Η σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τις απειλές του Ρουβίκωνα

Η σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τις απειλές του Ρουβίκωνα Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Με σκληρή ανακοίνωση απάντησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στις απειλές του Ρουβίκωνα σε βάρος των δικαστών που θα κρίνουν την αίτηση για την χορήγηση νέας άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η απειλή χρήσης βίας προκειμένου να καμφθεί η ελεύθερη βούληση των ατόμων συνιστά κλασική φασιστική μέθοδο, λέει η Ένωση δικαστών σημειώνοντας ότι τον τελευταίο καιρό έχει ανεχτεί πολλές επιθέσεις και ζητώντας ταυτόχρονα από την Πολιτεία να προστατέψει τους δικαστικούς λειτουργούς.

  

Υπενθυμίζεται ότι με ανάρτησή του στο facebook, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, είχε δηλώσει ότι αν οι δικαστές πουν «όχι» στον Δ. Κουφοντίνα όλα θα κοκκινίσουν, μία δήλωση που στη συνέχεια προσπάθησε να ανασκευάσει, λέγοντας «Μην ανησυχείτε κύριοι δεν θα πάμε να πυροβολήσουμε κανέναν. Αλλά να είστε σίγουροι πως οι αντιδράσεις σε περίπτωση που οι δικαστές πάρουν παράλογες και πέραν κάθε λογικής αποφάσεις θα είναι και μαζικές και συνεχόμενες».

  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Στη Δημοκρατία υπάρχουν όρια για να μπορεί αυτή να λειτουργεί ως ιδανικό πολίτευμα για όλους και όχι για λίγους. Προχθές εκτοξεύτηκαν βαριές απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών μέσω διαδικτύου από ηγετικό στέλεχος αναρχικής ομάδας. Για πολύ καιρό τώρα η Ένωσή μας έδειξε αρκετά δείγματα ανεκτικότητας και κατανόησης σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας ατόμων και συλλογικοτήτων που έγιναν ακόμα και μέσα σε Δικαστήρια της Χώρας.

Αναγνωρίζουμε τόσο το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών όσο και την κοινωνική ανάγκη της νόμιμης διαμαρτυρίας σε κάθε μορφή εξουσίας, φυσικά και της δικαστικής. Ωστόσο η απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών, που καλούνται να λάβουν μια απόφαση όχι μόνο είναι αποκρουστέα και εγκληματική πράξη, αλλά δυσφημεί και πλήττει ανυπολόγιστα τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και σε όλο τον κόσμο μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας.

Η απειλή χρήσης βίας προκειμένου να καμφθεί η ελεύθερη βούληση των ατόμων συνιστά κλασική φασιστική μέθοδο. Είναι ωστόσο ατελέσφορη γιατί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί απέδειξαν στην πράξη ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στη συνείδησή τους. Καθήκον της Πολιτείας είναι να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το πρόβλημα δεν είναι ο Ρουβίκωνας. Παντού υπάρχουν διάφοροι με σύνδρομο του σωτήρα. Το πρόβλημα είναι η κοινωνική νομιμοποίηση του Ρουβίκωνα.Όταν το καλοκαίρι ο Ρουβίκωνας, του οποίου μέλη-φυσικά πρόσωπα φάγαν τον πρεζέμπορα Χαμπίμπι άνευ δίκαιης δίκης (ή τουλάχιστον έχουν την ίδια φυσική έδρα άρα είναι ομόσταυλοι άρα γνωρίζονται), έκανε ντου στο ΣτΕ, έτυχε συμπτωματικά λίγο μετά να είμαι στην πλατεία Εξαρχείων.Εκεί, μέσα στο μπούγιο των Ρουβικωναίων όπου μαζεύτηκαν μετά το ντου, ήταν και ένα ζευγαράκι γύρω στα 35. Και οι δύο με κράνη μηχανής. Καλοβαλμένοι. Αυτός με καθαρό τζιν και κοντομάνικο πουκαμισάκι καρό. Κρατούσε την κοπέλα του από το χεράκι (έρωτας και επανάσταση πάνε μαζί). Η κοπελιά φορούσε ψηλά τακούνια, κοντή φούστα, είχε κόκκινα όμορφα περιποιημένα νύχια και τα μακριά της μαλλιά έβγαιναν τακτικά έξω από κράνος (μην χαλάσουν κι όλας, τόσα λεφτά το κομμωτήριο).Όταν η κουλτούρα του μπαχάλου και του "θα γίνει αυτό που θέλω εγώ γιατί εγώ έχω δίκιο" έχει διεισδύσει στα μεσοαστικά plus στρώματα τότε είσαι ένα failed state που αδυνατεί να διαφυλάξει τους θεσμούς της δημοκρατίας ή ακόμα και τη λογική την ίδια.Δεν φταίει ο Ρουβίκωνας. Εμείς είμαστε φασίστες είτε γουστάρουμε τον Ρουβίκωνα είτε τη ΧΑ. Η αιτιολογία γιατί συμπεριφέρεσαι με βία παραμένει άσχετη. Βία = φασισμός. Και όταν λέω βία εννοώ την φυσική βία και την απειλή αυτής. Όχι την νομιζόμενη ή την ψυχολογική."Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον". Δημοκρατικά.ΥΓ Σαν χθες κάηκαν τρεις νέοι μεροκαματιάρηδες στη Marfin, η μία εξ αυτών εγκυμονούσα. Κανείς δεν είναι στη φυλακή γι΄ αυτούς. Προφανώς είμαστε ένα failed state.