ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.4.2019 | 18:51

Μαντάρα...

Είμαι μητέρα 2 παιδιών και παντρεμένη 6 χρόνια. Με τον άντρα μου τα τελευταία 2 χρόνια η σχέση μας είναι παγωμένη. Είμαστε απλά συγκάτοικοι... Χωρίς πολλές εντάσεις και τσακωμούς. Νομίζω ότι αδιαφορία ταιριάζει καλύτερα σαν χαρακτηρισμός στην σχέση μας. Η σεξουαλικη μας ζωή ανύπαρκτη εδώ και πολύ πολύ καιρό. Έχουμε κάνει κουβέντες λέγοντας και οι 2 ότι δεν είμαστε ευτυχισμένοι αλλά πάντα καταλήγουμε στον ίδιο παράνομαστη. Να κουκουλωνουμε το πρόβλημα και να συνεχίζουμε την καθημερινότητα μας. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να δώσω ένα τέλος σε αυτό τον γάμο... Αλλά το μόνο μου άγχος και προβληματισμος είναι τα παιδιά. Έχω δικαίωμα να τους το κάνω αυτό; Αφού στο κάτω κάτω δεν σκοτωνομαστε κιόλας στο σπίτι... Μπορώ να τους το κάνω;;; Είναι ερωτήματα που συνεχώς γυρνάνε στο μυαλό μου. Και τέλος, παρόλο που έχω πολλά παράπονα από τον άντρα μου, σκέφτομαι αν με ενδιαφέρει πραγματικά να αλλάξει κάτι ή όχι. Και μάλλον τείνω στο ότι δεν με ενδιαφέρει... Θα θελα απλά με ένα θεϊκό τρόπο χωρίς να πληγωσω εκείνον αλλά και τα παιδιά να φύγω από αυτό τον γάμο.
7
 
 
 
 
σχόλια
Γιατί δε δοκιμάζετε να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό; Είτε για να σας βοηθήσει μήπως κ ξεπεραστούν τα οποία θέματα είτε αν το πάρετε απόφαση να χωρίσετε να σας κατευθύνει σε σχέση με τα παιδιά.
Τίποτα δεν έχεις κάνει μαντάρα. Αυτό που περιγράφεις είναι η φυσική εξέλιξη των περισσότερων γάμων. Ο έρωτας τελείωσε, η γυναίκα πήρε αυτό που ήθελε (τα παιδιά) ,τα προβλήματα και οι διαφορές βγήκαν στην επιφάνεια ,τα παράπονα διαδέχονταν το ένα το άλλο κ.ο.κ. Ξέρεις κάτι; Δεν αλλάζουν οι άνθρωποι.Αυτος ήταν και αυτή ήσουν. Απλά στην αρχή εθελοτυφλεις. Φοράς τα γυαλιά της καψουρας που προσπερνούν και δικαιολογούν τα πάντα. Το οτι δεν τσακωνεστε μη το βλέπεις τόσο θετικά. Είναι κραυγαλέο σημάδι ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία .τα κρατάτε όλα μέσα σας μέχρι να γίνει το μπαμ.και καλύτερα να μην αφήσεις να γίνει και να αποχωρήσεις ήρεμα και όμορφα. Εφόσον λοιπον έχεις εξασφάλιση στέγη και οικονομική υποστήριξη για σένα και για τα παιδιά σου, είσαι πανέτοιμη για το τελευταίο βήμα. Τα παιδιά θα σε ευγνώμωνουν στο μέλλον που δεν μεγάλωσαν σε ένα τοξικό περιβάλλον ,να είσαι σίγουρη.
Δεν ξέρω σε τι ηλικία είναι τα παιδιά σου αλλά καταλαβαίνουν η γρήγορα θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο. Θα βλέπουν τη μητέρα τους και τον πατέρα τους δυστυχισμένο. Θα σχηματίσουν τη λανθασμένη ιδέα πως η αγάπη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους είναι η αδιαφορία , ο πάγος και πως το κόστος είναι η προσωπική δυστυχία. Το λέω με κάθε ευθύνη των λεγόμενων μου πως μπορεί να είναι μοιραίο για την ερωτική ζωή που θα έχει στο μέλλον το παιδι. Είναι δυστυχία για ένα παιδί , να βλέπει έναν γονιό δυστυχισμένο. Σίγουρα δεν θα ήθελες να έρθουν έτσι τα πράγματα , σίγουρα τα παιδιά θα ήθελαν δύο γονείς μαζί και αγαπημένους. Όμως αυτό δεν υπάρχει στον ορίζοντα . Υπάρχει το καιριο ερώτημα , θα ηθελες να περάσεις τις επόμενες δεκαετίες σε αυτόν τον γάμο; Βλέπεις εκεί τον εαυτό σου καλά η έστω δίνεις πιθανότητες ευτυχίας μεταξύ σας; Οι άνθρωποι δεν πρέπει να φεύγουν μόνο σε περίπτωσεις κακοποιήσεις από τις σχέσεις τους . Η αλήθεια είναι πως στον εαυτό σου κάνεις κακό και αυτό , για εμένα προσωπικά , είναι μορφή κακοποίησης από εσένα προς εσένα. Ο σύζυγος δείχνει ήρεμος, οπότε και σχετικά συνεννόησιμος και ίσως να είναι ανακούφιση και για τον ίδιο να δώσεις μια λύση. Πολλές φορές τα ζευγάρια πηγαίνουν και σε σύμβουλο γάμου όχι για να τα ξαναβρούν αλλά για να καταφέρουν να χωρίσουν . Αν ενδιαφέρεστε για το καλό των παιδιών και έχετε καλή επικοινωνία μεταξύ σας , θα τα καταφέρετε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