Τσίπρας «καλεί» Ερντογάν: Συνέπειες για όποιον παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας-Κύπρου

Τσίπρας «καλεί» Ερντογάν: Συνέπειες για όποιον παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας-Κύπρου Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για την δραστηριότητα της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.

«Όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της ΕΕ, θα έχει συνέπειες», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφερόμενος μάλιστα στην επικοινωνία που είχε -κατά τη διάρκεια του ΚΥΣΕΑ- με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σημείωσε ότι συζήτησαν την από κοινού συνδιαμόρφωση των βημάτων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της ΕΕ, στην οποία συμμετέχουν και οι δύο χώρες. 

«Συμφωνήσαμε να κινηθούμε το επόμενο διάστημα ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος, την επόμενη εβδομάδα, η σύνοδος κορυφής να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, ακόμα και την υιοθέτηση κυρώσεων εάν επιβεβαιωθεί ότι έγινε γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ». Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να εξεταστούν ενδελεχώς οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η ισχυρή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου «εδράζεται σε συμμαχίες και ερείσματα και έχει επιβεβαιωθεί από τις διαδοχικές αποφάσεις του Συμβουλίου της ΕΕ, που καταδικάζουν τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και την τουρκική προκλητικότητα (...) έχει επιβεβαιωθεί από την αναβάθμιση του κύρους και του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδας και της Κύπρου, και που έγινε δυνατή μέσα από τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου αλλά και βεβαίως, από το τολμηρό και ιστορικό βήμα της επίλυσης της χρόνιας διαφοράς με τους βόρειους γείτονές μας, που αναβάθμισε το διεθνή ρόλο τής χώρας μας».

«Ο ρόλος μας έχει αναβαθμιστεί, οι συμμαχίες και τα ερείσματά μας είναι ισχυρότερα από ποτέ, και γιαυτό μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και να μη δέχονται την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών», κατέληξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτική
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Ο άνθρωπος που έστειλε τον Ερντογάν να κάνει περιοδεία στη Ροδόπη και είχε πει να εκμεταλλευτούμε από κοινού το Αιγαίο με τους Τούρκους και ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα να φυλάξεις και και και....
Τσίπρας «καλεί» Ερντογάν: Συνέπειες για όποιον παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας-Κύπρου Δεν είμαστε στο 2015 και ο Ερντογάν δεν είναι ΕΕ και "γκόου μπακ κ. Μέρκελ".Ας το καταλάβει ΣΥΜΠΑΣΑ η πολιτική ηγεσία της χώρας - κυρίως η ΝΔ που τορπίλισε την θεσμοθέτηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και τώρα ο αρχηγός της το έχει ξεχάσει και κοιμάται ήσυχος.Δεν χρειάζονται πολλά δημόσια λόγια με την Τουρκία, χρειάζεται εθνική ενότητα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