Βαρουφάκης: «Οι υδρογονάνθρακες να μείνουν παντοτινά στα έγκατα της γης»

Βαρουφάκης: «Οι υδρογονάνθρακες να μείνουν παντοτινά στα έγκατα της γης» Facebook Twitter
Eurokinissi
25

Αντίθετος με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Οι υδρογονάνθρακες να μείνουν παντοτινά στα έγκατα της γης» αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter o Γιάνης Βαρουφάκης, θέλοντας να δείξει την αντίθεσή του με τις εξορύξεις.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του ΜέΡΑ25 όχι μόνον λέει «όχι» σε κάθε τέτοιο σχέδιο, αλλά χαρακτηρίζει τιμή του «το μένος των εκπροσώπων της ολιγαρχίας που τρέχουν τα σάλια τους με την ιδέα των εξορύξεων».

«Το μόνο ελληνικό κόμμα που τολμά να πει ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ είναι το ΜέΡΑ25. Τιμή μας το μένος των εκπροσώπων της ολιγαρχίας που τρέχουν τα σάλια τους με την ιδέα των εξορύξεων», έγραψε ο κ. Βαρουφάκης.

Πολιτική
25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Πολύ θετική η θέση του.Εν έτει 2019, ζώντας τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής, και το φαινόμενο του ανθρωπογενές θερμοκηπίου, συν μετά τις συμφωνίες της συνάντησης των ΗΝ στο Παρίσι, δε θα έπρεπε καμία.χωρα να συζητάει για εκμεταλλευση ορυκτών καυσίμων.Ναι στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας!Όχι στα ορυκτά καύσιμα!Μπράβο στον Βαρουφ
Αν όμως φτιάχναμε ένα ηλεκτρικό παπί; (δεν χρειάζεται, υπάρχει ήδη). Που θα το φορτίζαμε από τα φ/β στις ταράτσες μας;Συμπέρασμα:Οι ατάκες είναι καλές για την χιουμοριστική στήλη του κ. Δημοκίδη. Σε μια συζήτηση δεν προσφέρουν τίποτα. Αντι λοιπόν να πετάτε χιουμοριστικές ατάκες για την Νορβηγία και την Βουλγαρία, γιατί δεν μας εξηγείτε με στοιχεία το πόσο καλή και ωφέλιμη είναι η κάυση υδρογονανθράκων;
Να σεβαστώ την ιδεολογική άποψη, όχι μόνο του κ. Βαρουφάκη, αλλά όλων.Η αποστολή όμως ενός πολιτικού στη σημερινή πτωχευμένη Ελλάδα, πρωτίστως είναι να διασφαλίσει ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΜΕΣΑ Ή ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ, την αξιοπρεπή διαβίωση όλων των πολιτών.Μετά έρχονται οι πολιτικές θεωρίες έως και ιδεοληψίες.Τίθεται λοιπόν το ερώτημα στη ΜΕΡΑ25, από που μπορούν να βρεθούν ισοδύναμοι πόροι, αν φυσικά επαληθευθούν όσα λέγονται. Αν δεν επαληθευθούν, όλα καλά και οι υδρογονάνθρακες θα μείνουν ήσυχοι στα έγκατα της γης.
Και - εντελώς συμπτωματικά -, το ύφος και το βλέμμα στη συγκεκριμμένη φωτο, έχει κάτι το σκοτεινό - των εγκάτων -, έως και απειλητικό το λες (ψάρωσε πολίτη με τα σοφά που λέω)...Να μας λείπει θα έλεγα.
