Οργή για το ματωμένο Πάσχα - Μηνύματα για τον νεκρό εικονολήπτη στο σαϊτοπόλεμο και την 8χρονη που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Οργή για το ματωμένο Πάσχα - Μηνύματα για τον νεκρό εικονολήπτη στο σαϊτοπόλεμο και την 8χρονη που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα Facebook Twitter
10

Εκατοντάδες είναι τα μηνύματα οργής και θλίψης στα social media για τα δύο αιματηρά περιστατικά που σημάδεψαν το φετινό Πάσχα.

Ένας νεκρός στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, και μια 8χρονη σοβαρά τραυματισμένη από «αδέσποτη» σφαίρα, στις Θεσπιές Βοιωτίας, είναι τα θύματα του φετινού Πάσχα, ενώ και στην Κω ένας 14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα και κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.

Το αγόρι κρατούσε την κροτίδα, όταν αυτή έσκασε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα κάτι που έγινε με αεροδιακομιδή και πλέον νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

Οργή για το ματωμένο Πάσχα - Μηνύματα για τον νεκρό εικονολήπτη στο σαϊτοπόλεμο και την 8χρονη που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα Facebook Twitter
O Κώστας Θεοδωρακάκης μετέδιδε ζωντανά βίντεο από τον σαϊτοπόλεμο στο Facebook όταν χτυπήθηκε από σαΐτα και βρήκε τραγικό θάνατο

Ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα, άφησε όμως πίσω του έναν νεκρό. O 53χρονος εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης βρήκε τραγικό θάνατο όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από σαΐτα ενώ κατέγραφε το εκρηκτικό έθιμο.

O Κώστας Θεοδωρακάκης, ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Παλμός» και του site Messinia News, μετέδιδε ζωντανά βίντεο από τον σαϊτοπόλεμο στο Facebook όταν χτυπήθηκε και βρήκε τραγικό θάνατο.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης, παντρεμένος με τη Βασιλική από το 2000,πατέρας δυο αγοριών, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, οπερατέρ και άλλων καναλιών αλλά και ιδιοκτήτης ιστοσελίδας, μετέδωσε επί της ουσίας τον θάνατό του σε απευθείας σύνδεση καθώς έδειχνε ζωντανά τον σαΐτοπόλεμο.(ένα έθιμο που αναβιώνει 150 χρόνια στην πόλη της Καλαμάτας)

Ήταν 25 περίπου χρόνια επαγγελματίας εικονολήπτης και είχε συνεργαστεί και με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Μετά την τραγωδία ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για το τραγικό συμβάν.  Σχετικά με το έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο dna των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

Τόσο στην Καλαμάτα, όσο και στα social media, πολλοί ζητάνε να υπάρξει πλήρης έρευνα για το πώς σημειώθηκε η τραγωδία και να αποδοθούν ευθύνες.

Η Αστυνομία εξετάζει τα διαθέσιμα βίντεο για να εντοπίσει ποιοι εμπλέκονται στο περιστατικό και συλλέγει ακόμη και φωτογραφίες από το σημείο.

Δείτε το τραγικό περιστατικό στο βίντεο του θύματος από το 19ο λεπτό του βίντεο και μετά:

Υπάρχουν επίσης καταγγελίες που αναφέρουν πως τα μέτρα ασφαλείας δεν τηρήθηκαν και πως στο σαϊτοπόλεμο συμμετείχαν ακόμη και παιδιά.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στο σημείο που βρίσκονταν οι εργαζόμενοι φωτορεπόρτερ δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας και επισήμαναν ότι από τύχη δεν σημειώθηκαν και άλλοι τραυματισμοί.

Λίγες ώρες πριν την τραγωδία στην Καλαμάτα, μια άλλη θλιβερή είδηση  προκάλεσε επίσης σοκ. Ένα κορίτσι οκτώ ετών δέχθηκε πλήγμα από όπλο, στο κεφάλι, την ώρα που βρισκόταν, αμέριμνο, στην αυλή του σπιτιού του, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Το κορίτσι έπαιζε με άλλα παιδιά στην αυλή και ξαφνικά έπεσε χτυπημένο στο έδαφος.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε τραύμα από όπλο στο κεφάλι.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, αποφασίστηκε να διακομιστεί στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και χθες εισήχθη στο χειρουργείο για να της αφαιρέσουν τη σφαίρα που είχε σφηνωθεί στο κρανίο. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τις καταθέσεις που έχει στα χέρια της η αστυνομία, προκύπτει ότι από γλέντι σε κοντινό σημείο ακούστηκαν πυροβολισμοί. Εκτιμάται πως η οκτάχρονη χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα ενώ εξετάζεται η εκδοχή να εξοστρακίσθηκε η σφαίρα από απόσταση.

