ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.4.2019 | 13:23

Σεξ και απορίες

Καλησπέρα! Μου συνεβει κάτι πολύ περίεργο με τον συντοροφο μου το οποίο θα ήθελα να μοιραστώ και να ακούσω τις απόψεις σας. Η σχέση μας είναι πολύ πρόσφατη και αυτό που θα σας πω συνεβει την τεταρτη φορά που ολοκληρώσαμε. Βρισκόμασταν στο κρεβατι μετα τη σεξουαλική πράξη και λίγα λεπτά αφου ολοκληρωσαμε (οχι κατευθειαν δηλαδη) ένιωθα το σώμα μου να τρέμει και να θέλω να δακρύσω ενώ όλα ήταν καλά, απλα ενιωθα περιεργα. φρικαρα. Τι να συνεβει;
12
 
 
 
 
σχόλια

Έτσι ακριβώς ένιωσα όταν Ολοκλήρωσα πρώτη φορά!!! Έκλαιγα χωρίς λόγο για ώρα και ένιωθα πολύ περίεργα ψυχολογικά ... ενώ οκά ήταν καλά με το αγόρι μου(είμαστε ακόμα μαζί, 13χρονια)

Μάθημα νευροβιολογίας (σόρρυ Λιλίκα):το νευρικό σύστημα διακλαδίζεται στο λεγόμενο συμπαθητικό και στο λεγόμενο παρασυμπαθητικό.Το πρώτο σχετίζεται με τους μηχανισμούς fight or flight, δηλαδη κίνηση, ενέργεια, συνειδητές πράξεις που έχουν μέσα τους τον παράγοντα στρες/πίεση. Βασίζεται στο κύκλωμα έκκρισης καρεχολαμίνων - επινεφρίνης και νορεπινεφρίνης, αυτά που λέμε "μου ανεβασε την αδρεναλίνη" στην καθομιλουμένη.Το δεύτερο σχετίζεται με τις λειτουργίες rest and digest, δηλαδή λειτουργίες ασυνείδητες όπως η πέψη, η αφόδευση, ο οργασμός και τα....δάκρυα, που προκαλούν ανακούφιση (σωματική και βιοχημικώς εκπεφρασμένη εγκεφαλική). Βασίζονται στο κύκλωμα έκκρισης ακετυλχολίνης. Το πολύ καλό σεξ ανεβάζει την αδρεναλίνη (συμπαθητικό σύστημα) που κάνει την καρδιά να "τρέχει", κι ο βαθύς δυνατός οργασμός ανεβάζει την ακετυλχολίνη που επιβραδύνει κατόπιν την καρδιά φια να επανέρθει στα δυσιοκογικά της όρια παλμών.Κι εμείς νιώθουμε σαν να αγγίξαμε το πρόσωπο του θεού και κλαίμε από ευτυχία. Συγχαρητήρια, κράτα το αγόρι αυτό! :)
Ωραια αναλυση! !Συμπαθητική" θα ελεγα χαχαχα. Αυτο σκεφτηκα κ γω αλλα ανευ νευρολογικης γνώσης. Απορια παρ ολα αυτα. Δε θα πρεπε να το νοιώσει αυτο που περιγράφει αμεσως μετα την ολοκλήρωση?
Ποικίλει ο χρόνος αντίδρασης ελαφρώς από άνθρωπο σε άνθρωπο κι από δραστηριότητα σε δραστηριότητα (σε επόμενο μάθημα θα μιλήσουμε, αν θέλετε, και για το subdrop).Εικάζω ότι το ορμονικό πλημμύρισμα της "καθυστέρησε" λίγο επειδή δεν γνωρίζονται ακόμη καλά τα σώματά τους.
Φαντάζομαι είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια αντίδρασης του οργανισμού αφού ηρέμησε μετά από κάποιες στιγμής έντασης. Όπως μετά από κάθε στιγμή αδρεναλίνης.Εμένα πάλι ανατριχιάζει στογμιαία το σώμα μου όταν διαβάζω τη λέξη «ολοκληρώσαμε» αντί για «κάναμε σεξ», γιατί μου φέρνει στο νου άβολα εφηβικά ταμπού και με πιάνει ένα σύγκρυο.