ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.4.2019 | 18:37

Μένει ακόμη με τους γονείς του

Τον περασμένο Γενάρη έκλεισε τα 42 του χρόνια. Όπως μου έχει ο ίδιος πει, ο μισθός του υπερβαίνει τα 1200 € και μάλιστα αυτό το μισθό τον έχει για αρκετά χρόνια.Παρ’όλα αυτά μένει ακόμη με τους γονείς του.Κι εγώ που τον γνωρίζω λίγο καιρό, αλλά νοιώθω ερωτικό ενδιαφέρον γι αυτόν,κάθομαι και αναρωτιέμαι το πώς και το γιατί.Το πως δεν έχει πάρει σε αυτή την ηλικία την απόφαση να φύγει από το πατρικό του και να νοικιάσει ένα δικό του διαμέρισμα.Την οικονομική δυνατότητα την έχει και αυτός και η οικογένειά του.Και δεν είναι ούτε 20,ούτε 25,ούτε καν 30.Είναι 42.Τόσα χρόνια δεν ένοιωσε την ανάγκη να έχει το δικό του χώρο,να μπορεί να κάνει ότι θέλει όποια ώρα θέλει και κυρίως να μπορεί να φέρει στο σπίτι όποια γουστάρει χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν;Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι που μου κάνει εντύπωση γιατί έχει να κάνει με τις ερωτικές του σχέσεις που κι εγώ στο ξεκίνημα μιας ερωτικής σχέσης μαζί του είμαι.Το γεγονός ότι μένει ακόμη με τους γονείς του δεν υποδηλώνει κάποια πράγματα για το ερωτικό του παρελθόν;Είναι αλήθεια ότι δε μου έχει πει πολλά επ’αυτού και δεν είναι και υποχρεωμένος.Ούτε εγώ είμαι αλλά του είπα από την αρχή ότι βγήκα από μια τρίχρονη σχέση που ζούσα μαζί με το σύντροφό μου.Εκείνος έχει πει ελάχιστα κι αυτά μέσες άκρες.Τίποτα ξεκάθαρο.Εντάξει μπορεί να μην αισθάνεται άνετα αλλά κι εγώ την έχω την απορία.Απορώ γιατί ξέρω ότι μετά από κάποια ηλικία όλοι οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να «ξεκολλήσουν» από την οικογένεια και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.Και προβληματίζομαι γιατί είμαι σε μια ηλικία (41) που θέλω να δημιουργήσω μια σχέση με προοπτικές και αναρωτιέμαι τι προοπτικές μπορώ να έχω με έναν άνθρωπο που στα 42 του δεν έχει προσπαθήσει να ανεξαρτητοποιηθεί.Γιατί,δεν το κρύβω θα ήθελα έναν άνθρωπο που θα έχει εμπειρία από σχέσεις-ώστε να ξέρω ότι όταν θα μου πει σ’αγαπώ θα το εννοεί- αλλά κυρίως έναν άνθρωπο που θα έχει εμπειρία από τη ζωή κάτι που το θεωρώ απαραίτητο στην ηλικία που είμαστε.Εσείς τι λέτε για όλα αυτά;
11
 
 
 
 
σχόλια
Σκέψου λίγο....αν μέχρι τα 42 έχει συνηθίσει να τα έχει όλα στο χέρι, λες όταν συγκατοικήσετε να βάζει μπουγάδες και να σφουγγαρίζει; Χλωμό το κόβω.Είναι μεγάλο ρίσκο να προχωρησεις με έναν τέτοιο άνθρωπο, αν το όνειρό σου δεν είναι να γίνεις η νοικοκυρά που θα αντικαταστήσει τη μάνα του.Όσο για το αν η αξίωση να είναι κάποιος στα 42 του ανεξάρτητος και να μπορεί να φροντίζει τον εαυτό του είναι για κάποιους παράλογη και αιτία να καταλήξεις μόνη στα 50, θα σου πω αυτό: Καλύτερα μόνη παρά δουλάρα.Μόνη εξαίρεση αν μένει στο σπίτι για να βοηθάει τους άρρωστους γονείς του, και άρα ξέρει ήδη να κάνει κάποιες δουλειές.
Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είναι. Όμως το πιο πιθανό είναι ότι ο τύπος είναι απλά άπειρα τσιγκούνης και βολεμένος. Εκμετάλλευση της μάνας μέχρι τέλους. Της.
Ας πω κι εγώ το δικό μου, αν και συμφωνώ με Καραβάν.Καλύτερα με χωρισμένο... Τούτος δω στα 42 ακόμη περιμένει χαλαρά να περάσει το τρένο, αλλά σε λαθος σταθμό. Αν ειναι να 'ρθει θε να 'ρθει...
Ανοίγονται άπειρες προοπτικές για σένα να του πλένεις τα σώβρακα.Μένει γιατί του αρέσει το σχήμα "πασάς στα Γιάννενα, όλα ατο χέρι από την μανούλα".Επίσης σου ανοίγονται άπειρες προοπτικές να γίνεις η μανούλα, αντί ερωμένη, ενός υπερτροφικού μπεμπέ.
Είμαι 28 και μένω με τον ένα μου γονέα. Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί να μένει ακόμα με τους γονείς του. Κυρίως οικονομικοί αλλά και συναισθηματικοί. Μπορεί τώρα να βγάζει τα λεφτά που λές αλλά στα 35 του να μην είχε αυτή την οικονομική δυνατότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που συμβιβάζονται και προχωρούν την ζωή τους με αυτό τον τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Μπορεί να περιμένει να γνωρίσει σοβαρά μια γυναίκα προτού φύγει απο το πατρικό του. Ίσως δεν θέλει να αφήσει τώρα τους γονείς του μόνους χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος απο την στιγμή που δεν διαφαίνεται κάτι άλλο στην ζωή του. Όπως και τα περί εμπειρίας σχέσεων επίσης μπορεί να μην σημαίνει κάτι. Μπορεί ένας άνθρωπος 42 ετών με ελάχιστες σχέσεις στην ζωή του να είναι πολύ πιο σοβαρός σε μια σχέση απο έναν άλλον που έχει περάσει απο πολλές περισσότερες. Και είναι και πολύ πιθανό αυτό δεδομένου ότι ένας άνθρωπος που στην ζωή του έτυχε να γνωρίσει πολύ λίγες κοπέλες καθιστά μια καινούργια γυναίκα πολύ πιο πολύτιμη για αυτόν.
Δεν είναι λόγος για να αφήσεις τους γονείς σου, το να θέλεις να ζήσεις ανεξάρτητος; Είναι πολύ περίεργο να θες από την ασφάλεια των γονιών να πας στην ασφάλεια μιας σχέσης. Την ασφάλεια με τον εαυτό πώς θα την χτίσεις; Πότε; Την απόλυτη ευθύνη του εαυτού σου.;Δε μιλάω για σένα φυσικά, γενικά μιλάω, είσαι άλλωστε σε μια ηλικία πολύ διαφορετική από αυτή που αναφέρει η εξομολογουμενη. Χτυπάνε καμπανάκια.
Αν ένας άνθρωπος είναι άνεργος ή με μισθό 650-700 ευρώ είναι πολύ δύσκολο να πάει να νοικιάσει ένα σπίτι. Μπορεί στα 40 του να απέκτησε ένα πιο καλό μισθό αλλά πλέον να είναι απογοητευμένος, να τα έχει παρατήσει, να έχει συμβιβαστεί,να θεωρεί σε αυτή την ηλικία ότι τα καλά τα χρόνια πέρασαν και απλά να ζεί την ζωή του όπως αυτή του τα φέρνει. Επίσης δεν ξέρουμε αν στο παρελθόν επιχείρησε να ζήσει μόνος του και λόγω της κρίσης να αναγκάστηκε να ξαναγυρίσει στο πατρικό του.
Μα δε θα έκανα αυτό το σχόλιο αν δεν ανέφερε η εξ ότι παίρνει εναν πολύ καλό μισθό εδώ και χρόνια. Άρα δεν είναι οικονομικό το θέμα είναι κάτι προσωπικό.Σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τους πραγματικούς λόγους και να κρίνουμε, για αυτό εξάλλου δεν απάντησα στη συγκεκριμένη εξομολόγηση. Όλο και κάποια πράγματα αντιλαμβανόμαστε από την εμπειρία μας, αλλά ως εκεί.Σχολίασα καθαρά αυτή τη φράση σου: "Ίσως δεν θέλει να αφήσει τώρα τους γονείς του μόνους χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος απο την στιγμή που δεν διαφαίνεται κάτι άλλο στην ζωή του. "