Θωμαρίτα Καλδάρα: Παραιτήθηκε από το γραφείο του Μπόλαρη μετά τον σάλο με τις φωτογραφίες

Θωμαρίτα Καλδάρα: Παραιτήθηκε από το γραφείο του Μπόλαρη μετά τον σάλο με τις φωτογραφίες Facebook Twitter
10

Την παραίτηση της από το γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, υπέβαλε η Θωμαρίτα Καλδάρα. 

Η κυρία Καλδάρα προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά τα σχόλια που προκάλεσαν οι φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στα social media. 

Στον λογαριασμό της στο Facebook έχει κάνει την εξής ανάρτηση: «Ανθρωποφαγία- Θωμαρίτα 1-0. Σας ευχαριστώ»

Θωμαρίτα Καλδάρα: Παραιτήθηκε από το γραφείο του Μπόλαρη μετά τον σάλο με τις φωτογραφίες Facebook Twitter

Η  Θωμαρίτα Καλδάρα, η οποία αποσπάστηκε από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών που είναι επιφορτισμένος με θέματα εκκλησιαστικής-θρησκευτικής διπλωματίας, τον περασμένο Ιανουάριο, χθες μετά τα σχόλια που προκλήθηκαν για τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει, υπέβαλε την παραίτησή της και θα επιστρέψει στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Θωμαρίτα Καλδάρα: Παραιτήθηκε από το γραφείο του Μπόλαρη μετά τον σάλο με τις φωτογραφίες Facebook Twitter
Θωμαρίτα Καλδάρα: Παραιτήθηκε από το γραφείο του Μπόλαρη μετά τον σάλο με τις φωτογραφίες Facebook Twitter

Θωμαρίτα Καλδάρα: Παραιτήθηκε από το γραφείο του Μπόλαρη μετά τον σάλο με τις φωτογραφίες Facebook Twitter
 