Ξέρεις τα οικονομικά στοιχεία μιας εξόρυξης όταν ο βυθός και μόνο βρίσκεται 1700 - 2500 μέτρα κάτω από την στάθμη της θάλασσας; Ξέρεις πόσο κοστίζει μια μεταφορά από το σημείο εξόρυξης μέχρι το κοντινότερο διυλιστήριο;Ξέρεις πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το προϊόν σου, όταν ο μέσος σαουδάραβας απλά σκάβει 50 μέτρα στην άμμο και βρίσκει το ίδιο πράγμα στην αυλή του, με αυτό που θα αντλείς εσύ από 5000 μ βάθος; (συν τα μεταφορικά).Μπορείς να υπολογίσεις τι αξία έχουν οι υδρογονάνθρακες σε έναν κόσμο "φεύγει" από δαύτους με γοργά βήματα;Το ξέρεις ότι οι μισές+ εταιρείες fracking στην Αμερική έχουν ήδη χρεωκοπήσει και κλείσει; Και μάλιστα αυτοί έσκαβαν στην ξηρά, κάτω από τα πόδια τους, όχι σε 5 χιλιόμετρα βάθος.Η απλά χάφτεις ότι μπούρδα σου πετάνε οι βιομήχανοι; Ξέρεις, αμα μου δώσεις κι εμένα 3 δις κρατικό, ζεστό χρήμα, και υδρογονάνθρακες θα σου φέρω, και ανάπτυξη θα σου φέρω, και θέσεις εργασίας θα σου φτιάξω, και ομάδα θα αγοράσω και πρωτάθλημα θα ΣΕ πάρω (για να καμαρώνουν οι κάφροι).Πόσο σανό χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι όλα τα κοράκια δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ αν δεν πέσει κρατικό παραδάκι; Και δεν χρειάζεται καν ιδιαίτερη προσπάθεια να καταλάβουμε.Το λένε οι ίδιοι.Απλά βάζουν μια τεράστια παπάτζα μπροστά (ανάπτυξη, θέσεις εργασίας) για να μην το καταλάβουν τα γίδια.Στον αγνό, πούρο καπιταλισμό, που τόσο, μα τόσο λατρεύεις, οι εταιρείες ρισκάρουν ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ χρήμα.Δεν ρισκάρουν την σύνταξη του παππού σου, ούτε την ιατρική περίθαλψη την δικιά σου.Αν λοιπόν η άντληση υδρογονανθράκων από 5000μ βάθος είναι μια ΤΟΣΟ καλή ιδέα, γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει να την υλοποιήσει με δικά του λεφτά;Καπιταλισμός με ξένα κόλλυβα (λεφτά) είναι το πιο εύκολο πράγμα. Οσο έχεις κορόϊδα που ακούνε "ιδιωτική εταιρεία = ανάπτυξη" και τα πιάνει Ιερό Τρέμουλο, μπορείς να κάνεις οτιδήποτε.Υ.Γ. Ο Βαρουφάκης ξέρει πολύ καλά τι λέει. Απλά κουβαλάει πάνω του την ρετσινιά ότι "μας χρέωσε 502345798349 τρισεκατομμύρια" και δεν θέλει να τον ακούσει κανένας".
Harlan 19.39'"Ξέρεις τα οικονομικά στοιχεία ;κλπ, κλπ "Όχι, δεν ξέρω.Δεν είμαι σαν μέσος πολίτης οικονομολόγος ή ειδικός επιστήμονας για να κρίνω.Ποιος μου λέει όμως ότι αυτά που λέει ο Βαρουφάκης και προφανώς αποδέχεστε και εσείς ως ορθά σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ; Άρα, κάλλιστα μπορεί και εκείνος να μας αντιμετωπίζει σαν γίδια και να μας ταίζει σανό επίσης.Αν με ρωτάτε, δεν τον εμπιστεύομαι, όχι γιατί ισχύει αυτό που γράφετε στο ΥΓ, αλλά για το εξής απλούστερο :Ο κ. Βαρουφάκης το 2015 ήταν υπουργός σε μια κυβέρνηση, που ο υπουργός της Εθνικής Οικονομίας κ. Σταθάκης, είχε εξαγγείλει το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.Και όπως εκ των υστέρων ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ, το πρόγραμμα ήταν "παπάτζα για να μην το καταλάβουν τα γίδια". Και ναι μεν εμείς είμαστε γίδια, ο κ Βαρουφάκης όμως δεν ήταν γίδι !Δεν βγήκε όμως να πει ότι αυτά που έλεγε ο κ. Σταθάκης ήταν παπάτζα, αλλά συνέχισε να παίζει το δικό του παίγνιο !ΣΥΝΕΠΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ;ΥΓ. Αν δεν ήταν το θέμα Βαρουφάκη, δεν θα σας απαντούσα καθόλου, γιατί έχουμε αντιπαρατεθεί και στο παρελθόν και τίποτε δεν άλλαξε.Αυτό αποδεικνύεται από το αυθαίρετο συμπέρασμα σας για μένα "Στον αγνό, πούρο καπιταλισμό, που τόσο, μα τόσο λατρεύεις..."Χε, χε, χε. Ανατρέξτε στα σχόλιά μου και παραπέμψτε τους αναγνώστες της Λάϊφο, στο σχόλιό μου που αποδεικνύει αυτό που λέτε.Αλλιώς απλά, πολύ απλά, δίνετε το δικαίωμα να αμφισβητείται η αντικειμενικότητά σας, όσο και του κ. Βαρουφάκη που υποστηρίζετε. Ένα γίδι.
Τιιι λες-τιιι γράφεις-τι διαβάζουμε θεέ μου;Στη περίπτωση της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ, τα οικόπεδα δημοπρατήθηκαν και κάτι εταιριούλες της πλάκας όπως η Eni, ExxonMobil, Noble Energy, η Total αλλά και η δική μας Hellenic Petroleum θα πάρουν το ρίσκο να βγάλουν αέριο και να το πουλήσουν με κέρδος!Τράβα πές τους ρε Harlan ότι κάνουν μεγάλη μ@λ@κι@.
σκύλος 10.6/22.54'Τι περιμένεις, όταν ο εκπρόσωπος του θεού Βαρουφάκη Harlan με το όνομα, αποκαλεί τους άλλους σχολιαστές ¨γίδια" και "σανοφάγους" κάνοντας αντικαπιταλιστικό κήρυγμα ;Περιμένεις να μην εκλεγούν όσους πρεσβεύει, γιατί δεν ξέρεις τι ΜΕΡΑ σου ξημερώνει ή μάλλον τι σου νυχτώνει.
Harlan 10.6/19.39'Επίσης, μετά το κήρυγμα, πείτε στους "μπουρδοχάφτες" - όπως μας λέτε θεέ μας - κάτι για την ταμπακέρα : ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ - ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ -, "από που μπορούν να βρεθούν ισοδύναμοι πόροι, αν φυσικά επαληθευθούν όσα λέγονται ;"
Επειδή κάποια στιγμή ΣΥΝΤΟΜΑ πρέπει να λήξει αυτή η εμμονοπάθεια με το πόσο κουλ τα λέει ο Βαρουφάκης (του οποίου τις "μεσσιανικές" προφητείες μπορεί κανείς να ανατρέξει και στο αρχείο της lifo να τις βρει και να κρίνει πόσο επαληθεύτηκε ή όχι) γιατί κινδυνεύουμε συμπολίτες μας της "δημιουργικής ασάφειας" να τον ψηφίσουν και να πάρει έδρα βουλευτή στο ελληνικό κοινοβούλιο που πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ για να κάνει πειράματα στου κασίδη το κεφάλι, ας διαβάσουμε τι έλεγε ο σύντροφος Λαφαζάνης για το ποιόν του και τα πεπραγμένα του τότε στο ιστορικό, μαχητικό 2015 που θα....άλλαζε την Ευρώπη με την "δημιουργική του ασάφεια". Οι δηλώσεις του κ.Λαφαζάνη δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Το Βήμα και τις παραθέτω. «Ο Γιάννης Βαρουφάκης λέει πολλά και ευχάριστα προκειμένου να πείσει ότι αντιπροσωπεύει, τάχα, μια εναλλακτική απάντηση στη συνεχιζόμενη κηδεμονία και αποικιακή εποπτεία της χώρας μας από τους θεσμούς.Η αλήθεια είναι ότι όλα τούτα συνιστούν ένα μεγάλο ψεύδος και μια μεγάλη εξαπάτηση του ελληνικού λαού.Και είναι μια μεγάλη εξαπάτηση όχι μόνο γιατί καμιά από τις σημερινές δεσμεύσεις Βαρουφάκη δεν αφήνουν περιθώρια για ανακοπή της κηδεμονίας της χώρας αλλά και γιατί επαναλαμβάνουν τα απαράδεκτα έργα και την ψευδεπίγραφη ρητορική τη δική του και του Αλ. Τσίπρα στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έργα και ρητορική που με μαθηματική ακρίβεια οδήγησαν στο τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.Λίγοι, δυστυχώς, γνωρίζουν σε αυτήν την χώρα ότι ο Γ. Βαρουφάκης ήταν ο πρώτος, πριν ακόμα και τον Τσίπρα, που έσπευσε από την πρώτη στιγμή της πρώτης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να συνθηκολογήσει με την Τρόϊκα.Είναι τραγικό αλλά σε αυτόν τον τόπο αρκετοί πολίτες τελούν υπό χειραγώγηση, ενώ ένα τμήμα τους αρέσκεται να ζει στη σκιά αυταπατών.