ΑΠΘ: Φοιτήτρια καταγγέλλει απόπειρα βιασμού στις τουαλέτες - Τι απαντά το πανεπιστήμιο

ΑΠΘ: Φοιτήτρια καταγγέλλει απόπειρα βιασμού στις τουαλέτες - Τι απαντά το πανεπιστήμιο Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Απόπειρα βιασμού μέσα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει μία νέα φοιτήτρια. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φοιτητικά Νέα, η κοπέλα, σπουδάστρια στο τμήμα Ιατρικής, καταγγέλλει πως άγνωστος επιχείρησαν να την βιάσουν μέσα στην πανεπιστημιούπολη την περασμένη Τετάρτη. Η φοιτήτρια ανέφερε σε καθηγητή του τμήματος πως κάποιος άνδρας που πιθανότατα δεν έχει σχέση με το πανεπιστήμιο επιχείρησε να τη βιάσει στις τουαλέτες του τμήματος. 

Σε δηλώσεις του στο Thestival, ο αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ, Θεόδωρος Λαόπουλος  διαβεβαιώνει πως οι αρχές του πανεπιστημίου διερευνουν το περιστατικό. «Υπήρχε μία αναφορά, η οποία δεν έγινε στην υπηρεσία φύλαξης. Το διερευνούμε το περιστατικό. Υπάρχει μια πληροφορία από κάποιο καθηγητή Ιατρικής ότι μία φοιτήτρια ανέφερε απόπειρα βιασμού. Από όσο ξέρω δεν υπάρχει αναφορά στην Αστυνομία. Ψάχνουμε να επικοινωνήσουμε με την φοιτήτρια για να δούμε τις ακριβώς συνέβη».

Σύμφωνα πάντως με τα «Φοιτητικά Νέα», μια ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη 7 Μαΐου, δύο φοιτήτριες του ΑΠΘ δέχθηκαν επίθεση υπό την απειλή μαχαιριού εντός της Πανεπιστημιούπολης, καθώς έφευγαν από την Σχολή. Σύμφωνα με μία από τις κοπέλες, η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα από τοξικομανή, καθώς αναχωρούσαν από διάλεξη που είχαν μόλις παρακολουθήσει. 

Με πληροφορίες από Thestival.gr

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ναι αλλα ο Κουλης θα "καταργησει το ασυλο" !!! Ενταξει μηποως ειναι λιγο υπερβολικες; δεν ειναι οτι τις βιασαν μετα απο παρτι οπως εγιννε πριν κανα 2 χρονια ...Ξεφτιλα πιπιλιζουμε το ασυλο και μιλαμε οτι δεν υπαρχει στοιχειωδης ασφαλεια....
Συγγνώμη αλλά μια χαρά σχέση έχει το άσυλο. 'Οταν βρίσκεσαι σε κατάσταση που απειλείται η σωματική σου ακεραιότητα και δεν μπορείς καν να καλέσεις την αστυνομία να παρέμβει τότε μιλάμε για την απόλυτη τραγικότητα.Ως προς την απόλυτη ανάγκη για επαρκή φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων συμφωνώ απολύτως, αλλά αυτό δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανάγκη δυνατότητας παρέμβασης της αστυνομίας σε περιπτώσεις διάπραξης εγκλημάτων..