγαπητέ Ramon Ramone, στην παρούσα συζήτηση όντως υπάρχει συσχετισμός της βροχής με τη ράβδο.
"οπαδών της μεθόδου Χάμερ"Ryke Geerd HamerHamer purported that his method is a "Germanic" alternative to mainstream clinical medicine which he claimed is part of a Jewish conspiracy to decimate non-Jews.In this Hamer follows the antisemitic "Neue Deutsche Heilkunde" propagated in Nazi Germany. More precisely, he asserted that chemotherapy and morphine are used to "mass murder" Western Civilisation, while such treatment is not used in Israel where nearly no people die of cancer, according to him.He promoted the idea that most oncologists in Germany are Jewish and that "no Jew is treated with chemotherapy in Germany".According to him, hypodermic needles are used during chemotherapy to implant "chips" containing "chambers of poison" that can be activated by satellite to specifically kill patients.He proposed that the swine flu vaccination campaign of 2009 was also used to mark people with those "chips" and denies the existence of HIV.Hamer also believed that the denial of recognition of his theories and the revocation of his practitioner's licence is due to a Jewish conspiracy.___________"πιστεύω στην δικαιοσύνη του θεού, δεν έχω κάνει λάθος, και εάν έπρεπε θα ξαναέκανα ό,τι έκανα"...Μπράβο κυρία μου, μπράβο, να χαίρεστε τα αποτελέσματα.(Όπως είπα και χτες -για μία εντελώς διαφορετική περίπτωση όμως- κάποιοι άνθρωποι παραποιούν την πραγματικότητα στο κεφάλι τους για να την κάνουν ανεκτή, ούτως ώστε να μην πάρουν φόρα και να πηδήξουν από το μπαλκόνι).