Αντιδράσεις για την αναφορά υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ σε «αιχμαλώτους πολέμου»

Αντιδράσεις για την αναφορά υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ σε «αιχμαλώτους πολέμου» Facebook Twitter
5

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη σε «αιχμαλώτους πολέμου» κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και πρέπει να το αποδείξουμε όλοι μας με τη στάση μας. Υπάρχει και η σύμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων, είτε των πραγματικών είτε των πολιτικών», είπε μεταξύ άλλων ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών. Η τοποθέτησή του προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου και στη συνέχεια κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να σχολιάσουν τη δήλωση. 

«Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αποκαλεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ "αιχμαλώτους πολέμου" αλλά μας "καθησυχάζει" ότι θα ... σεβαστεί τη Σύμβαση της Γενεύης! Παρά τις εντολές για σεμνότητα και μετριοπάθεια, δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο», έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε πως «ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Αριστοτέλης Αιβαλιώτης, πρώην στέλεχος της Μαοϊκής ΠΠΣΠ, απειλεί: Θα σας συμπεριφερθούμε όπως στους αιχμαλώτους πολέμου» καταγγέλλοντας πως «το δήθεν ήπιο στυλ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια μάσκα υποκρισίας» ενώ αναρωτήθηκε «θα τον διαγράψουν κ αυτόν η όλα καλά;». 

 

Αϊβαλιώτης: Μαύρη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης  με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook έκανε λόγο για «μαύρη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ», και ξεκαθάρισε ότι η φράση του ήταν χιουμοριστική. «Ίσως κάποτε να μάθουν να εκτιμούν το χιούμορ» έγραψε.

Αντιδράσεις για την αναφορά υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ σε «αιχμαλώτους πολέμου» Facebook Twitter

Ο κ. Αϊβαλιώτης παρέθεσε στην ανάρτησή του ολόκληρη τη δήλωσή του: «Με την διαγραφή ενός στελέχους της ΝΔ που έκανε ένα εμετικό σχόλιο για την πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κούνεβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στην εκτίμηση μου. Όπως είπαμε είναι στοιχείο πολιτισμού η εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης για την ανθρωπιστική μεταχείριση του ηττημένου εχθρού. Τόσο στις πραγματικές όσο και στις πολιτικές μάχες. Θα αλλάξουμε σελίδα. Θα αποκλείσουμε κάθε επηρμένο και χαμερπή τζαναμπέτη από τον δημόσιο διάλογο. Αυτό είναι το μήνυμα. Οι "Πολάκηδες", τέρμα.»

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Στις 14 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΕΛΑΣ - Ποιο κόμμα «κλειδώνει» στην τρίτη θέση

Με το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού να έχει πλέον απομακρυνθεί, τα κόμματα διαμορφώνουν την στρατηγική τους με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές της άνοιξης του 2027
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΡΓΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μετατρέπουμε τις δεσμεύσεις σε έργο, αυτό είναι το πραγματικό τεστ αξιοπιστίας

Αναφέρθηκε και στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξη που είναι αποκλειστικά από εθνικούς πόρους και αποτελεί «το κεντρικό εθνικό αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας για την επόμενη πενταετία 2026-2030»
THE LIFO TEAM
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

Πολιτική / 52 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα «πηγαδάκια» στο Προεδρικό - Οι «εκλογές την άνοιξη», τα Γλυπτά του Παρθενώνα και οι απόντες

Η φετινή επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Προεδρικού Μεγάρου, αντί για το παραδοσιακό κιόσκι στον κήπο, λόγω καιρού
THE LIFO TEAM
ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΛΠΕΣ

Πολιτική / Πρόωρες εκλογές: Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ποια είναι η διαδικασία μέχρι τις κάλπες

Το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και χρονοδιαγράμματα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, με βασικές διατάξεις τα άρθρα 41, 37 και 53
THE LIFO TEAM
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΕΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΕΞΙΩΣΗ

Πολιτική / Πενήντα δύο χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών - Η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε στο σαλόνι του πρώτου ορόφου
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Αχ αυτά τα «μπουμπούκια» που περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια των κομμάτων και που δεν παύουν να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα με το ποιους καλούμαστε να ψηφίσουμε...
Άρχισαν οι γελοιότητες κάθε φιλόδοξου να εκλεγεί και προσπαθεί να ξεχωρίσει με λεκτικά τσιτάτα.Που μετά την αντίδραση, ονομάζονται "χιούμορ".Έκανε χιούμορ με την σύμβαση της Γενεύης και την ανθρωπιστική μεταχείριση των "πολιτικών" αιχμαλώτων πολέμου.Μάλιστα...Να μας λείπουν οι πολιτικοί του κούφιου λόγου, άλλωστε βαρυστομαχιάσαμε την τελευταία 4/5ετία.Μήπως να μείνει σπίτι του, από το να πληρώνουμε τη "σχολή Μεγαλοοικονόμου" ;
Δεν χρειάζεται καμία διευκρίνιση.Το ελληνικό κράτος ξέρει άλλωστε να φέρετε με σεβασμό και στους ηττημένους και στους αιχμαλώτους πολέμου.Ειδικά του εμφυλίου.