Η Σμαράγδα Καρύδη απαντά στον Ψαριανό που την αποκάλεσε «σκουπίδι»

Η Σμαράγδα Καρύδη απαντά στον Ψαριανό που την αποκάλεσε «σκουπίδι» Facebook Twitter
13

Σκληρή απάντηση στον Γρηγόρη Ψαριανό έδωσε η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη, εγκαλώντας τον βουλευτή για μια δημόσια ανάρτηση του στο Facebook, στην οποία αποκαλούσε «σκουπίδια» την ίδια αλλά και άλλους καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς και πολιτικούς. 

Με σημερινή της ανάρτηση, η γνωστή ηθοποιός κατηγορεί τον υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία για «λίστα στοχοποίησης» πολιτών. «Εγώ, κύριε Ψαριανέ, αντίθετα από σας, έχω δικαίωμα να σας εγκαλώ, γιατί από το 2007 σας πληρώνω από τους φόρους μου εφόσον εκλεχθήκατε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ και τώρα διεκδικείτε να το κάνετε με τη ΝΔ. Είμαι ο εργοδότης σας εδώ και 12 χρόνια», λέει μεταξύ άλλων η Σμαράγδα Καρύδη.

Το Σάββατο, ο Γρηγόρης Ψαριανός ανάρτησε το εξής μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Στα χρόνια τού αντιμνημονίου κάποια σκουπίδια (σ.σ. χοντρό ακούγεται αυτό και άδικο...) όπως η Χαρούλα Αλεξίου, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Σμαράγδα Καρύδη, η Νατάσα Μποφίλιου, η Άντζυ Σαμίου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιώργος Πάντζας, η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Μυρσινούλα Λοΐζου, η Έλενα Ακρίτα, η Άννα Βαγενά, μαζί με μερικούς τυχάρπαστους πανεπιστημιακούς, ανέλαβαν αυτόκλητα την πνευματική εκπροσώπηση τής χώρας και συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να φορτωθούμε στην πλάτη μας για 4,5 χρόνια την αριστερή συμμορία που μας κυβερνά. Ευτυχώς σήμερα κάτι δείχνει ν' αλλάζει». Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως, όπως εξηγεί η Σμαράγδα Καρύδη, η ίδια ουδέποτε έλαβε θέση δημοσίως και ο συντάκτης του άρθρου που ανάρτησε ο κ. Ψαριανός είχε κάνει λάθος. 

Η Σμαράγδα Καρύδη απαντά στον Ψαριανό που την αποκάλεσε «σκουπίδι» Facebook Twitter

«Ο χαρακτηρισμός "σκουπίδια" για πολίτες που έχουν άλλη άποψη απ τη δική σας δεν συνάδει ούτε με την αστική ευγένεια στην οποία προφανώς δεν προλάβατε ακόμη να εξασκηθείτε. Μάλλον τη φόρα που πήρε το κορμί για να μετακινηθεί από κόμμα σε κόμμα, δεν πρόλαβε να την ακολουθήσει κι η ψυχή όπου της έμειναν κάποια αγκάθια ολοκληρωτισμού», σχολιάζει μεταξύ άλλων η ηθοποιός.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη

«Κύριε Γρήγορη Ψαριανέ. Με μεγάλη έκπληξη ανακάλυψα ότι παρόλο που ποτέ μα ποτέ, όπως το έκαναν τόσοι άλλοι, δε πήρα δημοσίως καμία θέση και για κανένα θέμα που να αφορά στο δημοψήφισμα ή σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή που έχει να κάνει με το μνημόνιο ή με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, είδα στο προφίλ σας στο Facebook το όνομά μου σε μια λίστα στοχοποίησής μου μαζί με άλλους συμπολίτες.

Μάλλον ο συντάκτης με τη γνωστή προχειρότητα που γίνονται όλα μέσα στα σόσιαλ μίντια, μπέρδεψε το Ντίνος Καρύδης (ο μπαμπάς μου είχε πάρει όντως θέση στο δημοψήφισμα) με το Σμαράγδα Καρύδη.

