Έκλεψαν απολιθώματα από το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου - Τους εντόπισαν στο αεροδρόμιο

Έκλεψαν απολιθώματα από το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου - Τους εντόπισαν στο αεροδρόμιο Facebook Twitter
1

Τελωνειακοί στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης εντόπισαν σε βαλίτσες Τσέχων επιβατών απολιθώματα από το προστατευμένο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου. 

Απολιθώματα, που προέρχονται από την προστατευμένη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από υπαλλήλους του Τελωνείου Αεροδρομίου Μυτιλήνης κατά τον τελωνειακό έλεγχο επιβατών σε αναχώρηση πτήσης με προορισμό τη Βιέννη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στον έλεγχο των αποσκευών ατόμων τσεχικής υπηκοότητας, βρέθηκαν τρία τεμάχια απολιθωμένων κορμών, 63 τμήματα που συλλέχθηκαν σε παραλία και αποτελούν λειασμένα από το κύμα τμήματα απολιθωμένων κορμών (βότσαλα), ηφαιστειακό πέτρωμα με χαλαζιακά βοτρυοειδή συσσωματώματα και 10 βότσαλα παραλίας, τα οποία κατασχέθηκαν.

Έκλεψαν απολιθώματα από το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου - Τους εντόπισαν στο αεροδρόμιο Facebook Twitter

Στη συνέχεια, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες ανακριτικές ενέργειες με συνεχή ενημέρωση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.

Τα απολιθώματα αυτά, κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης του διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, προέρχονται από την προστατευμένη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο της φύσης και αποτελεί το κυριότερο γεωλογικό μνημείο για την ανακήρυξη της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO.

Έκλεψαν απολιθώματα από το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου - Τους εντόπισαν στο αεροδρόμιο Facebook Twitter
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια