ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.6.2019 | 23:23

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Καλησπέρα σε όλους.Είμαι 26 ετών, και προσφάτως χωρισμένη. Αν και εμφανίσιμη δεν μου είχε συμβεί να ερωτευτώ και να έχω κάποια δέσμευση (είτε δεν το επεδίωκα είτε δεν έτυχε), μέχρι φέτος. Γνώρισα λοιπόν έναν άνδρα 30 ετών και συνάψαμε δεσμό προχωρώντας ταχέως σε σημείο που στους 4 μήνες να συγκατοικήσουμε. Στην αρχή όλα έμοιαζαν ειδυλλιακά, εκείνος βέβαια είχε ένα βεβαρυμένο ιστορικό (είχε παντρευτεί, χωρίσει,έπειτα είχε αρραβωνιαστεί και χωρίσει πάλι). Δεν συνηθίζω να κρίνω τους ανθρώπους από το παρελθόν τους, για αυτό και δεν μπήκα σε διαδικασία προβληματισμού αν και είναι η μόνη φορά που θα ήθελα να έπραττα έτσι, θα με έσωζε. Διότι ο εν λόγω άνδρας, όπως ανακάλυψα στο τέλος έπασχε από μεθοριακή διαταραχή προσωπικότητας, με βασάνιζε ψυχολογικά ανελέητα και με χρησιμοποιούσε προκλητικά, χωρίς ενδοιασμούς και εν τέλει χωρίς ίχνος μεταμέλειας. Ήταν επικριτικός στο έπακρο (συνεχώς έκανε παρατηρήσεις), προσπαθούσε απεγνωσμένα να με απομονώσει από όλα τα οικεία μου πρόσωπα (οικογένεια, φίλους), να ελέγχει την ζωή μου και κάθε μου επιλογή, με εκμεταλλεύτηκε οικονομικά, μου δημιουργούσε συνεχώς ενοχές, με κατηγορούσε για τα στραβά της μοίρας του και όταν τα πράγματα δεν ήταν όπως ήθελε, με τιμωρούσε με την απόλυτη σιωπή, σαν να ήμουν ανύπαρκτη. Η σχέση κράτησε συνολικά 6 μήνες και νιώθω σαν να είμαι 60 ετών. Ξέρω ότι θα αναρωτηθείτε γιατί συνέχιζα, για να σας προλάβω είχα όντως συναισθήματα για εκείνον τον συγχωρούσα με την ελπίδα καλυτέρευσης (κλασσικό μοτίβο κακοποίησης). Αυτή την στιγμή σηκώνω το βάρος της ψυχικής μου αποκατάστασης. Τώρα όχι μόνο τον σιχαίνομαι αλλά μόνο στην σκέψη του, η πίεσή μου ανεβαίνει στο 20. Δεν ξέρω αν πρόκειται να επιτρέψω να ερωτευτώ ξανά, (θα πρέπει να συναντήσω στον δρόμο μου κάτι πολύ αξιόλογο για να το σκεφτώ). Μοιράζομαι την ιστορία μου, για όσους το έχουν βιώσει θα καταλαβαίνουν, για όσους το βιώνουν παρακαλώ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ταχύτατα από ΤΟΞΙΚΟΥΣ ανθρώπους, θα γλιτώσετε χρόνο, χρήμα και ανώφελο πόνο. Ευχαριστώ και ζητώ συγγνώμη για την μακρηγορία μου.
6
 
 
 
 
σχόλια
Σου εύχομαι τα καλύτερα. Τέτοιοι άνθρωποι είναι πολλοί περισσότεροι απ' ότι νομίζουμε. Αλλά τώρα θα είσαι πιο δυνατή, πιο έμπειρη. Έχεις χρόνια μπροστά σου.
Δεν ήξερα και το έψαξα. Η μεθοριακή διαταραχή προσωπικότητας λοιπόν είναι ψυχική ασθένεια. Απόλυτος σεβασμός και συμπόνια για όλα όσα πέρασες, όμως ας μην συγχέουμε τους μαλάκες/τοξικούς κλπ. με τους ψυχικά άρρωστους.Προφανώς δεν είμαι ειδικός στην ψυχική υγεία και αν έχω καταλάβει λάθος, παίρνω το σχόλιο πίσω. Επίσης, δεν υπονοώ ότι πρέπει να παραμένουμε με προσωπικό κόστος σε τέτοιες καταστάσεις λόγω ύπαρξης ασθένειας.
Η' αλλιως οριακη διαταραχη προσωπικοτητας. Αυτοι οι ανθρωποι στην αρχη της σχεσης σε εχουν σαν θεο. Σε μιμουνται σαν χαμαιλεοντα, πιστευεις οτι εχεις βρει αυτο που εψαχνες μια ζωη αλλα στην πραγματικοτητα εισαι ερωτευμενος με τον ιδιο σου τον εαυτο. Σταδιακα αρχιζει η κατηφορα βεβαια και αντι για θεος πλεον εισαι ο σατανας επι γης. Τρως ολη την προβολη και γινεσαι η χωματερη τους. Ειναι τοξικοι ανθρωποι αλλα δεν φταινε ειναι αρρωστοι και μαλιστα βαρυα. Το περασα απο πρωτο χερι και αυτο που εχω να σε συμβουλευσω ειναι οτι απο ολο αυτο θα βγεις καλυτερος ανθρωπος για πολλους λογους. Εχεις δει την τοξικοτητα,την μαυριλα σε ολο τους το μεγαλειο, τα κουσουρια των αλλων δεν θα μπορουν να σε αγγιξουν πλεον. Θα μπορεις να αναγνωριζεις χαρακτηριστικα που φωναζουν κινδυνος θανατος. Και κατι τελευταιο... Επεσες,οπως και εγω, σε ΠΕΡΙΠΤΩΣΑΡΑ. Οποτε μην τα ισοπεδωνεις ολα, οι συγκεκριμενοι ανθρωποι υποφερουν περισσοτερο απο οσο μπορουνε να φανταστουμε. Δεν ξερουν ποιοι ειναι,οπου πανε αφηνουν πισω τους κατεστραμενες σχεσεις και πληγωμενους ανθρωπους, νιωθουν απελπιστικα αδειοι και μονοι.

Απεργία την Πρωτομαγιά