Κι ίσως αν ήταν μόνο αυτό το λάθος δε θα είχα ασχοληθεί, αλλά επειδή μέσα εκεί μας αναφέρετε ως «σκουπίδια» όλους εμάς, δεν μπορώ να μην απαντήσω, αν και συνήθως δε το κάνω. Όχι όμως για να διαχωρίσω τη θέση μου ως μη εμπλεκόμενης με τα «σκουπίδια» αφού εκεί μέσα βρίσκονται άνθρωποι που αγαπώ πολύ, έχω συνεργαστεί ή θαυμάζω, αλλά γιατί αυτή η ανάρτηση σας δίνει αφορμή για κάτι, που ίσως έχει αξία να ειπωθεί.

Αν και είχα πάντοτε τις απόψεις μου τις μοιραζόμουν μόνο με τις παρέες και τους φίλους μου, γιατί πιστεύω ότι ο δημόσιος διχαστικός λόγος μόνο κακό έχει κάνει σ' αυτή τη χώρα κι ότι η Δημοκρατία έχει ανάγκη τη σύνθεση κι όχι τη διαίρεση.

Είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ με τις απόψεις των συμπολιτών μου αυτό δε με εμποδίζει να τους ακούω, να τους θαυμάζω για το έργο τους -άλλους όχι και τόσο αλλά παρόλα αυτά να τους αποδέχομαι-, να συνεργάζομαι μαζί τους, άλλους να τους αγαπώ, κάποιους να τους λατρεύω και κάποιοι να είναι συγγενείς και κολλητοί μου φίλοι.

Και μπορώ και το κάνω αυτό γιατί σιχαίνομαι τον διαρκή εμφύλιο. Γιατί τα διχαστικά δημοψηφίσματα, οι λίστες, το μίσος και ο διχασμός που υπάρχει όχι μόνο γύρω μας αλλά και μέσα μας και μας ξεσκίζει σε κομμάτια. Δεν υπάρχουνε εδώ ούτε σκουπίδια ούτε γερμανοτσολιάδες και δεν έχει τίποτα το δημιουργικό να διαιωνίζουμε όλα όσα μας πάνε πίσω.

Κι εγώ, κύριε Ψαριανέ, αντίθετα από σας, έχω δικαίωμα να σας εγκαλώ, γιατί από το 2007 σας πληρώνω από τους φόρους μου εφόσον εκλεχθήκατε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ και τώρα διεκδικείτε να το κάνετε με τη ΝΔ. Είμαι ο εργοδότης σας εδώ και 12 χρόνια. Εσείς αναγνωρίζετε φυσικά στον εαυτό σας το δικαίωμα αλλάζετε απόψεις, να κάνετε λάθος εκτιμήσεις και να εξελίσσεστε.

Θα μπορούσατε να δώσετε και σε άλλους το δικαίωμα ν' αγωνιούν για τη ζωή τους σ' αυτή τη χώρα χωρίς να πληρώνονται απ τη Βουλή. Απλώς να μπορούν να λένε τη γνώμη τους. Είναι βασικό συστατικό της αστικής δημοκρατίας στην οποία προσφάτως μετακομίσατε.

Ο χαρακτηρισμός «σκουπίδια» για πολίτες που έχουν άλλη άποψη απ τη δική σας δεν συνάδει ούτε με την αστική ευγένεια στην οποία προφανώς δεν προλάβατε ακόμη να εξασκηθείτε. Μάλλον τη φόρα που πήρε το κορμί για να μετακινηθεί από κόμμα σε κόμμα, δεν πρόλαβε να την ακολουθήσει κι η ψυχή όπου τις έμειναν κάποια αγκάθια ολοκληρωτισμού.

Κι επειδή ποτέ στη ζωή μου δεν είχα συμφέρον απ οποιοδήποτε δημόσιο οργανισμό, επειδή ποτέ δεν πήρα κρατικά χρήματα και δεν ονειρεύτηκα μια καριέρα στην ΕΡΤ, στα κρατικά θέατρα ή σε οργανισμούς, επειδή ποτέ δεν προσπάθησα ούτε πάλεψα να ξαπλώσω στα βουλευτικά έδρανα και να παρακολουθώ εσάς και πολλούς άλλους να πηδάτε ανέμελα από κόμμα σε κόμμα, σας τα λέω αυτά χωρίς ενοχές ή πίσω σκέψεις.

Βγείτε από κει μέσα. Σας έχει κάνει κακό. Σας έχει στεγνώσει. Παλέψτε για τη δημοκρατία αλλιώς. Για αρχή ξεκινήστε να το κάνετε αμισθί. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και πάρτε το ρίσκο. Συμφιλιωθείτε με τον εσωτερικό σας διχασμό και πηγαίνετε παρακάτω. Θα σας ξανανιώσει. Το είδος της Δημοκρατίας που κι εσείς τώρα πια αγαπάτε, πάει μαζί με την ελευθερία και την ανεκτικότητα. Αυτό για να το πετύχεις χρειάζεσαι ειρήνη και γαλήνη μέσα σου. Αν δε μπορείτε να το νιώσετε τουλάχιστον μιμηθείτε το. Καλή τύχη. Σμαράγδα Καρύδη».

Η Σμαράγδα Καρύδη απαντά στον Ψαριανό που την αποκάλεσε «σκουπίδι» Facebook Twitter
Η Σμαράγδα Καρύδη απαντά στον Ψαριανό που την αποκάλεσε «σκουπίδι» Facebook Twitter
Η Σμαράγδα Καρύδη απαντά στον Ψαριανό που την αποκάλεσε «σκουπίδι» Facebook Twitter
Πολιτισμός
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κρίστοφερ Νόλαν απαντά για την πανοπλία και τον Τράβις Σκοτ στην Οδύσσεια

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν απαντά για την πανοπλία και τον Τράβις Σκοτ στην Οδύσσεια

Μετά τις αντιδράσεις για τη σκοτεινή πανοπλία του Αγαμέμνονα και την επιλογή του Τράβις Σκοτ στον ρόλο ενός ραψωδού, ο Κρίστοφερ Νόλαν υπερασπίζεται το The Odyssey και εξηγεί γιατί η ταινία δεν αντιμετωπίζει τον Όμηρο επιπόλαια.
THE LIFO TEAM
Το παιδί-μετανάστης του Banksy επιστρέφει στη Βενετία — αυτή τη φορά πάνω στο νερό

Πολιτισμός / Το έργο του Banksy που έσβηνε από την υγρασία επιστρέφει στα κανάλια της Βενετίας

Το Migrant Child, το έργο του Banksy με ένα παιδί που κρατά φωτοβολίδα φορώντας σωσίβιο, αποκαταστάθηκε έπειτα από χρόνια φθοράς στην πρόσοψη του Palazzo San Pantalon. Η τοιχογραφία επιστρέφει τώρα στο κοινό πάνω σε πλωτή πλατφόρμα στα κανάλια της Βενετίας, ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για το αν η street art πρέπει να διασώζεται ή να αφήνεται να χαθεί.
THE LIFO TEAM
Από τον Andrew Tate στα δάκρυα που οι άνδρες δεν χύνουν: δύο μουσεία ξαναβλέπουν την αρρενωπότητα

Πολιτισμός / Από την ανδρόσφαιρα στα δάκρυα που οι άνδρες δεν χύνουν: η αρρενωπότητα μπαίνει στο μουσείο

Δύο εκθέσεις στην Ολλανδία κοιτούν την αρρενωπότητα σήμερα, τη στιγμή που η ανδρόσφαιρα πουλά δύναμη, σώμα και κυριαρχία ως lifestyle. Από τον Andrew Tate, το kickboxing και τα σώματα του TikTok μέχρι τη μόδα, το drag, τα τακούνια, τα packers και την ευαλωτότητα, τα μουσεία ρωτούν αν υπάρχει χώρος για πιο τρυφερές εκδοχές του να είσαι άνδρας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρειάστηκε 20 χρόνια για να φτάσει στην Οδύσσεια

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρειάστηκε 20 χρόνια για να φτάσει στην Οδύσσεια

Λίγο πριν βγει στις αίθουσες το The Odyssey, ο Κρίστοφερ Νόλαν μιλά στο Time για την ομηρική ταινία που κουβαλούσε μέσα του εδώ και δύο δεκαετίες. Από έναν Δούρειο Ίππο που βυθίζεται στη θάλασσα μέχρι γυρίσματα εξ ολοκλήρου σε IMAX, αληθινά καράβια και ελάχιστα ψηφιακά εφέ, η δική του Οδύσσεια θέλει να ξανακάνει το αρχαίο έπος μεγάλο σινεμά.
THE LIFO TEAM
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κατηγορεί τα Όσκαρ για τη σιωπή τους σε Γάζα και Τραμπ

Πολιτισμός / Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κατηγορεί τα Όσκαρ ότι σιώπησαν για τη Γάζα και τον Τραμπ

Λίγο πριν επιστρέψει στις Κάννες με το Bitter Christmas, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μιλά για τα αποστειρωμένα Όσκαρ, τη σιωπή του Χόλιγουντ, την άρνησή του να πάρει σαουδαραβικά χρήματα και την πολυτέλεια, στα 76 του, να λέει ακόμη τα πράγματα με το όνομά τους..
THE LIFO TEAM
Ο Άλεκ Γκίνες είχε ζητήσει από τον Ίαν ΜακΚέλεν να σωπάσει για το Stonewall, αλλά εκείνος διάλεξε την ορατότητα

Πολιτισμός / Ο Άλεκ Γκίνες είχε ζητήσει από τον Ίαν ΜακΚέλεν να σωπάσει για το Stonewall, αλλά εκείνος διάλεξε την ορατότητα

Πριν γίνει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες queer φωνές του βρετανικού θεάτρου και σινεμά, ο Ίαν ΜακΚέλεν άκουσε έναν θρύλο της παλιάς γενιάς να του λέει ότι η στήριξή του στη Stonewall ήταν «απρεπής». Ευτυχώς δεν τον άκουσε, είπε
THE LIFO TEAM
Ο Μπάρι Κίογκαν αφήνει πίσω το Peaky Blinders και θέλει να χαρεί τη στιγμή

Πολιτισμός / Ο Μπάρι Κίογκαν αφήνει πίσω το Peaky Blinders και θέλει να χαρεί τη στιγμή

Με το Butterfly Jam του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ να ανοίγει το Directors’ Fortnight, ο Μπάρι Κίογκαν επιστρέφει στις Κάννες και μιλά για τη νέα του φάση: την αποχώρηση από το Peaky Blinders, τη διαδικτυακή τοξικότητα και την ανάγκη να αφήσει επιτέλους τη δουλειά του να μιλήσει για εκείνον.
THE LIFO TEAM
Ο Μπονγκ Τζουν Χο στέλνει τον Μπράντλεϊ Κούπερ, την Άϊο Εντεμπίρι και τον Βέρνερ Χέρτσογκ στον βυθό

Πολιτισμός / Μπονγκ Τζουν Χο: Σκηνοθέτησε τα «Παράσιτα». Τώρα γυρίζει ταινία κινουμένων σχεδίων.

Το Ally, η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων του δημιουργού των Παράσιτων, βρήκε τις φωνές του. Μπράντλεϊ Κούπερ, Άγιο Εντεμπίρι, Ντέιβ Μπαουτίστα, Φιν Γούλφχαρντ, Ρέιτσελ Χάουζ και Βέρνερ Χέρτσογκ μπαίνουν στον υποθαλάσσιο κόσμο μιας μικρής σουπιάς που θέλει να φτάσει στην επιφάνεια.
THE LIFO TEAM
Στα 82 της, η Κατρίν Ντενέβ επιστρέφει στις Κάννες σαν να μην έφυγε ποτέ

Πολιτισμός / H Κατρίν Ντενέβ επιστρέφει στις Κάννες σαν να μην έφυγε ποτέ

Με δύο ταινίες στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Καννών, η Κατρίν Ντενέβ επιστρέφει στο φεστιβάλ που έχτισε τον μύθο της. Στα 82 της, δεν εμφανίζεται ως ζωντανό μνημείο του γαλλικού σινεμά, αλλά ως μια ηθοποιός που εξακολουθεί να δουλεύει, να διαλέγει και να παραμένει αινιγματική.
THE LIFO TEAM
Πώς το Ισραήλ χρησιμοποιεί τη Eurovision ως διπλωματικό όπλο

Πολιτισμός / Πώς το Ισραήλ χρησιμοποιεί τη Eurovision ως διπλωματικό όπλο

Μεγάλη έρευνα των New York Times υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου αντιμετώπισε τη Eurovision ως πεδίο διεθνούς επιρροής, με κρατικές διαφημιστικές καμπάνιες, διπλωματικές επαφές και οργανωμένη κινητοποίηση ψήφων. Λίγο πριν ξεκινήσει η φετινή διοργάνωση στη Βιέννη, η EBU βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση εμπιστοσύνης στην ιστορία του διαγωνισμού.
THE LIFO TEAM
Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να γράψει έναν νέο Μολιέρο;

Πολιτισμός / Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να γράψει έναν νέο Μολιέρο;

