ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.4.2019 | 18:07

Η αδερφη μου

Πως καταντησαμε έτσι; Έχω μια αδερφή, που από μικρές ήμασταν τόσο κοντά, δίδυμες ,μαζί μεγαλώσαμε . Μαζί σε όλα. Και τώρα έκανε μια σχέση. Μια σχέση ,που δεν βλέπει πόσο την έχει αλλάξει. Πρώτα στη δική της ζωή . Ήταν τόσο δραστήρια και τώρα δεν κάνει τίποτα. Τίποτα πέρα από το να είναι μαζί του. Πέρα από το να τη ζηλεύει σχεδόν αρρωστημένα . Όταν της είπα πως παράτησε πολύ τον εαυτό της, ακόμα και τη δουλειά της, πως δεν αξίζει για μια σχεση ελάχιστων μηνών όλα αυτά , έτρεξε και του τα είπε. Πόσο την στεναχώρησα. Αυτός έβγαλε το συμπέρασμα ότι θέλω το κακό τους , ότι τους ζηλεύω , ότι θέλω να τους χωρίσω. Εγώ να μην θέλω τη χαρά της αδερφής μου; Του ανθρώπου που μαζί μεγαλώσαμε; Να κλαιω μπροστά της. Μετά άρχισε τα ψέματα , να μας στήνει , να την ψάχνω για ώρες αφού έχει εξαφανιστεί και όταν θυμόταν να απαντήσει μου έλεγε χαριτωμένα ' πως κάνω ετσι' και ουσιαστικά μου ζήτησε να μην την καλώ στο τηλέφωνο γιατί μπορεί να είναι μαζί. Συνέχισε να λέει ψέματα για τα πάντα , όταν την έψαχναν για εργασία στη σχολή ρωτούσαν εμένα και όταν της λέω γιατί δεν είναι συνεπής , να θυμωνει και να λέει πως το ξέρω και να λέει πως την ενοχλώ , την κουράζω ενώ αν δεν της μίλησω θα ειναι με ένα τηλέφωνο στα χέρια μέσα στο σπίτι. Δεν ήμασταν έτσι, τώρα παρακαλώ το ενδιαφέρον της . Έχει πιο ψηλά έναν τύπο που τον ξέρει τέσσερις μήνες από την οικογένεια της. Απλώς δεν είναι η αδερφή που ήξερα, δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Πριν λίγο με αποκάλεσε καρκινιαρικο πλάσμα και εγώ να θέλω να βάλω τα κλάματα . Πως να μην τα βάλω , θεέ μου. Εγώ που έλεγα πως δεν θα γίνουμε από τα αδέρφια που δεν θα μιλιούνται μεταξύ τους. Πως να το χωνέψω;
3
 
 
 
 
σχόλια
Η αδερφή σου είναι σε μια τοξική σχέση. Ήταν επιλογή της, τώρα ναι, είναι παγιδευμένη αλλά θα βγει από αυτή τη σχέση όταν το νιώσει η ίδια. Ότι και να της πεις, το μόνο που θα καταφέρεις να συμβεί είναι να απομακρυνθεί από σένα. Είναι κλασικό χαρακτηριστικό των χειριστικων ανθρώπων να θέλουν να σε στρέψουν εναντίων της οικογένειας σου και των δικών σου ανθρώπων, να σε απομονώσουν. Να σε έχουν μόνο για τον εαυτό τους για να σε χειρίζονται ολοκληρωτικά. Για αυτό, ότι αρνητικό πεις για αυτόν, ουσιαστικά δεν τη βοηθάει, αλλά χειροτερεύει την κατάσταση. Σε συμβουλεύω να μείνεις δίπλα στην αδερφή σου, να της δώσεις να καταλάβει ότι είσαι δίπλα της ότι χρειαστεί, και στα όμορφα και στα άσχημα. Είναι το δικό της ταξίδι, εσύ δεν μπορείς να το επηρεάσεις. Μπορείς μόνο να είσαι στο πλάι της με αγάπη!
Τιποτα δε μπορεις να κανεις, να της πεις δυο φρασεις ΜΟΝΟ, ουτε συζητησεις ουτε ΠΟΛΛΑ λογια (καλυτερα να της τα γραψεις):1. Σε στεναχωρει η κατασταση αυτη, αυτη επίσης δειχνει να μη θελει ενδιαφερον σου, επομενως καθεσαι στην ακρη και δεν της απευθυνεις σχετικο λογο.2. Αν και Οταν καταλαβει οτι οποιος θελει να τη χωρισει απ την οικογενεια ΔΕΝ θελει το καλο της,να ερθει να σου μιλησει αυτη. Εσυ θα περιμενεις.
Δύσκολο. Ίσως αν εβαζες καποιον κοινο σας γνωστο να της μιλησει, καποιον που να εχει πολυ καλες σχεσεις μαζι του, να της εξηγησει οτι εσυ θες μονο το καλό της γι αυτο ισως να εισαι σκληρη μαζί της, μπορει αυτο να την μαλακωσει λιγο.Δυστυχως, αν ειναι ετσι οπως τα περιγραφεις θα χρειαστει ενα γερο σκουντηγμα η αδερφη σου για να ξεκολλησει, τωρα απο που θα της ερθει δεν ξερω.