Ζημιές χιλιάδων ευρώ σε εγκαταστάσεις και μηχανήματα στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων προκάλεσε νεαρός άνδρας προκειμένου να τον συλλάβει η αστυνομία.

 

Ειδικότερα ο νεαρός Ρομά εισήλθε ξαφνικά την Παρασκευή το βράδυ στο Κέντρο Υγείας αρχίζοντας να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του. Μέσα σε λίγα λεπτά και μπροστά στα μάτια του πανικόβλητου προσωπικού, κατόρθωσε να κατεβάσει όλες τις τζαμαρίες και να σπάσει ένα πανάκριβο ιατρικό μηχάνημα, χιλιάδων ευρώ.

 

Ο εκτός ελέγχου άνδρας, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είχε διαφορές με άλλους και μπήκε καταδιωκόμενος μέσα στο Κέντρο Υγείας για να βρει προστασία, απευθυνόμενος προς το προσωπικό, φώναζε «Δεν θα σας πειράξω, φωνάξτε την αστυνομία να με συλλάβει» Μέσα σε λίγα λεπτά ήρθε η αστυνομία, τον συνέλαβε και τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήματα της περιοχής.

 

Προκάλεσε ζημιές χιλιάδων ευρώ στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων - Ήθελε να τον συλλάβει η αστυνομία

 

Σύμφωνα με το iatropedia o Ρομά είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με άλλους και φοβόταν. Επεδίωκε δηλαδή, την προστασία της αστυνομίας. «Έσπασε πόρτες, παράθυρα και έναν απινιδωτή», ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

 

Οι εργαζόμενοι, αποτιμούν τις ζημιές που άφησε πίσω του ο νεαρός άνδρας σε περίπου 20.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με καταγγελία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκου, αυτό το πρωτοφανές περιστατικό αποδεικνύει και πάλι, την απουσία βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για να αντιμετωπίσει τη βία στη δημόσια υγεία:

 

«Για μια ακόμη φορά δεν υποβλήθηκε μήνυση από την πλευρά του κράτους και δυστυχώς η κυβέρνηση για ψηφοθηρικούς λόγους δεν παίρνει μέτρα. Καμία μηνυτήρια αναφορά δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από τις διοικήσεις των μονάδων υγείας εις βάρος ταραξιών, προκειμένου να αναχαιτίσουν το κύμα αυτών των βίαιων επεισοδίων, εις βάρος του προσωπικού και της περιουσίας του Δημοσίου. Το προσωπικό πανικοβλήθηκε κι αυτό που μένει σε όλους είναι ότι τα νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε θύματα. Το 70% των βίαιων επιθέσεων και κλοπών στα νοσοκομεία, γίνεται από Ρομά. Η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθέστατη αυτά που γίνονται», καταλήγει ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

 

Με πληροφορίες από iatropedia