«Φρούριο» ο Βόλος για την πορεία αντιεξουσιαστών: Ζητούν να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα

«Φρούριο» ο Βόλος για την πορεία αντιεξουσιαστών: Ζητούν να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές του Βόλου, για την προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία αντιεξουσιαστών, με αίτημα τη χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα

«Υπάρχει οργάνωση και συντονισμός. Έχουμε λάβει αυξημένα μέτρα. Είναι σε συντονισμό όλοι αρμόδιοι», ήταν το σχόλιο από την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας στο LIFO.gr.

Η πορεία αναμένεται να ξεκινήσει στις 5μ.μ από την Πλατεία Ελευθερίας και η παρουσία της αστυνομίας είναι ενισχυμένη στα δικαστήρια της πόλης, στο σπίτι του εισαγγελέα καθώς και στην αστυνομική διεύθυνση. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και στην εθνική οδό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ομάδες αντιεξουσιαστών ξεκίνησαν, το πρωί, από την Αθήνα με προορισμό τον Βόλο και, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Έθνος», ανάμεσά τους είναι και μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα.

Οι αντιεξουσιαστές ζητούν να χορηγηθεί η έβδομη κατά σειρά άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το «όχι» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών 

Στα τέλη Φεβρουαρίου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε το νέο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας. Αυτή ήταν η πρώτη φορά, μετά το φθινόπωρο του 2017, που απορρίφθηκε αίτημα άδειας στον καταδικασμένο ισοβίτη.

Το σκεπτικό αναφέρεται και σε δηλώσεις που κατά καιρούς έχει κάνει ο Κουφοντίνας, που δείχνουν ότι δεν έχει μετανοήσει για τις πράξεις του, με τους δικαστές να θεωρούν ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. 

«Ως προς τη χορήγηση αδείας σε καταδικασμένους σε πλείονες της μίας ποινές ισοβίου καθείρξεως, δεν είναι επιτρεπτή, κατ' άρθρο 55 παρ. 1 ΣΚ, η χορήγηση τακτικής αδείας στις περιπτώσεις αυτές, διότι ο νομοθέτης θα το προέβλεπε ρητά».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν. Ο τρομοκράτης, κρατείται από τον περασμένο Αύγουστο στις αγροτικές φυλακές του Βόλου.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Άνθρωποι που δηλώνουν πως δεν δέχονται την εξουσία του κράτους, διαδηλώνουν για να εφαρμοστεί (ξεχειλωμενος) νόμος αυτού του κράτους υπέρ κάποιου που επίσης δεν δέχεται την εξουσία του κράτους επειδή παρέβη τους νόμους αυτού του κράτους.Οι άνθρωποι είναι απλά για δέσιμο (στην καλύτερη περίπτωση)
Αιτημα της πλακας απο ανθρωπους που το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι ειναι επισης της πλακας . Ατομο που δολοφονησε πισωπλατα μια ντουζινα ανθρωπους και ποτε δεν ζητησε ουτε μια συγνωμη, γιατι να μην παιρνει αδειες καθε τρεις και λιγο αραγε?