Υπογραμμίζω, λοιπόν, ότι ο Γ. Βαρουφάκης υπόγραψε, τέλη Φλεβάρη του 2015 και ερήμην των πάντων, την επέκταση της Δανειακής Σύμβασης του 2ου μνημονίου του Σαμαρά, μαζί με τα σκληρότατα προαπαιτούμενα, της 5ης αξιολόγησης και βεβαίως έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην απαράδεκτη επιστολή προς τον Βίζερ τοτου Eurogroup.Η επέκταση της Δανειακής Σύμβασης , μαζί με τα προαπαιτούμενα μέτρα που υπόγραψε ο Γιάννης Βαρουφάκης, αντιπροσώπευε την 3η Τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης.Και αυτή η επικαιροποίηση του Μνημονίου του Α. Σαμαρά διέπετο από το Αγγλικό Δίκαιο, παρέπεμψε τις διαφορές αποκλειστικά στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και περιλάμβανε την παραίτηση της Ελλάδας από οποιαδήποτε ασυλία επί των περιουσιακών της στοιχείων.Αυτή η συνθηκολόγηση Βαρουφάκη που αποτέλεσε την βάση, το προοίμιο και το θεμέλιο για το κατάπτυστο τρίτο μνημόνιο, πραγματοποιήθηκε στο παρασκήνιο, παρά την σφοδρή δημόσια αντίδραση της τότε Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ. Πραγματοποιήθηκε μάλιστα εν κρυπτώ, παράνομα και αντισυνταγματικά, αφού η επέκταση της Δανειακής Σύμβασης με τους παλιούς και τους νέους πρόσθετους όρους που την συνόδευαν, θα έπρεπε να εγκριθεί από την Βουλή, πράγμα που συνωμοτικά και εν γνώσει τους απέφυγαν τότε Τσίπρας και Βαρουφάκης για προφανέστατους λόγους, αφού αν η κυβέρνηση πήγαινε την συνθηκολόγηση στην Βουλή θα έπεφτε, μιας και η Αριστερή Πλατφόρμα όπως είχε δηλώσει, θα την καταψήφιζε με χέρια και πόδια.Προφανέστατα η συνθηκολόγηση Βαρουφάκη έγινε για ένα και μόνο λόγο για να διασωθεί το ευρώ και να προστατευθούν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες, από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που αναγκαστικά θα συνεπάγετο αδυναμία αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και επομένως βαθύτατο κούρεμα του.Αυτή ήταν τότε η ανεκτίμητη προσφορά Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες και την Γερμανο- αμερικανοκρατία, η οποία ολοκληρώθηκε πραξικοπηματικά με τυμπανοκρουσίες και συναινετικά απ’ όλο το πολιτικό κατεστημένο, με πρωτεργάτη τον Τσίπρα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.Η τραγωδία είναι ότι τα ίδια ακριβώς λέει και υπόσχεται και σήμερα ο Βαρουφάκης, ο οποίος παριστάνει το ίδιο ανέξοδα και σήμερα τον θαυματοποιό που θα σώσει την Ελλάδα από την κηδεμονία και τις δεσμεύσεις των Θεσμών, χωρίς, όμως, να διαταραχθούν οι σχέσεις της χώρας μας με την Ευρωζώνη και τις Βρυξέλλες αλλά μόνο με τις μαγικές πιέσεις του, οι οποίες αν δεν έπιασαν το 2015 και μας οδήγησαν στην ταπείνωση και την τραγωδία, θα πιάσουν τώρα!