ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.5.2019 | 07:24

Παθολογική τεμπέλα

Είμαστε με τη σύντροφο μαζί πέντε χρόνια.Γνωριστήκαμε όταν ήμαστε αρκετά μεγάλοι και ενώ θα μπορούσαμε να παντρευτούμε,από καθαρή τύχη,κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.Και ούτε μάλλον θα γίνει και καλύτερα.Τα πρώτα δύο χρόνια ήταν όλα μια χαρά.Αυτη πρόσεχε τον εαυτό της,είχε καλή διάθεση,δούλευε και σε ένα χρόνο συγκατοικήσαμε.Και από τότε πήρε την κάτω βόλτα.Παράτησε τη δουλειά σε κάποια φάση.Μετά το έριξε στο φαΐ και έγινε άλλη τόση.Έχει συνέχεια νεύρα τα οποία ξεσπάσει σε εμένα.Καμία υπομονή,καμία κατανόηση.Γυρνάω κομμάτια σπίτι και ένα φαγητό δεν έχει φτάξει.Τα πιάτα κάνουν στοίβα στο νεροχύτη.Όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή να ασχολείται κι εγώ δεν ξέρω με τι.Εγώ συνέχισα να δουλεύω αλλά αν παραγγέλνεις κάθε μέρα απέξω,φτιάχνεις τα νύχια και τα μαλλιά και αγοράζεις ρούχα και πρέπει να πληρώσεις λογαριασμούς και ενοίκια λογικό είναι τα οικονομικά να μη βγαίνουν.Οπότε έπιασα και δεύτερη δουλειά να μη μας λείψει τίποτα.Αλλά καμία βελτίωση δεν είδα.Μιλήσαμε για όλα και το μόνο που κατάφερα ήταν να τσακωθούμε και να αρχίσει δέκα δίαιτες τις οποίες σε μια εβδομάδα παράτησε.Την έχω μετά να παραπονιέται που δεν κάνουμε συχνά σεξ,που ποτέ δεν έχουμε μία για εξόδους,που όλη μέρα είμαι ζωντανός νεκρός,που δεν παντρευόμαστε να κάνουμε παιδί.Και τι θα αλλάξει τότε ας πούμε;Ξαφνικά θα την πιάσει και θα στρώσει χαρακτήρα;Και αν όχι για μένα θα το κάνει για το παιδί;Και το παιδί πως θα μεγαλώσει;Με δωρεές από τη γειτονιά;Μου λένε να μην κοιτάζω τα χρήματα αλλά τον άνθρωπο.Ποιόν άνθρωπο;Αυτόν που δεν κουνάει το δαχτυλάκι του να ξεκολλήσει την κατάσταση;Τι κάνω λάθος δε μπορώ να καταλάβω.Αν και κατά βάθος ξέρω ότι εγώ φταίω.
10
 
 
 
