Ο γκέι γάμος στο καρτούν Άρθουρ λογοκρίθηκε στην τηλεόραση της Αλαμπάμα

Ο γκέι γάμος στο καρτούν Άρθουρ λογοκρίθηκε στην τηλεόραση της Αλαμπάμα Facebook Twitter
2

Η δημόσια τηλεόραση της Αλαμπάμα (APT) αρνήθηκε να μεταδώσει το παιδικό καρτούν Arthur που δείχνει έναν γάμο ομόφυλου ζευγαριού.

Το πρώτο επεισόδιο του 22ου κύκλου του Arthur, που είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές καρτούν παγκοσμίως, δείχνει τον χαρακτήρα Ratburn να παντρεύεται τον Patrick. Ωστόσο, η APT επέλεξε να μεταδώσει στη θέση του ένα παλιό επεισόδιο και ανακοίνωσε ότι δεν είχε σχέδια να παρουσιάσει την πρεμιέρα.

Ο διευθυντής προγραμματισμού Mike McKenzie δήλωσε ότι αν μετέδιδαν το επεισόδιο θα κλόνιζαν την εμπιστοσύνη των γονέων στο δίκτυο. Σε μια δήλωση, ο McKenzie ανέφερε ότι «οι γονείς πιστεύουν ότι τα παιδιά τους μπορούν να παρακολουθήσουν το κανάλι της APT χωρίς την επίβλεψή τους» και ότι «τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν χωρίς τη γονική συναίνεση».

Ο δημιουργός του Arthur, WGBH και ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας PBS προειδοποίησαν τους τοπικούς σταθμούς τον Απρίλιο σχετικά με το επεισόδιο και ο  McKenzie είπε ότι αποφάσισαν να μην δείξουν το επεισόδιο.

Ο Arthur είναι μια δημοφιλής παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων και η APT είχε αρνηθεί και το 2005 να μεταδώσει ένα επεισόδιο της σειράς  που απεικόνιζε τον Buster, ένα κουνέλι, να επισκέπτεται μια κοπέλα που είχε δύο μητέρες.

TV & Media
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η λέξη "partner" εδώ έχει την έννοια του "συντρόφου", όχι του συνεργάτη ή του συνεταίρου.Σε συνάρτηση με τα πρόσφατα γεγονότα με το Νόμο περί αμβλώσεων στην Αλαμπάμα, νομίζω ότι οι διοικούντες της Πολιτείας και όχι μόνο, καθώς κάποιοι τους εκλέγουν, θα προσβάλλονται πια και όταν τους λένε "καλημέρα" με έναν συγκεκριμένο μεν, αλλά απροσδιόριστο τρόπο.Εύχομαι ολόψυχα, αυτή η παράνοια να σταματήσει σύντομα και να μην επεκταθεί ιογενώς.