Έλενα Ακρίτα σε Μάρκο Σεφερλή: Θα τα πούμε στο δικαστήριο γλυκέ μου

Έλενα Ακρίτα σε Μάρκο Σεφερλή: Θα τα πούμε στο δικαστήριο γλυκέ μου Facebook Twitter
3

Η Έλενα Ακρίτα αναφέρεται στον Μάρκο Σεφερλή, τονίζοντας πως δεν αλλάζει τίποτα απ' όσα έγραψε, και του στέλνει μήνυμα πως «θα τα πούμε στο δικαστήριο γλυκέ μου».

«Επειδή ο καημένος ο Σεφερλής απειλεί να με κλείσει...φυλακή να ξεκαθαρίσω κάτι. Από όσα έγραψα γι' αυτόν στα ΝΕΑ δεν αλλάζω τίποτα απολύτως, ούτε καν σημείο στίξεως. Το κείμενό μου με εκφράζει 100%. Σιγά μην ποικινοποιηθεί η ελευθερία έκφρασης μέσω του Τύπου, επειδή κάποιοι δεν την αντέχουν» γράφει η Έλενα Ακρίτα και προσθέτει το χάσταγκ #NowayJose #seeyouatcourtsweetie.

Έλενα Ακρίτα σε Μάρκο Σεφερλή: Θα τα πούμε στο δικαστήριο γλυκέ μου Facebook Twitter

Προηγουμένως η Έλενα Ακρίτα είχε αναφέρει πως με αφορμή ένα κείμενο που έγραψε το περασμένο φθινόπωρο λόγω της κόντρας που ξέσπασε ανάμεσα στον Μάρκο Σεφερλή και το Θέατρο Παλλάς για το «Ζητείται Ψεύτης», ο ηθοποιός κινήθηκε νομικά κατά τη δημοσιογράφου.

Με συνέντευξη στη Realnews η Έλενα Ακρίτα αποκαλύπτει ότι ο Μάρκος Σεφερλής στην αγωγή ζητά και την προσωποκράτησή της.

«Μέσα από αγωγή που μας έκανε, ζητάει 100,000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη των «Νέων», άλλα 100,000 από τον διευθυντή τους κι άλλα 100,000 από εμένα. Και άντε να πεις «ως εδώ εντάξει». Αυτό που είναι απίστευτο είναι ότι ζητάει και την προσωποκράτηση του διευθυντή και τη δική μου! Πλήττει έτσι άμεσα την ελευθεροτυπία, ποινικοποιώντας την άποψη! Εγώ δεν γράφω ότι είναι κακός ηθοποιός, για τα κείμενα που υπογράφει κάνω λόγο. Το να χλευάζει κοινωνικές ομάδες ανθρώπων που διαφέρουν από αυτό που εσύ νομίζεις «τέλειο» εγώ το θεωρώ χυδαίο! Και μη μου πουν πάλι για τα όρια της σάτιρας! Υπάρχουν όρια σε αυτήν και, άμα είσαι μάγκας, κάνε σάτιρα να χτυπιόμαστε όλοι στο γέλιο, χωρίς να προσβάλλεται κανείς. Εγώ δεν μπορώ να γελάσω όταν κάνει μια παχύσαρκη κυρία ή όταν βάζει φτερά και πούπουλα για να χλευάσει έναν γκέι. Εγώ δεν γελάω με αυτά και το τονίζω ξανά! Αν με στείλει φυλακή, τι να πω; Και δεν καπνίζω και τσιγάρα να φέρετε».

«Προχώρησε κανονικότατα με αγωγή, ζητώντας -σου το τονίζω δεύτερη φορά- την προσωποκράτησή μου! Θέλω εδώ να διευκρινίσω κάτι. Εγώ δεν έγραψα ούτε για τον ίδιο ούτε για το παιδί του. Έγραψα για το κείμενό του μόνο! Τον ίδιο δεν τον ξέρω ως άνθρωπο. Δεν ξέρω αν είναι παντρεμένος, αν έχει παιδί. Δεν είμαι υποχρεωμένη να το ξέρω αυτό. Και δεν έχω λόγο να τα ξέρω. Όταν έγραψα το κείμενο, βγήκε εκείνος και είπε πως έκανα το παιδί του να πικραθεί με αυτά που έγραψα. Δεν ανέφερα εγώ το παιδί αλλά εκείνος! Κι εγώ του απάντησα ότι το παιδί του θα έπρεπε να πικραίνεται με αυτά που βλέπει και όχι με αυτόν που κρίνει αυτά που κάνει. Και τι μου είπαν; «Τι τα βάζεις με το παιδί!». Δεν μπορείς να φανταστείς τι επιθετικά σχόλια μου έγραψαν. Και μετά βγάζουμε τη σύζυγο, τη μάνα του... Δηλαδή για όνομα της Παναγίας! Έχουμε άποψη και θα έχουμε! Αυτό που εκδικάζεται, λοιπόν, τον Οκτώβριο είναι το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης μέσω του Τύπου. Δεν έκανε τίποτα σε άλλα καυστικά κείμενα για εκείνον. Απλώς το πολύ ψωμί, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, είμαι εγώ! Αυτό τα λέει όλα».

Έλενα Ακρίτα σε Μάρκο Σεφερλή: Θα τα πούμε στο δικαστήριο γλυκέ μου Facebook Twitter

Το επίμαχο κείμενο της Έλενας Ακρίτα για τον Μάρκο Σεφερλή


Ραντεβού στα δελφινάδικα, κύριε Σεφερλή

Την αμαρτία μου θα την πω, με όλον τον σεβασμό στον Κώστα Γεωργουσόπουλο, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θεωρείται μέγας ηθοποιός ο Μάρκος Σεφερλής. Ταλαντούχος ναι, αλλά όταν κάνεις το ταλέντο σου παρκέ για τις παντόφλες της στενομυαλιάς, του ρατσισμού και της κάθε μορφής φοβίας να το βράσω το ταλέντο. Ο κύριος Σεφερλής στις επιθεωρήσεις του – που γράφει ο ίδιος, κι αυτό λέει πολλά – χλευάζει τις γυναίκες, τους γκέι, τους ξένους, τους υπέρβαρους, τους διαφορετικούς. Καθησυχάζει τον θεατή πως είναι ΟΚ να έχει μυαλό κότας, είναι ΟΚ να βρίζει ό,τι δεν καταλαβαίνει, να καταριέται ό,τι τον τρομάζει. Αλλωστε, έτσι γεμίζουν τα Δελφινάρια, με χάδια και γλυκόλογα σ» ένα κοινό που έχει πάντα δίκιο.

Για την ακυρωμένη πλέον συνεργασία του με το Παλλάς να πω ότι έπεσα στα πατώματα, δεν θα το πω. Το Παλλάς μια χαρά φουλ ήταν και είναι, και πέρυσι με τη «Σουσού» και φέτος με τις «Μάγισσες». Δεν είναι να πεις «θα «ρθει ο Σεφερλής να μας σώσει απ» την καταστροφή». Τι τους έπιασε και ρίξαν τον πήχη στα πατώματα, κανείς δεν γνωρίζει.

Η αλήθεια είναι πως οι παραγωγοί Κατσαρίδης και Κεντ δεν έχουν δώσει δικαιώματα στη γειτονιά. Και ευγενείς είναι, και συνεπείς είναι, και πληρώνουν τους εργαζόμενους κανονικά. Ομως, όσο σοβαρό κι αν είναι το γεγονός ότι θα μείνουν 25 άτομα χωρίς δουλειά – και είναι πολύ σοβαρό -, αυτό δεν δικαιώνει μια ανόητη θεατρική επιλογή.

Θα μου πεις, προεξοφλείς χωρίς να βλέπεις την παράσταση. Ε, ναι λοιπόν, προεξοφλώ χωρίς να βλέπω την παράσταση, συγγνώμη κιόλας. Δεν θα τρέχουμε εμείς όπου λαλεί του Λωλοστεφανή, μην και δεν μας πουν κάποιοι αντικειμενικούς. Δηλαδή πέρυσι έπρεπε να δω Πλούταρχο στο «Γοργόνες και μάγκες» για να διαχωρίσω το trash από το θέατρο;

Ακριβώς το «ήθος του trash» θα έφερνε ο Σεφερλής στο Παλλάς και ειλικρινά μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Αγαπάμε Παλλάς όχι γιατί είναι η θεατρική κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αλλά γιατί οι περισσότεροι έχουμε μνήμες από αυτό. Και μας αρέσει να πηγαίνουμε – αν και μια ριζική ανακαίνιση ποσώς θα το έβλαπτε, να τα λέμε κι αυτά. Ομως όλα έχουν ένα όριο. Εχουν το υποκειμενικό όριο που βάζει ο κάθε θεατής για τον εαυτό του. Κι εδώ ξεπεράστηκε. Και εντελώς μεταξύ μας, πολύ καλά έκανε.

Συνεπώς ραντεβού στα δελφινάδικα, κύριε Σεφερλή.

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Η ελευθερία έκφρασης είναι δημοκρατικό αγαθό κ δεν ποινικοποιείται, η συκοφαντική δυσφήμιση ασφαλώς κ πρέπει να ποινικοποιείται, μην τα συγχέουμε...ευχαριστώ