Επίθεση Γεροβασίλη σε συνδικαλιστές αστυνομικούς - Έχουν να δουλέψουν 20 χρόνια

Επίθεση Γεροβασίλη σε συνδικαλιστές αστυνομικούς - Έχουν να δουλέψουν 20 χρόνια Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
5

Επίθεση εναντίον των συνδικαλιστών αστυνομικών εξαπέλυσε η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας πως ορισμένοι από τους συνδικαλιστές δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για την επιχειρησιακή δυνατότητα της ΕΛ.ΑΣ. 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπάρχει εντολή προς την Ελληνική Αστυνομία να μην επιχειρεί στα Εξάρχεια. Παράλληλα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδειξε μερίδα συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, που μιλούν για άβατο στα Εξάρχεια ενώ έχουν να εργαστούν 20 χρόνια, όπως είπε. Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, «αξιοποίησε» την παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη, και κατήγγειλε ότι σε τροχαίο που συνέβη προ ολίγων ημερών πλησίον της πλατείας Εξαρχείων, η τροχαία δήλωσε πως έχει εντολή να μην εισέρχεται στην περιοχή.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε στον Ανδρέα Λοβέρδο ότι για το περιστατικό που καταγγέλλει θα διαταχθεί αμέσως προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιος άλλος είπε σε αξιωματικό της Τροχαίας να μην κάνει τη δουλειά του. Παράλληλα, όμως, επισήμανε ότι μόλις χθες έγινε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην πλατεία Εξαρχείων και υπάρχουν 7 συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει άβατο.

Επίθεση σε συνδικαλιστές αστυνομικούς

«Από την πλευρά μου, είμαι βέβαιη πως όταν η Ελληνική Αστυνομία θέλει να κάνει κάτι, είναι σε θέση να το κάνει και μπορεί και μένει η ίδια να το αποδείξει για τον εαυτό της», είπε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Αυτό, λοιπόν, ότι εμείς δεν αφήνουμε την Αστυνομία, διότι εμείς είμαστε λίγο μαζί με τους κακοποιούς και λίγο με όλους τους άλλους, πρέπει να σταματήσει. Το ποιος αγαπάει την ΕΛ.ΑΣ φαίνεται από τις πολιτικές που ακολουθεί ο καθένας απέναντι στην επιχειρησιακή δυνατότητα του Σώματος. Αυτή είναι η απάντησή μου και ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να σας τη δώσω και να τη στείλω και σε άλλους».

«Σε κάποιους συνδικαλιστές, που ενώ έχουν να πάνε για δουλειά 20 χρόνια, ξέρουν δήθεν ότι η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα δεν αφήνει την ΕΛ.ΑΣ να κάνει τη δουλειά της. Δεν απευθύνομαι συλλήβδην στους συνδικαλιστές. Υπάρχουν συνδικαλιστές που ενώ δικαιούνται, δεν κάνουν χρήση άδειας και πάνε για δουλειά. Αυτοί έχουν δικαίωμα να πουν και να κρίνουν ενάντια στην πολιτική ηγεσία. Αυτοί, όμως, που έχουν 30 ημέρες άδεια το μήνα, δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για την επιχειρησιακή δυνατότητα της ΕΛ.ΑΣ και ούτε για τους συναδέλφους τους, που τους προσβάλλουν με αυτά που λένε», ανέφερε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Η αντιπυρική θωράκιση

Σύντομα κατατίθεται στη Βουλή σχέδιο νόμου για την αντιπυρική θωράκιση της χώρας. Όπως ενημέρωσε η Όλγα Γεροβασίλη, ολοκληρώνεται η φάση της διαβούλευσης επί του νέου σχεδίου νόμου που ενσωματώνει διεθνή εμπειρία, τις απόψεις επιστημονικών φορέων και διεθνών οργανισμών και άμεσα θα συζητηθεί στη Βουλή. Η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε εξάλλου ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η επιχειρησιακή δυνατότητα του Πυροσβεστικού Σώματος όσον αφορά στα εναέρια μέσα.  Επιπλέον, έχει συναφθεί και εκτελείται, από τα τέλη Ιανουαρίου 2019 μέχρι και Μάιο 2020, η σύμβαση για τη συντήρηση όλων των ιδιόκτητων εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή, είναι σε εξέλιξη διαδικασίες και με χρήματα του υπουργείου αλλά και με προσφορές με τη μεγαλύτερη προσφορά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και άλλους φορείς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, επίσης, η αγορά πυροσβεστικών οχημάτων και πυροσβεστικών πλοίων και μέσων προστασίας των πυροσβεστών που επιχειρούν. Αυτά ενώ έχει ολοκληρωθεί η μονιμοποίηση 2.200 πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, έχουν προσληφθεί 900 νέοι πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης, έχει διευρυνθεί το ωράριο των 5ετών πυροσβεστών για να μπορούν να εργάζονται Σαββατοκύριακα και αργίες και ενώ είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για 1.000 εποχικούς πυροσβέστες. Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, για πρώτη φορά η χώρα θα έχει ένα τέτοιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιπυρική προστασία.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τροπολογία με την οποία παρέχεται στο υπουργείο η δυνατότητα να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, από το έτος 2011, προς Διεθνείς Οργανισμούς, οι οποίες απορρέουν από προηγούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες. Όπως υπογράμμισε, «έτσι θα καταστεί δυνατή η εξασφάλιση νέων υπηρεσιών των Διεθνών Οργανισμών, για την τρέχουσα και τις επόμενες αντιπυρικές περιόδους». Με την ίδια τροπολογία αυξάνεται ο αριθμός των ωρών νυχτερινής απασχόλησης των ετών 2017 και 2018 για Αστυνομικό Προσωπικό, προκειμένου να πληρωθούν δεδουλευμένα των αστυνομικών.

 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Αλήθεια κυρία Γεροβασίλη, πρώτη φορά βλέπετε συνδικαλιστές να έχουν να εργαστούν 20 χρόνια ;Δεν είχαμε ακούσει τόσα χρόνια το κόμμα σας να ενοχλείται από αυτό, παρά το γεγονός ότι είχε στενότατες σχέσεις με γνωστούς φωτισμένους συνδικαλιστές.Εμείς πάντως που εργαζόμαστε, σας διαβαβαιώνουμε ότι στον χώρο εργασίας παρουσιάζονταν - κοίτα σύμπτωση ! -, κάθε 4 χρόνια για την ανανέωση της θητείας τους.
Επειδή μπερδεύεται η βούρτσα με άλλα πράγματα.Επιτυχία της πολιτείας δεν είναι να πιάσει έναν ναρκέμπορα ή δυο βαποράκια. Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Δεν καταργούν δυο συλλήψεις το άβατο. Το εμπεδωμένο αίσθημα ασφάλειας το κάνει αυτό.Όποιος πει ότι μπορεί να πάρει το παιδί του και τη γυναίκα του και να πάει για ένα παγωτό Σάββατο βράδυ στην πλατεία Εξαρχείων ή δεν έχει βγει ποτέ από το γκέτο της Φιλοθέης (άλλο άβατο αυτό) ή ψεύδεται συνειδητά.
"...ενώ έχουν να εργαστούν 20 χρόνια"Το να το λεει η Γεροβασιλη, που εκπροσωπει το κομμα των αεργων, αφισοκολλητων και αδιόριστων εκπαιδευτικων, ειναι λιγο κωμικο. Αληθεια η υπουργος εργασιας ποσα χρονια εχει εργαστει; Ο πολυχρονεμενος μας πρωθυπουργος;