ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.4.2019 | 09:34

Tips

Τελικά υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος νόμος για τα tips; Η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού που δουλεύω εξαρχής δήλωσε ότι θα παίρνει τα τιπς μας για τα βουτήματα που βάζει στο πιάτο του κάθε πελατη(που δεν λέω βάζει παραπανω από το κανονικο αλλά όχι και καμιά τρομερή ποιότητα). Υπάρχουν μέρες που μπορεί να μαζεύονται 6 ευρώ που αν σκεφτώ ότι δουλεύω 4 με 6 ώρες και παίρνω 3,3 ουσιαστικά τις 2 ώρες εργασίας τις πληρώνομαι από τα τιπς μου. Το μαγαζί από την άλλη δεν έχει δουλειά, αυτό με κάνει να λυπάμαι αλλά ταυτοχρόνως με κάνει να κάνω και την καθαρίστρια. Τι να κάνω; είμαι σε τόσο μεγάλο δίλημμα γιατί η δουλειά ταιριάζει με τις ώρες τις σχολής δεδομένου ότι είναι και 4 με 6 ώρες και όχι 8ωρο.και η συγκεκριμένη δέχεται αλλαγές στις μέρες ανάλογα με την σχολή. Πράγμα που δεν θα το βρω αλλού και έχω ανάγκη έστω αυτά τα 70 ευρώ την βδομάδα
15
 
 
 
 
σχόλια
Είναι απαράδεκτο. Δε θα το δεχομουν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εσύ δεν κάνεις τη δική σου επιλογή. Απλά να ξέρεις ότι όσο ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις, τις νομιμοποιούμε. Υπάρχουν αρκετα μαγαζια με τα οποία μπορείς να κανονίζεις το πρόγραμμα σου, υπάρχει κατανόηση.
Τόσα πολλά μαγαζιά; Διαφωνώ ως προς σ'αυτο ειδικά αν είσαι άπειρος. Η αλήθεια είναι ότι σε πολλά μαγαζιά είτε κρατάνε τιπς, αλλού δεν πληρώνουν, πιο δίπλα ζητάνε από τον υπάλληλο την επιστροφή του δώρου κτλ. Το πρόβλημα είναι ότι όταν έχεις ανάγκη τρομερή κάνεις παραχωρήσεις. Αυτοί που βρίσκονται σε πιο καλή κατάσταση οφείλουν να δείξουν κάποια καλή αλληλεγγύη.Υ. Γ. Να ψάχνει για άλλη δουλειά ναι. Αλλά είναι αρκετά δύσκολο. Προσωπικά και για την μερική απασχόληση όταν έψαχνα, τους ενοχλούσε που δεν μπορούσα πάντα.
Συμφωνώ, είμαι σε μια σχολή που έχει πολλές ώρες υποχρεωτικών εργαστηρίων και εποπτεία σε ιδρύματα. Άρα το πρόγραμμα μου δεν μπορεί να είναι σταθερό ούτε και 8ωρο.Απο αυτή την αποχή κάθομαι σε αυτή την δουλειά και άλλωστε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου σπουδάζω δεν έχει και τόσες πολλές ευκαιρίες. Στα περισσότερα μαγαζιά ζητάνε 8-9ωρα. Και επειδή θέλω να ενισχύσω την οικογένεια όχι όμως να αφήσω την σχολή δεν μπορώ να εργαστώ με αυτόν τον τρόπο. Καραβαν συμφωνώ με αυτό που λες και θα το προσπαθήσω εάν και οι περισσότεροι πελάτες αφήνουν τιπς αφού φύγουν άρα είναι αδύνατον να ειδοποιήσεις παραμονο αν το πεις σε άσχετο χρόνο. Έχετε δίκαιο ότι είναι απαράδεκτο όπως και άλλες πολλές πρακτικές αφεντικών που οι υπάλληλοι τις δέχονται αλλά όταν είσαι σε ανάγκη κάνεις ένα βήμα πίσω μέχρι να καταφέρεις το ένα βήμα μπροστά. Και συνήθως είμαι από τους ανθρώπους που αντιδρούν όχι μόνο σε θέματα άλλων αλλά και σε δικά μου και δεν ανέχονται καταστάσεις άδικες κτλπ. Αυτή την φορά όμως δυσκολεύομαι.
Σε μία πιο σοβαρή χώρα εάν η ένωση καταναλωτών έκανε ανακοίνωση «δεν πηγαίνουμε στο τάδε μαγαζί» το μαγαζί θα έκλεινε σε μια εβδομάδα. Εδώ ούτε το μαγαζί ανώνυμα δεν τολμάμε να ψελλίσουμε.Απλή διαπίστωση.
Τόσα χρόνια στην πιάτσα, τόσο ηλίθια δικαιολογία για ν' αρπάζει ο εργοδότης τα tips, πρώτη φορά ακούω.Συγγνώμη, αν πληρώνεσαι εσύ από τους πελάτες, δεν γίνεται να τα κρατάς εκείνη την ώρα ξεχωριστά σε άλλη τσέπη; Στα χέρια της πώς φτάνουν; Δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς δουλεύετε.
Δεν έχουνε πάνω μας ρέστα. Πηγαίνουμε τα χρήματα με ρηξ απόδειξη ταμείο. Επιπλέον υπάρχουν παντού κάμερες και η μεγαλύτερη είναι η ιδιοκτήτρια η οποία όταν φεύγει ο πελάτης σκαναρει το τραπέζι για τιπς. Έρχομαι σε αδιέξοδο διότι ενώ έχω ανάγκη την δουλειά αυτή(φοιτήτρια σε άλλη πόλη με πατέρα που έπαθε πρόσφατα έμφραγμα και χρειάζεται ξεκούραση όσο γίνεται) η ηθική μου λέει πως για αυτόν τον λόγο αλλά και για άλλες πρακτικές που ακολουθεί αυτό το μαγαζί πρέπει να σταματήσω.
Να σου πω την αλήθεια μου, επειδή η εργοδότριά σας κάνει πολύ την ξύπνια, θα δασκάλευα με χαμόγελο όλους τους πελάτες μου (και των άλλων σερβιτόρων) να ΜΗΝ αφήνουν τιπ μιας και δεν τα εισπράττετε. :)Δεν νομίζω να σας ηχογραφούν κιόλας!!
Η ιστορία σου μου θύμισε μια δική μου πριν πολλά χρόνια, 5-6 θαρρώ, λοιπόν είχα πάει για δοκιμαστικό σε ένα μαγαζί στο κέντρο με αρκετό κόσμο που άφηνε και γερά τιπς (τα διευρα σύννεφο) και υπήρχε η ίδια λογική. Δούλεψα εκεί για κάνα δυο βδομάδες (μαύρα εννοείται) σε βραδινή βάρδια και θυμάμαι ότι δεν μας έδιναν τα τιπς, μάλιστα ο μισθός που μας έδιναν έβγαινε και περισσευε από τα τιπς με τόση δουλειά και στην ουσία δύο σερβιτόρες.Δυστυχώς υπάρχουν τέτοια άτομα και χειρότεροι. Για να μην πω για τους τρόπους του ενός. Κι ενω το μαγαζί έχει πραγματικά πολύ νόστιμα προϊόντα, για τον λόγο αυτό δεν έχω πάει ποτέ ως πελάτισσα.
Η εργοδοτρια ειναι τραγικη και κατι τετοια με κανουν να μη θελω να αφησω τιπ. Τα τιπ τα αφηνουμε για την εξυπηρετηση και τον κοπο ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ οχι για τα παραπανω κουλουρακια,αν δε βγαινει να βαζει λιγοτερα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