ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.5.2019 | 00:27

Δεν φανταζόμουνότι θα ήταν τόσο δύσκολο να κάνω παιδί.

Έχουμε ξεκινήσει με τον άντρα μου τελείως ελεύθερο σεξ απο τον Ιανουάριο και μάλιστα ερχόμαστε σε επαφή περισσότερο τις γόνιμες μέρες και πριν την ωορηξία. Νόμιζα πως θα ήταν κάτι φυσιολογικό να πιάσω αμέσς, αλλά τελικά δεν είναι.Εν τω μεταξύ, είχαμε κάνει όλες τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και ήταν άριστες.Ο γιατρός μου πήρε όλες τις βιολογικές, ορμονολογικές, έκανε εξετάσεις στα πάντα και μου είπε είσαι σε άριστη κατάσταση προχώρα. Το ίδιο και ο σύζυγος, έκανε σπερμοδιάγραμμα, χωρίς κάποιο πρόβλημα, απλά έτσι για να είμαστε σίγουροι που βρισκόμαστε.Εξετάσεις πεντακάθαρες και για τους δυο μας και ξεκινάμε με τρελή αυτοπεποίθηση, πάμε για παιδί και νομίζουμε ότι επειδή είμαστε απόλυτα υγιής θα το πετύχουμε.ΚΑι πέρασαν 4 μήνες και δεν μπορούμε να συλλάβουμε. Μετά λένε για άγχος. Μα ποιο άγχος που είχαμε απίστευτη ενέργεια;Τώρα αρχίζει να μας πιάνει το άγχος.ΓΙα πείτε μου ρε μανούλες εσείς. Είναι φυτσιολογικό να σε βρίσκει ο γιατρός κι εσένα και τον σύζυγο σε απόλυτα υγιή κατάσταση και να μην μπορείς να συλλάβεις;Ξέρω ότι το ανώτερο ποσοστό επιτυχίας και γονιμοποίησης ανέρχεται στο 70%, οκ δεν είναι 100% αλλά και πάλι μήπως είναι πολύ; ΠΟιό είναι το φυσιολογικό χρονικό διάστημα προσπαθειών για να μπορέσει να μείνει μια γυναίκα έγκυος;Δεν είχαμε το παραμικρό άγχος και μάλιστα με τόσο καθαρές εξετάσεις.Έχω μια φίλη που μια φορά δεν πήραν προφυλάξεις και έμεινε έγκυος. Με μια φορά κι εγώ φοβόμουν ότι θα μου συμβεί το ίδιο;ΆΚουγα ιστορίες, πήγε λέει με έναν μια φορά και έμεινε έγκυος. Αλήθεια τώρα;
7
 
 
 
 
σχόλια
Καλέ 4 μήνες δεν είναι τίποτα! Στο 1ο μου παιδί έμεινα έγκυος αμέσως και στο 2ο μετά από ένα χρόνο προσπαθειών! Μην απελπίζεσαι! Ούτε να αγχώνεσαι!Σου εύχομαι να έχεις ευχάριστα νέα σύντομα!!
Υπογόνιμο θεωρείται ένα ζευγάρι, το οποίο δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει παιδί μετά από 1 χρόνο σεξουαλικών επαφών χωρίς προφυλακτικό. Οπότε 4 μήνες, δεν θεωρείται πρόβλημα, κοινώς, είναι φυσιολογικός χρόνος.Από την άλλη, όταν οι γυναικολόγοι (και οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας γιατροί, εδώ που τα λέμε) λένε ότι είμαστε υγιείς, εν τοιαύτη περιπτώσει ότι δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα που να εμποδίζει τη σύλληψη, ξεχνούν βολικά να πουν ...«σύμφωνα με όσα ξέρει η επιστήμη μέχρι τώρα». Μπορεί σε δέκα χρόνια να ανακαλύψουν ότι αν έχει π.χ. η γυναίκα τα τάδε γονίδια κι ο άντρας τα δείνα, να μη μπορεί να γίνει η σύλληψη φυσιολογικά.Τέλος, αυτό το 70% πού το βρήκες; Από όσο τουλάχιστον ξέρω, οι πιθανότητες φυσιολογικής σύλληψης σε κάθε κύκλο είναι συνήθως μικρότερες από 25% (κι αυτό αν η γυναίκα είναι κάτω των 30 ετών· αν είναι παραπάνω, οι πιθανότητες μειώνονται λίγο ακόμη).
Μια άλλη παράμετρος είναι ότι το ανοσοποιητικό της γυναίκας επιτίθεται στα σπερματοζωάρια του άντρα κ α γι'αυτό δεν επιβιώνει κανένα για να καταφέρει να γονιμοποιήσει. Πρόσφατα διάβασα ότι υπάρχει συσχέτιση με άλλες παθήσεις πχ τύπου 2 διαβήτης κ Πάρκινσον.
Η ημιμάθεια χειρότερη της αμαθείας επειδή μπορεί να βλάψει. Εχεις διαβάσει κάτι, ναι, αλλά η υποπερίπτωση που αναφέρεις δεν σχετίζεται με το συγκεκριμένο ζεύγος, άλλωστε οι εξετάσεις καμπύλης σακχάρου (διαβήτη) δεν είναι ασυνήθιστες περί την εγκυμοσύνη, οπότε θα το γνώριζε ήδη.Προς εξ.σε νεαρά ζευγάρια 12 μήνες προσπάθεια θεωρούνται νορμαλ. Σε μεσήλικα 6 μηπνες.Σας βρίσκω καλά. Ξεαγχωθείτε. Οι μέρες γονιμοποίησης είναι μόνο 2-3 σε κάθε μήνα "περιόδου". Αγοράστε ένα τεστ υπολογισμού γόνιμων ημερών και κάντε τότε έρωτα.Επίσης προτιμείστε στάσεις όπου βοηθάει η βαρύτητα (πόδια στους ώμους του) και μείνε ξαπλωμένη για κανα μισάωρο μετά την εκσπερμάτιση. Καλή επιτυχία!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