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής δεν είχαν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις για το συμβάν, ενώ σε εξέλιξη είναι προανάκριση από την Ασφάλεια Λιβαδειάς. Με μηνύματα στο διαδίκτυο πολλοί αναφέρονται στις τραγωδίες από μπαλωθιές και αδέσποτες σφαίρες και καλούν τις αρχές να βρουν τους ενόχους.

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Κρίμα, και ακόμα μεγαλύτερο κρίμα για την οικογένειά του.Φέτος περπατούσαμε με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά μου ετών 1.5 και 3 στο πεζοδρόμιο μεν αλλά δίπλα σε χωράφι δε (στην επαρχεία) και έσκασε πάρα πολύ κοντά μας ένα βαρελότο, Μ. Παρασκευή μεσημέρι συγκεκριμμένα. Θυμήθηκα κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '80 που είχαν απαγορευτεί δια ροπάλου όλα τα βεγγαλικά οποιαδήποτε ώρα πέραν των 5-10 λεπτών μετά την ανάσταση ΚΑΙ η χρήση τους επιτρεπόταν ΜΟΝΟ σε έναν ακάλυπτο πίσω από την εκκλησία, αρκετά μακρυά από το πλήθος του κόσμου. Αν θυμάμαι καλά - δεν έχω ρίξει ποτέ αλλά έχω παρεβρεθεί - έχουν ένα πλαστικό καπάκι στην άκρη αντίθετα από εκεί που ανάβει το οποίο πολλές φορές πετάγεται σα σφαίρα.
Κάποιος είχε πει, ότι ο καλύτερος τρόπος μέτρησης και αξιολόγησης μιας κουλτούρας είναι, το τι θεωρεί σημαντικό η ίδια. Εδώ βλέπουμε ότι θεωρείται πολύ σημαντικό το έθιμο και δεν μπορεί να τους το κόψει κανένας, λέει ο δήμαρχος. Εντάξει οι σκανδιναβοί για παράδειγμα θεωρούν το design σημαντικό, εμείς να ανακατεύουμε μπαρούτι ή βενζίνη, να φτιάχνουμε σαίτες και μολότοφ και να παίζουμε πόλεμο μεταξύ μας. Που να πάει αυτή η χώρα ρε παιδιά? Και πάλι καλά να λέμε εδώ που είμαστε, βασικά. Ακόμα και οι Αμερικάνοι θεωρούν σημαντικό το χρήμα, μπορείς να κάνεις όση κριτική θες, αλλά και πάλι είναι σοβαρό κίνητρο για δημιουργία. Εμείς σταθεροί, στη μιζέρια μας.
Σχετικά με το έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο dna των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Πηγή: www.lifo.grΩραίος δήμαρχος. Να τον ξαναψηφίσετε, παιδιά. Και του χρόνου. Πάντα τέτοια...
Εμ ετσι μαζευει ψηφους, γιατι νομιζεις το ειπε;Οσο για το παιδακι, τι να πω, κριμα στο λαιμο τους να το εχουν οσοι εριξαν τους πυροβολισμους! Ντροπη, καθε χρονο τα ιδια!
Τι σχεση εχει το παπαδιαρο;;;;; Και αντε και βγαζει μια ανακοινωση και δυο και τρεις , θα αλλαξει κατι;;;;;Μηπως νομιζεις οτι ολοι αυτοι που πυροβολαν στο αερα η ριχνουν δυναμιτες ειναι τιποτα θεοσεβουμενοι και θα ακουσουν την εκκλησια και θα σταματησουν;;;; Η απλα ηθελες να κραξεις το παπαδιαρο;
Αν η ίδια η Εκκλησία δεν διαχωρίσει το "έθιμο" από το λειτουργικό της Ανάστασης, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Και φυσικά με δύο και τρεις ανακοινώσεις δεν βγάζει κάτι. Αλλά το προσπάθησαν; Βγάζουν ανακοινώσεις για αστεία πράγματα, και όταν γίνεται αυτή η μάχη κάθε φορά στην Ανάσταση δεν ακούγεται κιχ. 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 20 χρόνια. Συμβάλλει στο τελετουργικό; ή μήπως καταλαβαίνει κανείς τι ακούει στην αναστάσιμη λειτουργία; Ας κάνουν την Ανάσταση μέσα στο ναό, όπως γίνεται στις περισσότερες μη Ελλάδικές ορθόδοξες εκκλησίες. Ας προσπαθήσουν να δουν το πράγμα αλλοιώς. Αυτά που γίνονται στο Νέο Κόσμο έχουν ξεφύγει, και μη μου πείτε ότι συμβάλλουν στην κατάνυξη της μέρας. Πρόκειται για το κατάντημα ενός παλιού "εθίμου" με την ανοχή της Εκκλησίας. Επιμένω.