Όπως τότε, λοιπόν, έτσι και σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης, διατρανώνει την πίστη του στο ευρώ και λέει, απαντώντας στον Λαφαζάνη, πως εμείς δεν είμαστε “ούτε με το Grexit ούτε με το Brexit (σώζει και τη Βρετανία!). Είμαστε στο ευρώ και θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ“. Εκτός, όπως σημειώνει, για να επιβεβαιώσει ότι πάντα κλείνει ανούσια και αόριστα το μάτι προς όλες τις κατευθύνσεις, αν εντός του ευρώ “ερημοποιηθεί η χώρα“. Και επειδή η ερημοποίηση μιας χώρας δεν έχει τέλος ούτε υπάρχει ερημόμετρο για να διαπιστωθεί, ο Γιάνης κοροϊδεύει ξανά τους πολίτες στην χώρα μας προκειμένου να επαναληφθεί, αν υπάρξουν ανάλογες συνθήκες, η τραγωδία του καλοκαιριού του 2015 με άλλους χειρότερους όρους.Η Ελλάδα κύριοι Βαρουφάκηδες έχει ερημοποιηθεί εδώ και καιρό και πρώτα απ’ όλα από την νεολαία της. Ως πότε η προσαρμογή σας στις Βρυξέλλες και τον ολοκληρωτισμό τους, ως πότε ακόμα η τύφλωση μπροστά στον ψευδεπίγραφο “ευρωπαϊσμό” και στην παγκοσμιοποίηση των ελίτ, θα εκτελεί την πατρίδα μας και το μέλλον της για χάρη μιας νάρκισης, παρακμιακής, καλοταϊσμένης, εθελόδουλης και ψευτοδιεθνιστικής ελίτ της χώρας μας;»Συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος ιδεολογικά με τον Λαφαζάνη, , μικρή σημασία έχει, οι αποκαλύψεις ωστόσο παραμένουν και περιμένουν ικανοποιητικό αντίλογο. Δεν τον βρίσκουν όμως κι είναι φυσικό. πηγή: https://www.tovima.gr/2019/06/10/politics/lafazanis-kata-varoufaki-gia-ta-gegonota-tou-2015/
@ΕΛΠΟΣυνεχίζεις να ασχολείσαι με το πόσο κακός είναι ο Βαρουφάκης που "μας κατέστρεψε". Σου έγραψα ολόκληρο κατεβατο με λογικές ερωτήσεις και εσύ κόλλησες στο τι έκανε ο Βαρουφάκης το 2015.Καπιταλισμό δεν θέλουμε;Την τελευταία φορά που έψαξα στην Βικιπέδια, έγραφε ότι στον καπιταλισμό οι εταιρείες ρισκάρουν ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ λεφτά.Οι εταιρείες εξόρυξης δεν ρισκάρουν το δικό τους κεφάλαιο αλλά παίζουν την ΔΙΚΗ ΣΟΥ (και δική μου) σύνταξη / ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα ζάρια.Ενας καπιταλισμός στον οποίο τα κέρδη είναι ιδιωτικά, αλλά η χασούρα κρατική δεν λέγεται καπιταλισμός αλλά "ηλίθιοι ψηφοφόροι".Αναρωτήσου γιατί εταιρείες - κολοσσοί όπως είναι οι πετρελαιάδες απαιτούν ζεστό,κρατικό χρήμα (συν φοροαπαλλαγές, συν κρατικές επενδύσεις για τις υποδομές) για να κάνουν μια γεώτρηση.Γιατί όταν κοπεί το κρατικό χρήμα η επένδυση γίνεται ξαφνικά "ασύμφορη"; Γιατί ξαφνικά σταματάει να έχει αξία τόσο πετρέλαιο;Ας ρισκάρουν δικό τους κεφάλαιο, ας τηρήσουν την περιβαλλοντική και την ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ νομοθεσία και ας τρυπήσουν μετά όπου θέλουν.@σκύλος:Το πολύ ποδόσφαιρο βλάπτει. Με ποδοσφαιρικές ιαχές το μόνο που δείχνεις είναι έλλειψη επιχειρημάτων.Οι εταιρείες που αναφέρεις ξέρουν πάρα πολύ καλά τι κάνουν. Σ' αυτό δεν αντιλέγει κανείς.Αλλά είσαι τόσο κολλημένος στην νοοτροπία του χουλιγκάνου, που δεν βλέπεις το προφανές.Το παιχνίδι δεν είναι τα πετρέλαια αλλά το ζεστό κρατικό χρήμα.Τα πετρέλαια - ακόμα και στην ευνοϊκότερη των περιπτώσεων - θα βγουν από την γη το νωρίτερο σε 12 χρόνια. Και μέχρι να αποσβεστούν (αν) τα λεφτά της επένδυσης, θα περάσουν 20-40 χρόνια.Μέχρι τότε, θα έχουν αλλάξει 5 έως 10 κυβερνήσεις. Τα ωφέλη (αν) θα τα καρπωθεί η μελλοντική κυβέρνηση.Αναρωτήθηκες ποτέ, γιατί οι σημερινοί πολιτικοί έχουν τέτοια πρεμούρα να ωφελήσουν τις κυβερνήσεις του μέλλοντος;Επειδή το κρατικό παραδάκι προς τις εταιρείες αλλά και οι μίζες προς τους πολιτικούς πέφτουν ΣΗΜΕΡΑ.Οι πετρελαιάδες λοιπόν ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και τι θέλουν. Το ίδιο και οι πολιτικοί που ρίχνουν τις υπογραφές.Μόνο που αυτό που θέλουν δεν είναι το πετρέλαιο και τα κέρδη (αν) σε 30 χρόνια, αλλά τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ λεφτά ΣΗΜΕΡΑ.Πάντως είσαι χιουμιριστικός μέσα στον χουλιγκανισμό σου. Το βασικό σου επιχείρημα είναι ότι "αν το θέλει η Exxon θα είναι καλό".Δηλαδή ότι κάνει η Exxon εσύ το βρίσκεις καλό και για τον εαυτό σου;Να τους βάλεις στα εικονίσματα και να τους ανάβεις κανένα κεράκι πότε πότε. Αυτοί σου έδωσαν το πρωτάθλημα άλλωστε.Υ.Γ. Αγια Ζώνη 2 (2017), Santa Barbara (2015), Qingdao (2013), Oliva (2011), ExxonMobil Nigeria (2009), Tasman Spirit (2003), Exxon Valdez (1989)Κάθε 2 χρόνια, οι εταιρείες που προσκυνάς και λιβανίζεις καταστρέφουν οικοσυστήματα. Τα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών, τα πληρώνουν τα κράτη.Αλλά όοοοοοοχι. Οπως εσύ γράφεις "για να θέλει η ExxonMobil την εξόρυξη, καλό θα είναι".
Δεν διαβάζω τίποτε από ό, τι λέτε παραπάνω - στον πληθυντικό εγώ, στον λαικίστικο ενικό εσείς -, ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΠΡΩΤΑ με τον τρόπο που προσφέρεται από την Λάϊφο, αυτό που είπατε για μένα "Στον αγνό, πούρο καπιταλισμό, που τόσο, μα τόσο λατρεύεις..." Περιμένω την απόδειξη ότι "τόσο, μα τόσο λατρεύω τον καπιταλισμό". Αλλιώς είστε τόσο, μα τόσο αναξιόπιστος για να σας απαντάει κανείς.
Τι σχέση έχει το Αγία Ζώνη με την πιθανή εξόρυξη "υδατανθράκων" και δη φυσικού αερίου; Ό,τι νάναι...Σε ποιο λήμμα της wikipedia ακριβώς αναφέρει όσα λες για τον καπιταλισμό;Σε ποιο λήμμα της wikipedia, της investopedia ή του tax heaven λέει ότι το κράτος δεν κάνει δημόσιες επενδύσεις αν η χώρα ακολουθεί το καπιταλιστικό σύστημα;Εδώ εσύ έχεις δεδομένο ότι φοροδιαφεύγουν. Εταιρείες που δεν έχουν λειτουργήσει στον ελλαδικό χώρο (με το κοινοπρακτικό προφίλ που θα έχουν για την εξόρυξη).Πετάς σκόρπια -και ενίοτε άσχετα- πράγματα και νομίζεις ότι λες σοφίες. Ειλικρινά τώρα;
Τα οφέλη δεν τα καρπώνονται οι κυβερνήσεις αλλά τα κράτη και διά μέσου αυτών οι λαοί, τα έθνη.Κανείς δεν προσκυνάει εταιρείες. Όλοι θα έπρεπε να τις θέλουμε όμως διότι είναι εργοδότες σε μια χώρα με στάσιμη ανεργία στο 18%.Αναφέρεσαι σε φορολογικές και περιβαλλοντολογικές παρανομίες, έτσι. Βγαλμένες από το στομάχι σου. Αφού δεν υπάρχει εξόρυξη ακόμα...Το γεγονός ότι κατεβάζεις σεντόνια και δεν σου απαντάνε δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο. Μάλλον σημαίνει ότι ο άλλος δεν έχει όρεξη να μπλέξει.Κι εμένα με τρομάζεις λίγο εδώ που τα λέμε...