Το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα με πατίνι στο Παρίσι - Ένας 25χρονος συγκρούστηκε με φορτηγό

Το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα με πατίνι στο Παρίσι - Ένας 25χρονος συγκρούστηκε με φορτηγό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
1

Ένας 25χρονος άνδρας που κυκλοφορούσε με ηλεκτρικό πατίνι στο Παρίσι έχασε την ζωή του χθες αφού συγκρούσθηκε με φορτηγό, στο πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα στην γαλλική πρωτεύουσα στο οποίο εμπλέκεται αυτό το νέο μέσο μεταφοράς.

Ο νεαρός αρνήθηκε να δώσει προτεραιότητα στο φορτηγό που τον χτύπησε. Οι διασώστες τον μετέφεραν με καρδιο-αναπνευστική ανακοπή στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε.

Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα στο Παρίσι που αφορά οδηγό ηλεκτρικού πατινιού, σύμφωνα με την αστυνομία και την δημοτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας. Τον Απρίλιο, 80χρονος πεζός χτυπήθηκε από ηλεκτρικό πατίνι στο Λεβαλούα-Περέ, στα περίχωρα του Παρισιού, και δεν επέζησε.

Τα ηλεκτρικά πατίνια εμφανίσθηκαν εδώ και έναν χρόνο στο Παρίσι, σήμερα αριθμούν περίπου 20.000, και έχουν γίνει πονοκέφαλος για τις δημοτικές αρχές, ελλείψει ρυθμιστικού πλαισίου για την κυκλοφορία τους.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό απαρίθμησε την περασμένη εβδομάδα σειρά μέτρων για να δοθεί τέλος στα προβλήματα που προκαλούν τα ηλεκτρικά πατίνια, που ενέχονται σε μεγάλο αριθμό ατυχημάτων, ανάμεσά τους απαγόρευση στάθμευσης στα πεζοδρόμια και περιορισμός της ταχύτητας στα 20, ακόμη και στα 8, χιλιόμετρα.

Το χθεσινό περιστατικό δείχνει ότι υπάρχει «ανάγκη για την υπενθύμιση των στοιχειωδών κανόνων που πρέπει να σέβονται οι χρήστες», δήλωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος Εμανουέλ Γκρεγκουάρ. «Η αστυνομία πρέπει να κινητοποιηθεί για να επιβάλει κυρώσεις στους χρήστες που παραβιάζουν, για παράδειγμα, σηματοδότη».

Η υπουργός Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν δήλωσε από την πλευρά της ότι επί της αρχής τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης νέων μέσων μετακίνησης» και θεωρεί «καλό πράγμα» το ηλεκτρικό πατίνι. Όμως σημειώνει ότι η ανάπτυξη αυτού του μέσου είναι «τελείως άναρχη, πράγμα που θέτει προβλήματα ασφαλείας» για τους χρήστες και τους υπόλοιπους χρήστες του δημόσιου χώρου.

Η υπουργός υπενθύμισε ότι ένα σχετικό διάταγμα, που βρίσκεται σε προπαρασκευαστικό στάδιο, θα είναι έτοιμο, αλλά «το φθινόπωρο», με το οποίο θα καθορίζονται μεταξύ άλλων οι όροι χρήσης, ο φωτισμός και η μέγιστη ταχύτητα.

Την Παρασκευή, η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε, έπειτα από έντονες συζητήσεις, κατά της υποχρεωτικής χρήσης κράνους στο ποδήλατο ή το ηλεκτρικό πατίνι, στο πλαίσιο της εξέτασης του νομοσχεδίου για τις μετακινήσεις. «Οι Γάλλοι έχουν βαρεθεί να τους επιβάλλουν υποχρεώσεις», συνόψισε ο Ελιζαμπέτ Μπορν.

Το ηλεκτρικό πατίνι δεν προκαλεί πολεμική μόνο στην Γαλλία. Τον Μάιο, η Γερμανία επέτρεψε την χρήση του έπειτα από έντονη συζήτηση, αλλά εφάρμοσε αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο στην κυκλοφορία του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Πούτιν: Δηλώνει έτοιμος για τελική συμφωνία, όχι για «σύντομη» εκεχειρία με την Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επαναλάβει τις τριμερείς διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τις ΗΠΑ, αλλά με στόχο μια οριστική ειρηνευτική συμφωνία και όχι μια «σύντομη» κατάπαυση του πυρός.
THE LIFO TEAM
ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΗΠΑ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ΑΙΖΕΝΧΑΟΥΕΡ

Διεθνή / Ο Χέγκσεθ ήθελε την ιστορική υδρόγειο του Αϊζενχάουερ στο γραφείο του – Οι συνεργάτες του την έσπασαν

Η ανεκτίμητης ιστορικής αξίας υδρόγειος χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930 και φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τον Αϊζενχάουερ στον σχεδιασμό της απόβασης στη Νορμανδία το 1944
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΥΜΟΣΗΝΗ

Διεθνή / Ιράν: Απειλεί να πλήξει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και υποδομές τεχνητής νοημοσύνης στον Κόλπο

Η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι μια νέα επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ θα οδηγήσει σε γενικευμένη σύγκρουση – Στους πιθανούς στόχους υποθαλάσσια καλώδια και κέντρα δεδομένων σε έως επτά χώρες
THE LIFO TEAM
ΤΣΑΡΛΙ ΝΤ ΑΜΕΛΙΟ ΓΟΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ

Διεθνή / Τσάρλι Ντ’Αμέλιο: Η σταρ του TikTok απαντά πρώτη φορά στις φήμες ότι οι γονείς της καταχράστηκαν χρήματά της

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί όταν δημοσίευμα υποστήριξε ότι η Ντ'Αμέλιο είχε ανακαλύψει μεταφορές εκατομμυρίων δολαρίων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο νεαρός αρνήθηκε να δώσει προτεραιότητα στο φορτηγό που τον χτύπησε. Πηγή: www.lifo.gr«Κάνε στην άκρη, ρε, μην σε λιώσω,» είπε ο άτυχος νεαρός στον φορτηγατζή.