Μοχάμεντ Ζακί: Αυτός είναι ο πρώτος ιμάμης στο τζαμί της Αθήνας

Μοχάμεντ Ζακί: Αυτός είναι ο πρώτος ιμάμης στο τζαμί της Αθήνας Facebook Twitter
2

Ο Μοχάμεντ Ζακί, οικονομικός μετανάστης από το Μαρόκο, θα είναι ο πρώτος ιμάμης στο τζαμί της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει σε ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα, ο 49χρονος σουνίτης διερμηνέας, είναι πατέρας τριών παιδιών, Ελληνας πολίτης και χαίρει μεγάλης εκτίμησης κυρίως από την αραβική κοινότητα.

Ο Ζακί αξιολογήθηκε από το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ισλαμικού Τεμένους της Αθήνας ως καταλληλότερος για πρώτος ιμάμης, όπως αποκαλύπτει ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής.

Το τέμενος θα ξεκινήσει τη λειτουργία στις αρχές Μαΐου, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Καλαντζής «ίσως είναι απαραίτητη μια δοκιμαστική λειτουργία του για να εντοπίσουμε τυχόν αδυναμίες ή αβλεψίες». 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μοχάμεντ Ζακί είναι  έγγαμος, τα τρία παιδιά του φοιτούν σε δημόσιο σχολείο, έχει πτυχίο Φυσικής και Μαθηματικών και ειδικές σπουδές Μουσουλμανικής Θεολογίας. Είναι ένας από τους ελάχιστους νόμιμους ιμάμηδες της Αθήνας και μιλά άπταιστα αραβικά και γαλλικά.

Το πώς επιλέχθηκε για τη θέση αυτή εξηγεί περαιτέρω στη συνέντευξή του ο κ. Καλαντζής και αναφέρει τα  στοιχεία της προσωπικότητάς του με βάση τα οποία επελέγη και τι απήχηση έχει στους μουσουλμάνους.

«Η απάντηση στην ερώτηση αυτή πρέπει να δοθεί από τα μέλη του Δ.Σ. που τον επέλεξαν. Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν τεθεί υπόψη μας, τα κύρια στοιχεία ήταν οι θεολογικές του γνώσεις, η γνώση των ελληνικών, η κατανόηση της εγχώριας πραγματικότητας, η ικανότητά του στη μελωδική απαγγελία του Ιερού Κορανίου και ο σεβασμός που απολαμβάνει ειδικά από την αραβική κοινότητα», αναφέρει.

Τέλος αναφέρει πως θα ακολουθήσει και  ο διορισμός και άλλων ιμάμηδων λόγω της 24ωρης λειτουργίας του τεμένους και πως ήδη προβλέπεται ότι κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού θα μπορούν να βοηθούν αμισθί έως 4 βοηθοί ιμάμηδες που θα προταθούν από τις μουσουλμανικές κοινότητες και θα επιλεγούν με ευθύνη του Δ.Σ.

Mε πληροφορίες από protothema.gr

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια