Μήνυμα Πομπέο στον λαό της Βενεζουέλας: «Ήρθε η ώρα της αλλαγής»

Μήνυμα Πομπέο στον λαό της Βενεζουέλας: «Ήρθε η ώρα της αλλαγής» Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

«Ήρθε η ώρα της αλλαγής», διαμηνύει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε σήμερα και απευθύνεται στον λαό της Βενεζουέλας.

«Οι ΗΠΑ στέκουν σταθερά στο πλευρό σας, στον αγώνα σας για την ελευθερία και τη δημοκρατία», δηλώνει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε αυτό το μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter, την ώρα που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κάλεσε και πάλι σήμερα τον στρατό να εγκαταλείψει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο. «Μπορείτε να έχετε τις υψηλότερες απαιτήσεις από τους θεσμούς σας, τον στρατό και τους ηγέτες σας και να ζητήσετε την επιστροφή στη δημοκρατία», συνέχισε ο Πομπέο, για να καταλήξει, λέγοντας στα ισπανικά: «Είμαστε μαζί σας».

Οι υποστηρικτές του Γκουαϊδό θα κάνουν σήμερα ειρηνικές πορείες προς διάφορα στρατόπεδα με στόχο να πείσουν τους στρατιωτικούς να ενωθούν μαζί τους. Νωρίτερα, ο Μαδούρο κάλεσε τον στρατό να είναι «έτοιμος» στην περίπτωση που η χώρα δεχτεί επίθεση από τις ΗΠΑ.

«Ο στόχος είναι να μεταφέρουμε το μήνυμά μας χωρίς να συγκρουστούμε, χωρίς προκλήσεις», έγραψε ο Γκουαϊδό στο Twitter. Κάλεσε τους υποστηρικτές του να μοιράσουν φυλλάδια στους στρατιώτες ώστε να τους πείσουν να στρέψουν την πλάτη τους στον Μαδούρο και να ταχθούν στο πλευρό του, υποσχόμενος ότι θα τους δώσει αμνηστεία.

Νωρίς το πρωί, μικρές ομάδες είχαν αρχίσει να κατευθύνονται σε διάφορες στρατιωτικές βάσεις του Καράκας μεταξύ των οποίων και στη Λα Καρλότα απ' όπου την περασμένη Τρίτη ο Γκουαϊδό κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να εξεγερθούν, χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα, το γενικό επιτελείο στρατού έχει παραμείνει πιστό στον Μαδούρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια