Νίκος Ρωμανός: «Αισθάνομαι δικαιωμένος για την αποφυλάκιση»

Νίκος Ρωμανός: «Αισθάνομαι δικαιωμένος για την αποφυλάκιση» Facebook Twitter
1

Δικαιωμένος δήλωσε πως αισθάνεται ο Νίκος Ρωμανός ο οποίος σε λίγες μέρες αποφυλακίζεται, καθώς το δικαστήριο βασίστηκε σε απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής.

«Αισθάνομαι ικανοποιημένος και χαρούμενος γιατί δημιουργείται ένα ακόμη νομικό προηγούμενο για ανάλογες υποθέσεις. Αισθάνομαι δικαιωμένος», δήλωσε στο OPEN TV  ο Νίκος Ρωμανός.

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

 

Κατά τη σύλληψή του είχαν προκαλέσει αίσθηση οι φωτογραφίες με το χτυπημένο πρόσωπό του μετά την συμπλοκή με την αστυνομία. Ωστόσο, οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», καθώς αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση, ενώ και καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Ο Νίκος Ρωμανός καταδικάστηκε επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Μάλιστα, μεταξύ των «στόχων» ήταν και το σπίτι του προφυλακισμένου σήμερα πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Ύστερα από έξι χρόνια εγκλεισμού και τη συγκεκριμένη απόφαση του Αρείου Πάγου, η ποινή του Νίκου Ρωμανού μειώθηκε από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη. Η ποινή του είχε επιβληθεί για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Στην ίδια απόφαση αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και για τον Αργυρή Ντάλιο, η ποινή του οποίου έπεσε στα 20 χρόνια και αναμένεται να αποφυλακιστεί.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια