Ο Τσίπρας καλωσόρισε τους τσιγγάνους στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

Ο Τσίπρας καλωσόρισε τους τσιγγάνους στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας» Facebook Twitter
5

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη δολοφονία Λαμπράκη και καλωσόρισε τους τσιγγάνους στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη λέγοντας πως δεν υπάρχουν «πολίτες δεύτερης κατηγορίες».

Ο πρωθυπουργός στηλίτευσε ρατσιστικές αντιδράσεις και σχόλια, όπως είπε, αναφορικά με τη συμμετοχή τσιγγάνων στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «τους καλωσορίζουμε, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Με αναφορά στην πόλη των μεγάλων αγώνων για τη δημοκρατία, την «πόλη που πλημμύρισε εργάτες στη μεγάλη απεργία του Μάη του '36», «την πόλη όπου πριν από 56 χρόνια το παρακαράτος δολοφονούσε τον Γρηγόρη Λαμπράκη», ξεκίνησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, από την πρώτη προβλήτα του λιμανιού.

Κάνοντας αναφορά στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δε στιγμάτισε τη Θεσσαλονίκη. Στιγμάτισε αυτούς που την ανέχθηκαν και που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτή τη πόλη ως πεδίο βολής φθηνό για να ασκούνται οι κάθε λογής ακραίοι, εθνικιστές, παρακρατικοί του χθες και Χρυσαυγίτες του σήμερα», τονίζοντας ότι σε «όλους αυτούς δίνουμε απάντηση σήμερα με τη παρουσία μας», ότι θα δοθεί απάντηση την Κυριακή.

Απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, «σε κάθε πατριώτη και δημοκράτη, που δεν φοράει και δεν θέλει να φοράει τα γυαλιά της ιδιοτέλειας και του ρεβανσισμού», ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πρέπει να κλείσουμε όλοι μαζί τον δρόμο σε κείνες τις δυνάμεις, που δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα μέσο για να διχάσουν τον λαό».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, συντελείται τα τελευταία χρόνια ένα πείραμα εθνικού διχασμού, που πρέπει να αποτύχει και θα αποτύχει με τη δική σας συμμετοχή στους αγώνες και την κάλπη της Κυριακής».

Ανέφερε ότι εκείνοι που διχάζουν δεν το κάνουν μόνο για να κερδίσουν ψήφους στα θολά νερά της ακροδεξιάς, αλλά «για να μπορέσουν να μας ελέγξουν και πάλι και να μας γυρίσουν στο ίδιο καθεστώς».

Ζήτησε ενότητα για «να διασφαλίσουμε όσα με τόσο κόπο πετύχαμε και να εξουδετερώσουμε την προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού κατεστημένου που έχει στόχο να μας ξαναγυρίσει στα σκοτάδια των μνημονίων». Είπε ότι η αλήθεια είναι αυτή που μπορεί να ενώσει και πως «το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό».


«Καταφέραμε να βγάλουμε τη θηλιά των μνημονίων από το λαιμό του λαού μας χάρη στις δικές του θυσίες και στη δική του εμπιστοσύνη και στήριξη» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας για να τονίσει ότι αν δεν στήριζε ο λαός την κυβέρνηση οι μνημονιακές πολιτικές θα ήταν ακόμα εδώ. Κατηγόρησε εκείνους που «έριξαν τη χώρα στον καιάδα» ότι «ήθελαν και επεδίωκαν με κάθε μέσο, την επιβολή ενός τέταρτου -δικού τους- μνημονίου» και ότι προεξοφλούσαν την καταστροφή αλλά «διαψεύστηκαν παταγωδώς».

Η αλήθεια επίσης είναι ότι χάρη στην υπομονή σας και την επιμονή μας, καταφέραμε και σήμερα δεν έχουμε πια τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ, που απαιτούσαν το παράλογο και τώρα βγαίνουν εκ των υστέρων να ομολογήσουν τα λάθη και τα εγκλήματα τους εις βάρος του λαού, είπε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τη ΝΔ ότι την ίδια ώρα εκείνη μιλάει ακόμα για «success story της εποχής Σαμαρά».

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι παρά τις συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας, η κυβέρνηση είχε πάντα ως έγνοια της να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έλαβε σε αυτή την κατεύθυνση, μιλώντας για τις παρεμβάσεις στην υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων και αντίθετα, την καταβολή μόνιμης 13ης σύνταξης, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου, την αύξηση των θέσεων εργασίας κ.α.

«Στο μυαλό μας είναι το πώς θα μεταφέρουμε την ευημερία των αριθμών στη ζωή και στη καθημερινότητα των πολλών», είπε ο κ. Τσίπρας, εξηγώντας ότι γι' αυτό και θεσπίστηκαν τα θετικά μέτρα, τα οποία τόνισε πως «δεν είναι δωράκια και παροχές, αλλά επιστροφή των κόπων του λαού μας».

Όσο η οικονομία αναπτύσσεται, τόσο οι πολλοί θα αισθάνονται τα οφέλη, θα γεύονται τους καρπούς των θυσιών τους. Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, η νεολαία, οι άνθρωποι του μόχθου, είπε, μιλώντας για το σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης των πολλών.

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Επιδόματα και φατριασμος (ή identity politics). Εξαιφνης it all makes sense. Μια καλή κουβέντα για τους τσιγγάνους, τους λοατκι, τους συνταξιούχους, τους 17άρηδες... Χεστηκαμε για το σύνολο.Έρχεται η δεύτερη τετραετία Τσίπρα. Αλλά μην το κάνουμε σαν τον Ψωμιαδη στη Σαλονίκη που όλοι μετά κάναν ότι δεν τον έχουν ψηφίσει...30 Ιουνίου. Η δημοκρατία είναι πολίτευμα ενηλίκων με ατομικές και συλλογικές ευθύνες.
Ο Τσίπρας καλωσόρισε τους τσιγγάνους στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας» Πηγή: www.lifo.grΡε λίγη ντροπή δεν έχετε εκεί στα αριστερά.Τσουβαλίαζετε τους ανθρώπους μέσα σε λεωφορεία για να σας κουνάνε τα σημαιάκια;Πρώτοι ρατσιστές εσείς είστε!
το πλεον ντροπιαστικο ειναι οτι μαζεψα την νομεκλατουρα των 20 βυσματων μπροστα και τον λαουτζικο τους "πολλους' τους εβαλε πισω απο καγκελα!!! στην ομιλία του!!!! Τρεμει τον "λαο' του και τους πολλους...