Στις Βερσαλλίες ανέβηκε ένα «νέο» έργο του Μολιέρου, μόνο που αυτή τη φορά στη συγγραφή βοήθησε η τεχνητή νοημοσύνη. Το Molière Ex Machina, πείραμα της Σορβόννης, του Théâtre Molière Sorbonne, του Obvious και της Mistral AI, φαντάζεται τον Γάλλο δραματουργό να σατιρίζει έναν απατεώνα αστρολόγο, την ανθρώπινη ευπιστία και τις ψευδείς βεβαιότητες της εποχής μας.
THE LIFO TEAM
Η FKA twigs θα υποδυθεί τη Ζοζεφίν Μπέικερ: από τη σκηνή του Παρισιού στη μεγάλη οθόνη

Πολιτισμός / Η FKA Twigs θα υποδυθεί τη Ζοζεφίν Μπέικερ: από τη σκηνή του Παρισιού στη μεγάλη οθόνη

Η FKA twigs θα υποδυθεί τη Ζοζεφίν Μπέικερ σε νέα βιογραφική ταινία της Studiocanal, σε σκηνοθεσία Μαϊμούνα Ντουκουρέ. Το πρότζεκτ, που αναπτύσσεται με τη συνεργασία μελών της οικογένειας της Μπέικερ, θα παρουσιαστεί στην αγορά των Καννών.
THE LIFO TEAM

σχόλια

10 σχόλια
Όχι. Δεν θα δείξει υποχώρηση, θέλει απεγνωσμένα την εξουσία, κάθε υποψήφιος καλοδεχούμενους. Μπορεί να υποβίβασε την Αχτσιόγλου διότι είναι γυναίκα, εμφανίσημη, νέα και με μυαλό και γενικά να δειχνει πως αντιμετωπίζει το γυναικείο φύλο, δεν νομίζω και να έχασε πολλούς ψηφοφόρους. Πίστεψε με. Μπορούμε να πούμε αρκετούς άλλους υποψήφιους της ΝΔ που ο Μητσοτάκης ούτε καλημέρα δεν θα έπρεπε να τους λέει αλλά δέχτηκε τον οποιοδήτοτε. Και τους καλύπτει όλους. Εντάξει είναι και νευρικός, αν στις Εθνικές ας πούμε κερδίσει ο Σύριζα έστω και με 0,5% διαφορά, αλήθεια πιστευεις θα την βγάλει καθαρή ο Κυριάκος;; Θα τον ρίξει το κόμμα απ την αρχηγία την επόμενη μέρα!
Μπράβο στην κ. Καρύδη γιά την ευπρέπειά της και την πολιτική της ανάλυση.Χρόνια προσπαθώ να καταλάβω τι προσφέρει ο κ. Ψαριανός και γιατί ψηφίζεται.Αν ήμουν αστός πολιτικός, αρχηγός του κόμματος στο οποίο βάζει υποψηφιότητα, θα την απέσυρα, μετά από αυτή την πολιτική, επαναλαμβάνω, ανάλυση της κ. Καρύδη.
Εξαιρετική όπως πάντα η Καρύδη. Ο Ψαριανός, όπως πάντα, ένας καβγατζής. Σκουπίδι δεν δικαιούμαστε να αποκαλούμε κανέναν. Ακούσαμε πολλές ανοησίες από καλλιτέχνες στα χρόνια της κρίσης, αλλά αυτό δεν τους καθιστά σκουπίδια. Ειδικά για την Καρύδη, τώρα, μιλάμε για τον ορισμό του μέτρου.Γρηγόρη, τα μπέρδεψες.
Όπως όλοι οι "πηδηχτούληδες" από κόμμα σε κόμμα - που καλούνται να αποδείξουν την πίστη τους στο νέο αφεντικό και στους νέους ψηφοφόρους -, έτσι και ο κ. (...) Ψαριανός έγινε βασιλικότερος του βασιλέως.Και όλα αυτά για το παντεσπάνι των 7000 ευρώ τον μήνα που συνήθισε, όχι για ιδεολογικούς λόγους βέβαια κάθε τόσο και λιγάκι.Ας αντιμετωπισθεί αναλόγως, στέλνοντάς τον οι πολίτες στο σπίτι του, γιατί είναι από τα χειρότερα πρότυπα.Όσον αφορά στην Καρύδη - άσχετα αν τελικά ούτε καν ισχύει ό, τι της καταλογίζει ο Ψαριανός -, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΑΛΕΙ (όπως έχουμε δικαίωμα όλοι να κάνουμε για όλους τους εκλεγμένους).Τα σέβη μου κ. Καρύδη.