Ο Τσίπρας τώρα λέει πως υπάρχει κίνδυνος για μνημόνια και απολύσεις στο Δημόσιο

Ο Τσίπρας τώρα λέει πως υπάρχει κίνδυνος για μνημόνια και απολύσεις στο Δημόσιο Facebook Twitter
8

Για κίνδυνο απολύσεων στον δημόσιο τομέα και επιστροφή σε μνημονιακές πολιτικές μετά το πρόσφατο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας

Σε έκτακτες δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως μια βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές είπε «την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό», αναφερόμενος στις δηλώσεις του ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές θα έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης. «Το αποτέλεσμα άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα όσο και σε ακραίους, συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες για να φέρουν προσκόμματα, στα μέτρα της κυβέρνησης ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός. 

Σε ένα σύντομο λόγο με έντονα χαρακτηριστικά κινδυνολογίας και με το βλέμμα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε επί της ουσίας πως τα μέτρα οικονομικής ανακούφισης βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, μετά την συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές. 

«Σήμερα έφτασαν στο σημείο να θέσουν ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα». Αυτό είχε να γίνει από το 2014, είπε ο πρωθυπουργός, «πριν αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». «Η όρεξη αυτή άνοιξε διότι ακόμα και σήμερα  ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να μιλά στη μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις (...) θέτουν στο τραπέζι επιτακτικά» το ζήτημα των απολύσεων, πρόσθεσε.

Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας κατέληξε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας κρίσιμες τις εθνικές εκλογές. 

Η κυβέρνηση «θυσιάζει» τα μέτρα ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης

Λίγο νωρίτερα, υψηλόβαθμη πηγή του οικονομικού επιτελείου είχε αποκαλύψει στην εφημερίδα «Καθημερινή», πως εκτός από την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, η κυβέρνηση θα καταργήσει και μία σειρά συνοδευτικών μέτρων που στόχευαν στην οικονομική ανακούφιση της μεσαίας τάξης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού

«Μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω, εν τούτοις είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό: ότι η ψήφος του στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

»Σήμερα όλα όσα είπα τότε επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας, στο σχέδιό μας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους όσοι έβαλαν πλάτη και έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια να δρέψουν σήμερα τους καρπούς των θυσιών τους, να έχουν τη δυνατότητα να δουν στην καθημερινότητα, στη ζωή τους, στην τσέπη τους, τα αποτελέσματα των θυσιών τους.

»Σήμερα έφτασαν μάλιστα στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο από το 2014, τότε που υπουργός αρμόδιος Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης, πριν δηλαδή αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίσει, καταστήσει σαφές, ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία απόλυση στον δημόσιο τομέα.

»Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε διότι ακόμα και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιμένει διαρκώς να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο δημόσιο, για παράδειγμα, στο 1 προς 5, στη μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, ενώ ήδη εμείς έχουμε κατακτήσει με σκληρές διαπραγματεύσεις και έχουμε πετύχει το 1 προς 1.

»Όταν λοιπόν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, τότε είναι λογικό σε ορισμένους να ανοίγει η όρεξή τους και να πέφτουν στο τραπέζι επιτακτικά, ξανά, πολιτικές λιτότητας, ακόμα και απολύσεις. Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου το να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια είναι κρίσιμο, να συγκρίνουμε προγράμματα, αλλά κυρίως να έχουμε την πλήρη επίγνωση.

»Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια, να βγει σε ξέφωτο χάρη στις θυσίες και στους κόπους του ελληνικού λαού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες του '12, του '13 και του '14, στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Ο μόνος τρόπος να κλείσει οριστικά αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων, στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 του Ιούλη».

