Ο Γιώργος Αμυράς κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές

Ο Γιώργος Αμυράς κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία που δεν εξελέγησαν στις Βρυξέλλες, θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στις εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε επισήμως η Πειραιώς. 

Ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αμυράς θα είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα, η Τόνια Αράχωβα στην Αιτωλοακαρνανία και ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών.

Τα βιογραφικά τους

Γιώργος Αμυράς
Γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Το 2010 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβε την έβδομη θέση. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εξελέγη βουλευτής της Β' Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019 λόγω της αντίθεσής του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τόνια Αράχωβα

Ο Γιώργος Αμυράς κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές Facebook Twitter
Η Τόνια Αράχωβα

Γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ και δύο μεταπτυχιακά, στη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ από το ΕΚΠΑ. Η Διδακτορική της διατριβή έχει ως θέμα «Στρατηγικές για την Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος». Έχει διατελέσει για τρία χρόνια Λειτουργική Γενική Διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος της οποίας είναι στέλεχος. Από το 1995 ενώ τον Μάρτιο του 2017 εκλέχθηκα μέλος του Governing Board της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών (IFLA) στη Χάγη. Είναι μέλος της επταμελούς Διεθνούς Επιτροπής για το Βραβείο IFLA International Libraries Marketing Award. Aπό το 2007 έως το 2010 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Τον τελευταίο χρόνο είναι αποσπασμένη στην Προεδρία της Δημοκρατίας με έργο την οργάνωση βιβλιοθήκης.

Δημήτρης Καιρίδης

 

Ο Γιώργος Αμυράς κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές Facebook Twitter
Ο Δημήτρης Καιρίδης

Γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο και διεθνείς σχέσεις στο Fletcher School, στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης. Δίδαξε διεθνή πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκει διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο. Έχει δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα. Υπήρξε καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο Fletcher School και σήμερα είναι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής». Από το 2002, διευθύνει τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας». Το 2009, ίδρυσε τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης της τηλεόρασης του Action 24 και αρθρογραφεί στο διαδίκτυο.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μόνο όσοι ψήφισαν ναι στη συμφωνία των Πρεσπών πήραν ανταλλάγματα. Αν δεν του βγει και αυτό μετά να τον κάνουν γενικό γραμματέα σε κάποιο υπουργείο.