Ο Μπουτάρης κόβει το τσιγάρο στη Θεσσαλονίκη - Πότε ξεκινά το κυνήγι και τα πρόστιμα

Ο Μπουτάρης κόβει το τσιγάρο στη Θεσσαλονίκη - Πότε ξεκινά το κυνήγι και τα πρόστιμα Facebook Twitter
11

Δύσκολα τα πράγματα για τους καπνιστές στη Θεσσαλονίκη καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η απόφαση για επιβολή προστίμων για το τσιγάρο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα πρόστιμα στη Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν μετά το Πάσχα και αρμόδια θα είναι η δημοτική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

«Εγώ είμαι καπνιστής. Συνεχίζεται το κάπνισμα στα μαγαζιά, ενώ απαγορεύεται. Μετά το Πάσχα, με την ελάχιστη δύναμη που έχουμε θα επιβάλλονται πρόστιμα. Είμαστε η μοναδική χώρα που οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Αν θέλουμε καλύτερη πόλη πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Υπάρχουν πολλά παράπονα», είπε ο κ.Μπουτάρης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο.

Συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας από τα μέσα Μαρτίου έχουν ξεκινήσει ενημερώσεις στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

Στόχος είναι μέχρι τα τέλη Απριλίου να ενημερωθούν 400 επιχειρηματίες, καθώς αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει η επιβολή προστίμων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης. Το ύψος των προστίμων ξεκινά από τα 600 ευρώ και οι ποινές θα φτάνουν έως την αφαίρεση άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η «καμπάνα» για τους πελάτες - καπνιστές είναι 50 ευρώ.

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Πόσο δούλεμα πια να αντέξουμε.Γιατί μετά το Πάσχα και όχι ΕΧΘΈΣ;Μιλάς για ελέγχους και πρόστιμα σε όσους καπνίζουν ΜΈΣΑ σε κλειστούς δημόσιους χώρους αλλά ΜΕΤΆ ΤΟ ΠΆΣΧΑ.Δηλαδή ΤΟ ΜΆΙΟ Δηλαδή θα ελέγξεις όταν λόγο καιρού όλοι θα κάθονται έξω.Γιατί δεν έκαναν ελέγχους τον χειμώνα;Σανό μοιράζει ο Μπουτάρης.Αλλά δεν τρώμε.
μισο λεπτο για να καταλαβω...Ο κυριος Μπουταρης που σε επισημη εκδηλωση ξενης πρεσβειας καθοταν πανω σε ενα τραπεζι και καπνιζε, θαρρεις και ειναι ο προεδρος του δεκαπενταμελε στην πενταημερη, εγγυάται την εφαρμογη του αντικαπνιστικου νομου;;Εστω κι ετσι, οχτω χρονια ηταν δημαρχος, γιατι το αργησε τοσο;;;
Καπνίστρια είμαι, αλλά εύχομαι να γίνει. Κι όχι ημίμετρα του τύπου καταστήματα για καπνίζοντες ή με χώρους για καπνίζοντες ή μη, καθολική απαγόρευση. Καλό θα μας κάνει κι εμάς που καπνίζουμε. Και σεε ένα σύντομο διάστημα που έμεινα στο εξωτερικό ως φοιτήτρια, διαπίστωσα ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να το συνηθίσεις. Και λιγότερο κάπνιζα στις εξόδους μου (είναι μανούρα να βάζεις μπουφάν και να αφήνεις την παρέα σου κάθε τρεις και λίγο για να βγεις έξω να καπνίσεις) και δε βρωμοκοπούσα όταν γύριζα σπίτι. Δυστυχώς είναι μια βρωμερή και βλαβερή συνήθεια που θέλει προσπάθεια για να την κόψεις, αν καταφέρουμε να την ελαττώσουμε τουλάχιστον, μόνο καλό θα μας κάνει.
Συμφωνώ στην εφαρμογή του νόμου αλλά ως χώρα με μεγάλο ποσοστό καπνιστών θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι στην ευχέρεια του επιχειρηματία για το αν θα ήθελε το μαγαζί του να είναι καπνιστών η μη Ας υπάρξει άδεια τύπου 1000-1500 το χρόνο για να έχεις μαγαζί καπνιστών, με εγκαταστάσεις εξαερισμού κτλ κτλ
''Υπάρχουν πολλά παράπονα''. Να δεις τι παραπονα θα εχουν οι καταστηματάρχες οταν θα ειναι μισοαδεια τα μαγαζιά τους. Όταν πλέον μετράς το πότε θα βγεις και το αν σε παίρνει να πιεις και ενα δευτερο ποτο, το να βγεις και να μην το απολαμβάνεις αλλα να βγαίνεις έξω να καπνίζεις θα σε κανει αυτοματα να μην μπεις καν στην διαδικασία του να βγεις. Κάθεσαι σπίτι σου, λες τους φιλους σου να έρθουν και πίνετε εκεί τα ποτά σας.
Το ανάποδο δηλαδή δεν ισχύει; Εγώ σταμάτησα να βγαίνω σε συγκεκριμένα μαγαζιά επειδή το ντουμάνι που είχαν με πείραζε στα μάτια και τον λαιμό. Αν έχεις τέτοιο πρόβλημα που δεν μπορείς να αντέξεις για δυο ώρες χωρίς το τσιγάρο σου, τί να πω.
«Είμαστε η μοναδική χώρα που οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Αν θέλουμε καλύτερη πόλη πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Υπάρχουν πολλά παράπονα», είπε ο Μπουτάρης το αυτονόητο.Είναι ντροπή για τη χώρα μας, αφου ο νομος ψηφίστηκε το 2009.