Η Βόρεια Μακεδονία απαντά για τον ποδοσφαιρικό αγώνα όπου εμφανίστηκε ως «Μακεδονία»

Η Βόρεια Μακεδονία απαντά για τον ποδοσφαιρικό αγώνα όπου εμφανίστηκε ως «Μακεδονία» Facebook Twitter
5

Για τον αγώνα της χώρας με την Λετονία, όπου εμφανίστηκε στην τηλεόραση ως «Μακεδονία» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, που επιβεβαίωσε την αλλαγή στα ονόματα από γήπεδα και ομοσπονδίες. 

Με δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο Μίλε Μποσνιακόφκσι, απάντησε στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον αγώνα της εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας με την αντίστοιχη της Λετονίας, όπου η ποδοσφαιρική ομάδα της γειτονικής χώρας εμφανίστηκε στα «σούπερ» της τηλεόρασης ως «Μακεδονία». Ο αγώνας έγινε στις 21 Μαρτίου στο στάδιο «Φίλιππος ο Β'».

«Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας» δήλωσε ο κ. Μποσνιακόφκσι «ήδη πριν από δύο εβδομάδες ενημέρωσε μέσω της Κρατικής Αρχής Αθλητισμού και Νεολαίας όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ότι πρέπει να αρχίσει η διαδικασία αλλαγής ονομάτων σε συμμόρφωση με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Και πρόσθεσε: «Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη για τις εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων που εκπροσωπούν τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι και «στο ζήτημα του ονόματος του σταδίου, η διαδικασία αλλαγής του έχει επίσης ξεκινήσει. Η δημόσια υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του σταδίου ξεκίνησε τη διαδικασία για την αλλαγή του ονόματος, ώστε να είναι σε συμμόρφωση με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Το ουσιώδες ζητούμενο για την συμφωνία ήταν να μη περάσει ονομαστικά, με οποιαδήποτε φράση, η λέξη «Μακεδονία». Πέρασε όμως και τέλος. ΤΕΛΟΣ!...Τώρα δεν έχει σημασία τι λέμε. Με τις... ευλογίες μας μπορούν να την χρησιμοποιούν επίσημα όπως πραγματικά θέλουν και μπορούν. Σκέτο Μακεδονία...!Σκ@@ τα κάναμε!... (μη ζητάμε και τα ρέστα...).Σκόπια-Ελλάδα: 1-0 (στην παράταση...)
Εντελώς πληροφοριακά, το "σκέτο Μακεδονία" το είχαν ήδη και ένας τεράστιος αριθμός χωρών τους αναγνώριζε και τους αποκαλούσε έτσι. Επιπλέον, όποιο διεθνές έντυπο κι αν διάβαζες, τους αποκαλούσε απλά Μακεδονία.Μάλιστα, με το πέρασμα του χρόνου, η κατάσταση θα παγιωνόταν και θα επεκτεινόταν και στους λιγοστούς υπόλοιπους. Και θα μέναμε μόνο εμείς στην "εθνικά υπερήφανη" (και διεθνώς απομονωμένη) στάση μας... Προφανώς, η εφαρμογή της συμφωνίας δεν θα είναι κάτι το τόσο εύκολο και από τις δύο πλευρές των συνόρων (θυμήσου τον ανεκδιήγητο δεξιό περιφερειάρχη που απειλεί ότι δεν θα εγκαταστήσει στις εθνικές οδούς πινακίδες με το νέο όνομα της γειτονικής χώρας)
Σε συνέχεια του σχόλιου σου, μου θύμησες αυτό:Βουγιουκλάκη (Σκόπια): [στο τηλέφωνο]: Εμπρός; Ναι, παρακαλώ, πα-παντοπωλείο «Η Αφθονία»; Α, εσύ είσαι κυρ-Ντόναλντ; Γεια σου, η Βόρεια Μακεδονία εδώ... ..Μακεδονία ναι. Άκου κυρ-Ντόναλντ, να στείλεις σπίτι -τι; ναι, καλά ξέρω, ενενήντα έξι και πενήντα, ε; Καλά, κυρ-Ντόναλντ, θα στα πληρώσω το Σάββατο, ναι. Ε, καλά τώρα κυρ - Ντόναλντ παιδιά είμαστε; Λοιπόν, άκουσε, να στείλεις σπίτι, ένα κιλό μακαρόνια, εκείνα τα ωραία, θυμάσαι, που είχαμε πάρει τα Χριστούγεννα, που τα είχα κάνει με κιμά, ναι, πάλι με κιμά θα τα κάνω! Ναι, κυρ-Ντόναλντ, λοιπόν, ένα κιλό μακαρόνια, δύο κιλά ζάχαρη, δύο κιλά αλεύρι, μισό κιλό καφέ, από τον καλό ε; κυρ-Ντόναλντ, από τον καλό, ένα κουτί μαρμελάδα… Πόσο το κουτί, πόσο το κουτί; Όχι, κουτί, είναι ακριβό, χύμα δεν έχει χύμα; Παπαμιχαήλ (ελληνική κυβέρνηση): Κουτί να πάρεις! Θα πάρεις τώρα μια προκαταβολή από το μισθό σου.Βουγιουκλάκη (Σκόπια): Κουτί! Κουτί, ακούς κυρ-Στέφανε; Κουτί, ναι, βερίκοκο και βάλε και λιγουλάκι ζαμπόν...Παπαμιχαήλ (ελληνική κυβέρνηση): Ο μισθός σου θα είναι πέντε χιλιάδες το μήνα. Βουγιουκλάκη (ελληνική κυβέρνηση): Δύο κουτιά κυρ-Ντόναλντ, ναι! Δύο κουτιά μαρμελάδα και μπόλικο ζαμπόν, βάλε 150 γραμμάρια, 200, άκου κυρ - Ντόναλντ, βάλε και τρεις σοκολατίτσες για τα παιδιά από εκείνες τις φθηνές, ξέρεις, ναι. Παπαμιχαήλ (ελληνική κυβέρνηση): Ο μισθός σου δηλαδή μαζί με τις υπερωρίες μπορεί να φτάνει τις εφτά ή και τις οκτώ χιλιάδες.Βουγιουκλάκη (Σκόπια): Άκου, κυρ - Ντόναλντ, βάλε έξι σοκολάτες, από δύο για το καθένα, ναι, από εκείνες του γάλακτος και έξι κουτιά γάλα και βάλε και τρία μπουκάλια κρασί και 6 μπουκάλια μπύρα… Ναι, κυρ - Ντόναλντ, μόλις διορίστηκα σε μια σπουδαία θέση, μια πάρα πολύ σπουδαία θέση (στο ΝΑΤΟ)... ναι βάλε μπόλικο κρασί και 8 μπουκάλια μπύρα, θα το κάψουμε απόψε κυρ-Ντόναλντ, ναι θα το κάψουμε!