 
Πολιτική
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Είπε και μία αλήθεια, μόνο που όπως στο παραμύθι με το βοσκόπουλο, που φώναζε ζητώντας βοήθεια από του συγχωριανούς του ότι πλησιάζουν λύκοι τα πρόβατα αλλά τελικά τους έλεγε ψέματα, κάνοντας το πολλές φορές, μέχρι που όταν πραγματικά μπήκαν στο μαντρί οι λύκοι, κραυγάζοντας αληθινά για βοήθεια, τότε κανείς δεν το πίστεψε και τα πρόβατα θανατώθηκαν...Ότι μας έρχεται «τρελό πακετάκι» από τους λυσσασμένους νεοφυλελέδες είναι η αλήθεια!...Υ.Γ.: Πριν με σχολιάσετε με συγκρίσεις, να τονίσω πως δεν συγκρίνω, απλώς διακρίνω τι -ξεκάθαρα- μας έρχεται. Αν πιστεύετε ότι θα ισχύσει το αντίθετο, ευχαρίστως να το δεχτώ με αντικειμενικές, τεκμηριωμένες σκέψεις και όχι εμπαθείς ή τυφλά προσκείμενες στον νεοφιλελευθερισμό... Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ξεκάθαρα τις άγριες προθέσεις του, βαφτίζοντας τες ως... ειλικρίνεια...!Υ.Γ.2: Ο ένας μας φλόμωσε στην ανειλικρίνεια και ο άλλος θα μας ξεκάνει με την... ειλικρίνεια!...
Οι μόνοι που πρέπει να ανησυχούν είναι όσοι έχουν παρανομήσει και οι αγράμματοι μετακλητοί. Εφόσον εσύ δεν είσαι τίποτα από τα παραπάνω, μην ανησυχείς. =============
Ενα μόνο παράδειγμα για να μην μπαίνω σε λεπτομέρειες: 2.500 απολύσεις καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης, μέσα σε μια νύχτα, με σχεδόν ολοσχερή κατάργηση του κλάδου. Είχαν παρανομήσει; Ήταν "αγράμματοι μετακλητοί"; Ηταν παράνομος ο κλάδος; Παρεμπιπτόντως, γνωρίζω μετακλητή με μάστερ από τη νομική της Σορβόνης...
Αφού το έκαναν μια φορά (και μάλιστα με την επωδό "δεν το κάνουμε γιατί μας το επιβάλλει ο τρόικα, το κάνουμε γιατί πρέπει", δεν αποκλείεται διόλου να το ξανακάνουν. Φυσικά, δεν υπάρχουν (ευτυχώς) νομοτέλειες και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουν μάθει από τα ολέθρια λάθη τους
Ο Συριζα σε πολεμο με την πραγματικότητα.Είναι πλέον γνωστο ποιον υποστηρίζουν τα ξενα συμφέροντα στην Ελλάδα και είναι το κόμμα του τα δίνω όλα για την εξουσία:1. https://www.lifo.gr/now/politics/238988/germania-gia-eyroekloges-to-politiko-topio-stin-ellada-den-tha-parameinei-os-exeiΌσο για τις αγορες είναι για πρώτη φορά τόσο θετικές σε πολιτική αλλαγή: 2. https://www.lifo.gr/now/economy/239362/xrimatistirio-synexizetai-to-meteklogiko-rali-ekleise-se-nea-ypsila-12-minon
Το μόνο χαρτί που έμεινε για να γυρίσει το ματσάκι, είναι της κινδυνολογίας.Φυσικά, όταν το ισοζύγιο όσων έκανες και όσων ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ μπατάρει και ταυτόχρονα οδήγησες σε διχασμό και εμφύλιο οικογένειες στο βωμό της "επαναστατικότητάς" σου, δεν μένει τίποτε άλλο !Ειλικρινά, θα άξιζε στον ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσει στο μονοψήφιο που είχε, κυρίως για αυτό το αφιλότιμο το ηθικό πλεονέκτημα που το ψάχνουμε 4 χρόνια τώρα !Και επειδή το δούλεμα συνεχίζεται ψιλό γαζί και επειδή θεώρησαν ότι θα εξαγόραζαν ψήφους με ένα πενηντάρι (σαν να απευθύνονταν σε επαγγελματίες επαίτες).