Το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα με πατίνι στο Παρίσι - Ένας 25χρονος συγκρούστηκε με φορτηγό

Το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα με πατίνι στο Παρίσι - Ένας 25χρονος συγκρούστηκε με φορτηγό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
1

Ένας 25χρονος άνδρας που κυκλοφορούσε με ηλεκτρικό πατίνι στο Παρίσι έχασε την ζωή του χθες αφού συγκρούσθηκε με φορτηγό, στο πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα στην γαλλική πρωτεύουσα στο οποίο εμπλέκεται αυτό το νέο μέσο μεταφοράς.

Ο νεαρός αρνήθηκε να δώσει προτεραιότητα στο φορτηγό που τον χτύπησε. Οι διασώστες τον μετέφεραν με καρδιο-αναπνευστική ανακοπή στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε.

Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα στο Παρίσι που αφορά οδηγό ηλεκτρικού πατινιού, σύμφωνα με την αστυνομία και την δημοτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας. Τον Απρίλιο, 80χρονος πεζός χτυπήθηκε από ηλεκτρικό πατίνι στο Λεβαλούα-Περέ, στα περίχωρα του Παρισιού, και δεν επέζησε.

Τα ηλεκτρικά πατίνια εμφανίσθηκαν εδώ και έναν χρόνο στο Παρίσι, σήμερα αριθμούν περίπου 20.000, και έχουν γίνει πονοκέφαλος για τις δημοτικές αρχές, ελλείψει ρυθμιστικού πλαισίου για την κυκλοφορία τους.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό απαρίθμησε την περασμένη εβδομάδα σειρά μέτρων για να δοθεί τέλος στα προβλήματα που προκαλούν τα ηλεκτρικά πατίνια, που ενέχονται σε μεγάλο αριθμό ατυχημάτων, ανάμεσά τους απαγόρευση στάθμευσης στα πεζοδρόμια και περιορισμός της ταχύτητας στα 20, ακόμη και στα 8, χιλιόμετρα.

Το χθεσινό περιστατικό δείχνει ότι υπάρχει «ανάγκη για την υπενθύμιση των στοιχειωδών κανόνων που πρέπει να σέβονται οι χρήστες», δήλωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος Εμανουέλ Γκρεγκουάρ. «Η αστυνομία πρέπει να κινητοποιηθεί για να επιβάλει κυρώσεις στους χρήστες που παραβιάζουν, για παράδειγμα, σηματοδότη».

Η υπουργός Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν δήλωσε από την πλευρά της ότι επί της αρχής τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης νέων μέσων μετακίνησης» και θεωρεί «καλό πράγμα» το ηλεκτρικό πατίνι. Όμως σημειώνει ότι η ανάπτυξη αυτού του μέσου είναι «τελείως άναρχη, πράγμα που θέτει προβλήματα ασφαλείας» για τους χρήστες και τους υπόλοιπους χρήστες του δημόσιου χώρου.

Η υπουργός υπενθύμισε ότι ένα σχετικό διάταγμα, που βρίσκεται σε προπαρασκευαστικό στάδιο, θα είναι έτοιμο, αλλά «το φθινόπωρο», με το οποίο θα καθορίζονται μεταξύ άλλων οι όροι χρήσης, ο φωτισμός και η μέγιστη ταχύτητα.

Την Παρασκευή, η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε, έπειτα από έντονες συζητήσεις, κατά της υποχρεωτικής χρήσης κράνους στο ποδήλατο ή το ηλεκτρικό πατίνι, στο πλαίσιο της εξέτασης του νομοσχεδίου για τις μετακινήσεις. «Οι Γάλλοι έχουν βαρεθεί να τους επιβάλλουν υποχρεώσεις», συνόψισε ο Ελιζαμπέτ Μπορν.

Το ηλεκτρικό πατίνι δεν προκαλεί πολεμική μόνο στην Γαλλία. Τον Μάιο, η Γερμανία επέτρεψε την χρήση του έπειτα από έντονη συζήτηση, αλλά εφάρμοσε αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο στην κυκλοφορία του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο νεαρός αρνήθηκε να δώσει προτεραιότητα στο φορτηγό που τον χτύπησε. Πηγή: www.lifo.gr«Κάνε στην άκρη, ρε, μην σε λιώσω,» είπε ο άτυχος νεαρός στον φορτηγατζή.