Η κυρία Καλδάρα μέχρι την απόσπασή της στο πολιτικό γραφείο του κ. Μπόλαρη, εργαζόταν σε θέση Διοικητικής Γραμματέως ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Θωμαρίτα Καλδάρα: Παραιτήθηκε από το γραφείο του Μπόλαρη μετά τον σάλο με τις φωτογραφίες Facebook Twitter
Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Προσωπικα την βρισκω πιο τιμια και ηθικη απο το συνολο της παρουσης κυβερνησης, επειδη παραιτηθηκε για λογους ευθιξιας. Αντιθετα εχουμε μετρησει τοσους νεκρους και κανενας τους δεν θελησε ποτε να αποχωρηστει την καρεκλα.
Επί της ουσίας και για να σοβαρευτούμε, είναι άδικο να χάνει της εργασία της για τις φωτογραφίες της στο Instagram ή σε οποιοδήποτε άλλο, ηλεκτρονικό, διαδικτυακό μέσο.Υποθέτω ότι στον χώρο εργασίας της ήταν όπως αρμόζουν οι συνθήκες, με την ανάλογη συμπεριφορά και εργασιακή απόδοση. Τίποτα από αυτά τα δύο δεν θίχτηκε όσον αφορά τους λόγους της απόλυσής της, αν κατάλαβα σωστά.Το τι κάνει στο instagram και εφόσον δεν προσβάλει κανέναν, είναι δικό της θέμα και δικαίωμα.Σε μία κοινωνία που συγχέεται σε εμμονικό βαθμό η σοβαρότητα με την σοβαροφάνεια , μην περιμένεις να δεις καλό. Άλλωστε οι περισσότεροι από τα δημόσια-πολιτικά πρόσωπα, μια χαρά σοβαροφανείς, κουστουμάτοι και ταγεράτες, ήταν όσοι, αποδεδειγμένα, «βούτηξαν το δάχτυλο στο μέλι», όσοι πιάστηκαν, σχεδόν με τον σάκο με τα ... κλοπιμαία στην πλάτη. Και ηθικολόγοι-καθώς πρέπει ήταν και τον σταυρό τους κάνανε και νηστεύανε και πηγαίνανε στον επιτάφιο και όλα αυτά της... τάξης και ηθικής. Μη πει κανείς όχι, μη πει κανείς όχι!...Και αν θέλετε να κατανοήσετε τι σημαίνει πραγματικός σεξισμός, είναι ακριβώς αυτή η απόλυση με τα όποια σεξιστικά υπονοούμενα για την εν λόγω κυρία και όχι για βάσιμους, αντικειμενικούς λόγους απόλυσης.Στην εργασία της ήταν σωστή, ήταν αποδοτική; Προκάλεσε κάποια άμεση ή έμμεση ζημιά; Κάποιο παράπτωμα; Αυτό μας ενδιαφέρει. Τίποτα άλλο.Επαναλαμβάνω και τονίζω:Για να κατανοήσουμε τι σημαίνει πραγματικός σεξισμός, είναι ακριβώς αυτή η απόλυση με τα όποια σεξιστικά υπονοούμενα και όχι μόνο, για την εν λόγω κυρία και τίποτα άλλο.
Δεν απολύθηκε, παραιτήθηκε.Το γεγονός της παραίτησης της για τον λόγο αυτό μάλιστα την τιμά, αν βέβαια πράγματι παραιτήθηκε η ίδια και δεν την .... παραιτησε ο Μπόλαρης επειδή του χάλασε το προφίλ.
Λοιπόν η γυναίκα στις φώτος οντως φαινεται λιγο...ό,τι ναναι ας το πω. Παρολαυτα παραδόξως την υπερασπιζομαι. Συμφωνω στα οσα λες. Για την ακριβεια ειδα χθες την "αποκαλυψη" της υπαρξης της αλλά δεν φαντάστηκα ποτέ πως θα λαμβανε τόσε τεραστιες διαστασεις το θέμα πανελληνίως και θα ετρωγε σουταρισμα! Ξερω πως πλεον (και ειδικα στις ΗΠΑ) κοιτανε στα προφιλ σου, δεν το θεωρω απολυτα σωστο ομως. Εντάξει αν δουν να βριζεις την εταιρια ή την Κυβερνηση για την οποια εργαζεσαι, δικαιολογημενη καμια επίπληξη ή απόλυση. Αλλα να σε κρινουν εργασιακα εξαιτιας φωτογραφιών ή εξοδων ειναι αδικο. Εως και ρατσιστικο και σεξιστικό. Και γω ειχα καθηγητρια λυκειου Πληροφορικη ομορφη γυναικα που βαζει και καμια ελαφρώς "ελευθερη" φωτο ειδικα καλοκαιρι οπως ειδα ετη αργοτερα αλλά στο σχολειο ηταν νορμαλ ντυμενη, λιγο αυστηρη κιολας και απόλυτα συνεπής στην δουλειά της. Απόλυτα όμως. Ενταξει στην συγκεκριμενη πιστευω και η ιδια εκμεταλλευοταν την εμφανιση της κτλπ για να κερδισει προσωπα, να τα λεμε ολα. Δεν το λες και εθνικη τραγωδια, ουτε η πρωτη/πρωτος θαναι. Κατα τα άλλα οπως λες στην δουλεια της μια χαρά μπορεί ναναι ο ανθρωπος. Γιατι τοση επιθεση λοιπον? Επειδη ειδα το υλικο: οι τολμηρές φωτος ΔΕΝ ειναι στο υφυπουργικο γραφειο (οπως υπονοουν ολοι) ή στην Περιφέρεια, ουτε καν εξω αλλα σε ιδιωτικο χωρο, σπιτι της μαλλον! Και να σου πω και κατι? Κριμα ειναι που εχασε την αποσπασμενη θεση. Σιγουρα την επιδιωξε λογω γνωριμιας με τον υφυπουργο και λογω γοητειας αλλα και λογω ευδοκιμης υπηρεσιας στην Περιφερεια. Σκοπος? Παραπανω χρηματα. Διπλασια. Ειναι ΔΕ κατηγοριας, Λυκειο δηλαδη. Ξερετε ποσα παιρνουν στο Δημόσιο? Ανευ οικογενειας και με λιγη εμπειρια κιολας (personal trainer ηταν προτού διοριστει)? Κατωτατη διοικητικος κιολας? 700αρι. Αντε 800 με κανα επιδομα Περιφερειας. Μπραβο της που παραιτηθηκε ομως. Θα μπορουσαν να την ανάγκασαν σε παραιτηση βεβαια αλλα εχω την αισθηση πως απο μόνη της θύμωσε και εγινε αυτο. Τετοια ατομα συνηθως ακομα και αν χαρη στο χαμογελο τους πηραν την θεση, δεν δεχονται να τα κανουν βουκινο. Τελος καλα τα λες παρακατω, δεν παιζεις με λεξεις. Ουτε ειναι πανάκεια οι μετακλητοι και αποσπασμενοι. Σε ΚΑΘΕ χωρα τα στελεχη παιρνουν δικα τους εμπιστα ατομα. Ναι και ας ειν κατώτερα απ το εαν γινοταν διαγωνισμος. Ετσι παει, ετσι θα εκανα και γω εκτος αν δεν ηξερα καταλληλα ατομα. Πεφτει κριτικη και στο εξωτερικο ομως. Το θεμα για μενα ειναι απλως ναχουν σχεση με το αντικειμενο και να μην προσλαμβανεις τιποτα 40 ατομα ενω χρειαζονται 10. Και εδώ ειν που υστερει διαχρονικα η τακτική αυτή. Υγ: Οσοι λετε για το πως πηρε την θεση: απολυτως βασιμη για μενα εικασια αλλά...εικασια. Και ο υφυπ μπορει οποιον θελει να παρει. Την κρινατε ομως αποκλειστικα απ τις φώτος της. Και πριν πειτε ηταν προκλητικη: ετσι ξεκινανε ολα. Εχουν απολυθει γυναικες επειδη ανεβασαν φωτο με μαγιό στην παραλια καλοκαιρι, ειδικα αν ηταν δασκαλες.