 
σχόλια
Εισαι ξεκαθαρα δυσαρεστημενος με την κατασταση εδω και πολυ καιρο, το προβλημα δεν θα λυθει κανοντας παιδια, ισα ισα θα χειροτερεψει.Μια ξεκαθαρη και ειλικρινης συζητηση, περνωντας το μηνυμα οτι δεν σου αρεσει αυτη η κατασταση και αν δεν αλλαξει θα φυγεις. Προτρυνε την να επισκεφτει ενα ψυχολογο (καλυτερα να δινετε τα λεφτα εκει παρα σε νυχια και μαλλια), και να προσπαθησει να βαλει τη ζωη της σε μια σειρα.
Μάθαμε τώρα με την κάθε καημένη να αποδίδουμε στην κατάθλιψη την τεμπελιά της.Κυρία μου,δε ζούμε στο 1950 ο άντρας να κουβαλάει και εσύ να αράζεις σπίτι.Που ακόμα και αυτό δε μπορείς να κάνεις σωστά,γιατί οι γιαγιάδες μας όλη μέρα ίδρωναν για το σπίτι και τα παιδιά.Δυστυχώς σήμερα καλές μου τεμπέλες η κατάσταση επιβάλλει να δουλέψετε.Και όχι επειδή δουλεύει ο άντρας ή για λόγους ισότητας,αλλά είναι ο μόνος τρόπος να διατηρήσετε το μαλλάκι και το νυχάκι χωρίς να κάνετε σκλάβο τον άνθρωπό σας και κόψει λάσπη.Οσό για εσένα φίλε μου έχεις πέσει πιθανότατα στην κλασική περίπτωση της καταθλιπτικής που ό,τι και να της προσφέρεις πάντα θα σου γκρινιάζει.Συζήτα τα προβλήματα,κάνε λίγη υπομονή,δώσε κάποια ψυχολογική στήριξη και αν δεν αλλάξει κάτι πάρε δρόμο.Δε θα χαραμίσεις τη ζωή σου σαν το γαϊδούρι.
primordial soup (sa nick gia to reddit) an thes oi kales sou oi tempeles na douleuoun gia na exoun nychaki kai mallaki se parakalw kane kai esy oti mporeis gia na 1. proslamvanontai oi kales tempeles stis theseis ergasias kai na proagontai kai na pairnoun auksiseis ktl kai na min epilegontai kaloi tempelides anti autwn kai autes na ypologizoun stin posostosi kai ta synafi, 2. min akoune oi kales tempeles poia einai ta swsta epaggelmata gia kales tempeles - pou prepei na megalwsoun paidia kai prepei kapoioi kaloi antres na tis prostatepsoun apo to stress (tis douleias? tis idias tis zwis?) 3. na min akoune oi kales tempeles kritiki gia to paramikro lathaki i akoma kai gia ton tropo zwis tous (pou den exei sxesi me ti douleia) enw paradipla enas trismegistos tempelis ta ksynei oli mera alla einai o kryfos gios tou afentikou. 4. katalaveis oti oi kales tempeles den douleuoume mono gia nyxia kai mallia alla kyriws giati mas endiaferei kati exoume filodoksies kai skopo sti zwi. Episis, osos pio poly douleuoume toso xeirotero to nyxi kai to malli - meta mas xaraktirizoun oti den prosexoume ton eauto mas, an to nyxi kai to malli einai stin trixa, oti dinoume proteraiotita se auta kai oxi sti douleia. Genika, oi kales tempeles exoume ena provlima ston ergasiako xwro (kai ston oikogeneiako vevaia, an thelei kapoios na sou epitethei tha vrei) kai kalo einai na vgainei paraeksw.Oi kales tempeles sta career workshops akoune oti prepei na vroune enan antra na tous stirizei, to exei akousei kapoios kalos tempelis pote auto se sovaro international meeting?
Βάζεις πάρα πολύ εύκολα τίτλο : παθολογική τεμπέλα. Λες ότι πριν γνωριστείτε και μέχρι όταν συγκατοίκησατε, περιποιούνταν, είχε τη δουλειά της και ήταν μια χαρά, και έπειτα, άλλαξε. Σίγουρα δεν είναι τρελή, ούτε ίσως και τεμπέλα, εφόσον δουλεύε όπως είπες. Για σκέψου καλύτερα τί συνέβη σε όλο το διάστημα της συγκατοίκησης σας και την πήρε η κάτω βόλτα. Να αφέθηκε στη τύχη της γιατί έδεσε το γάιδαρο της, δεν το νομίζω. Μπορεί να περνάει προβλήματα, που δεν μπορεί να τα επικοινωνήσει για οποιονδήποτε λόγο. Είτε γιατί δεν σε εμπιστεύεται, είτε γιατί πια δεν σε νιώθει κοντά της, είτε για χίλιους δυο λόγους, που μόνο εσύ γνωρίζεις. Ίσως το ότι έχετε απομακρύνθει, έχει επηρεάσει εκτός από εσένα, και την ίδια. Παρόμοια πράγματα που σκέφτεσαι εσύ για εκείνη, μπορεί να σκέφτεται και εκείνη για εσένα. Ότι όλο δουλεύεις πχ, δεν της δίνεις όση σημασία θέλει κλπ. Ισχύουν όλα αυτά που λες, δεν αντιλέγω, αλλά το να ρίχνεις την ευθύνη σε κάποιον άνθρωπο που δείχνει σημάδια παραίτησης, δεν είναι και τόσο ωραίο, αλλά ούτε και σωστό. Αν δεν σε καλύπτει πλέον η σχέση σας και δεν μπορειτε να βρείτε την χαμενη σας επικοινωνία και χημεία, αλλά και δεν μπορειτε να αλληλοστηριχτειτε, καλύτερα να χωρίσουν οι δρόμοι σας.
Το λάθος σου είναι που ενώ την γνώρισες και ήσασταν μεγαλούτσικοι, μείνατε μαζί 5 χρόνια χωρίς να προχωρήσετε (λες ότι αυτή θέλει οικογένεια). Αν κάτι σε κράτησε και σε κρατάει πίσω, έπρεπε να έχει λήξει η ιστορία προ πολλού και όχι να σέρνεται 5 χρόνια μέχρι να καταστραφεί η άλλη εντελώς. Ίσως τα νεύρα της, τα κιλά της και η αδράνειά της να προκύπτουν από το ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τη ζωή της στο σημείο που έχει φτάσει, ίσως να περιμένει να σε δει να δεσμεύεσαι τόσα χρόνια και εσύ το αρνείσαι. Αν είσαι σίγουρος ότι δεν κάνει για σένα και λες ότι καλύτερα που δεν την παντρεύτηκες, γιατί εξακολουθείς να είσαι μαζί της; Νομίζεις ότι εσύ είσαι ο καλός της υπόθεσης αλλά κι εσύ της κάνεις κακό. Τέλος: τα νεύρα είναι πολύ βαρβάτο σημάδι κατάθλιψης, όπως και το να μην ενδιαφέρεται κάποιος για την εικόνα του και για το σπίτι του. Κανείς δεν θέλει να είναι χοντρός και τεμπέλης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