ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Όσα μας κρύβει το κανάλι του ALPHA

Facebook Twitter
26

Γεια σας. Από την Δευτερα, αν δεν κάνω λάθος, έπαιζε trailer στον σταθμό alpha tv για το επεισόδιο του "Όσα μου κρύβεις" μιας εκπομπής που υποτίθεται ότι θιγει θέματα ταμπού που διχάζουν την κοινωνία.

Το επεισόδιο είχε σαν θέμα την ομοφυλοφιλία και το coming out ενός ομοφυλόφιλου στους γονείς του και στην κοπέλα του.

Μετά λύπης μου είδα σήμερα ότι το trailer του επεισοδίου αντικαταστάθηκε με ένα άλλο και αυτό το επεισόδιο δεν θα προβληθεί.

Σε επικοινωνία μου με το κανάλι δεν έλαβα κάποια απάντηση. Το θεωρώ καθαρά ομοφοβικό και ρατσιστικό να μην προβληθεί αυτό το επεισόδιο που θα δείξει τι περνούν πολλά άτομα στην κοινωνία μας.

Θα το εκτιμούσα αφάνταστα αν και εσείς σαν lifo επικοινωνούσατε με τον σταθμό μήπως τον "πείσουμε" να προβάλει αυτό το επεισόδιο, όχι τόσο για την ποιότητα της εκπομπής αλλα γιατί θιγει ένα καίριο και σημαντικο κοινωνικό πρόβλημα.

26

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Τελικα το συγκεκριμενο επεισοδιο προβληθηκε χθες 25/4 και παρ οτι δεν απεφυγε τελειως καποια στερεοτυπα, ηταν αρκετα σοβαρο και εν τελει ειχε θετικο συμπερασμα. Συγχαρητηρια λοιπον στον Αλφα , και περιμενουμε και αλλες παρομοιες εκπομπες, ειτε μυθοπλασιας ειτε πραγματικου περιεχομενου. Να σπασει η σιωπη...
Δυστυχως αυτα τα καναλια τα βλεπει η συντριπτικη πλειοψηφια του ελληνικου λαου και διαμορφωνει αποψεις....το να προσποιουμαστε οτι δεν υπαρχουν δε βοηθαει...
Μην αφηνουμε τετοιες ενεργεις χωρις αντιδραση! Να στηλιτευουμε το κακο περιεχομενο εκπομπων με παρομοιο θεμα, αλλα κυριως να ζηταμε και να απαιτουμε να υπαρχουν εκπομπες που πραγματευονται την ομοφυλοφιλια....να σταματησει ο κοσμος να νομιζει οτι αυτο ειναι κατι ακαταλληλο ή κατακριτεο.Η τηλεοραση μπορει να παιξει τεραστιο ρολο στη συζητηση του θεματος και επιτελους να προχωρησει τα πραγματα που φαινεται να εχουν μεινει στασιμα εδω και αρκετα χρονια ...το ομοφοβικο ΕΣΡ φαινεται πλεον να μην εχει τοση "δυναμη" οπως παλιοτερα...ειναι ωρα να ανατραπει η ολη αυτη "ομερτά" αποσιωπησης...
Το θέμα οπως έγραψα δεν ηταν η ποιοτητα της εκπομπης. Το τραιλερ επαιζε για 2 ημέρες και είχε αναρτηθεί και στο κανάλι του ALPHA στο YOUTUBE. Εντελώς ξαφνικα την τριτη ολες οι αναφορες του επεισοδιου απο το youtube και το Facebook για το επεισοδιο διαγραφικαν και αντικατασταθηκαν. Απο οσα ειδα απο το τραιλερ το θεμα ομοφιλοφιλοι προσεγγιζονταν ρεαλιστικα και το ζευγαρι των αντρων ηταν θα το χαρακτιριζα καθόλου στερεοτυπικο (δλδ καμια σχεση με ολα αυτα τα εκτροπα που εχουμε δει στην τηλεοραση οτι οι gay ειναι βαρκες που αρμενιζουν). Το επεισοδιο εδειχνε πως μετα το coming out του στην μητερα του αυτη ειχε τις ανυσιχιες τις αλλα και πως ο πατερας εδιωξε το παιδι λεγοντασ συγγεκριμενα "για μενα εχεις πεθανει". Παντα ολες οι εκπομπες τυπου scipted reality και κυριως του Alpha εχουν αισιω τελος. Γιαυτο τον λογο πιστευω οτι αυτο το επεισοδιο πρεπει να προβληθει αλλα για καποιον λογο πιθανος ομοφοβικου χαρακτηρα αυθερετα και ρατσιστικα οπως τονισα το καναλι αποφασισε να μην δειξει το επεισοδιο για να μην προκλαεσει αντιδρασεις αφου η προσεγγιση του επεισοδιου επι του θεματος ηταν σοβαροτατη κατι που δεν εχει συνηθησει ο ελληνικος λαος. Τελος σε επικοινωνια μου με τον σταθμο για το αν κοπηκε το επεισοδιο και γιατι αντικατασταθηκε δεν ελαβα ποτε ΚΑΜΙΑ απαντηση.
Ας βαλουμε τα πράγματα σε μία σειρά ..η ομοφοβία είναι μορφή κοινωνικού ρατσισμού γι' αυτό και ρατσιστική η κίνηση του ΑΛΦΑ . Τα λίγα like του άρθρου πιθανότατα έχουν να κάνουν με το ότι η απαξίωση των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα έχει εισχωρήσει τόσο έντονα στην ελληνική νοοτροπία που ακόμα και άτομα που υποστηρίζουν τα γκει δικαιώματα ή και που τα ίδια είναι γκέι αλλά το έχουν γνωστοποιήσει σε λίγο κόσμο , δεν θέλουν να εμφανιστεί στο λογαριασμό τους στο facebook το ενδιαφέρον τους για γκέι θέματα . Coming out είναι η διαδικασία αποκάλυψης της σεξουαλικότητας ενός γκέι ή λεσβίας απο τον ίδιο,ίδια σε γονείς φίλους ή και συναδέλφους . Το γεγονός ότι ένα τηλεοπτικό κανάλι αποφεύγει την τελευταία στιγμή να προβάλει μία εκπομπή για αυτά τα θέματα , απλά να μιλήσει για αυτά έστω και με έναν επιδερμικό τρόπο,δείχνει ότι το κανάλι αυτό νοιάζεται περισσότερο για το τι θα πουν οι ομοφοβικόι , γεμμάτοι προκαταλήψεις τηλεθεατές τους και αν θα ενοχληθούν , από το τι θα νοιώσουν οι γκέι τηλεθεατές τους , αν θα νοιώσουν για ακόμα μία φορά αγνοημένοι , ανάξιοι αναφοράς και κοινωνικής ορατότητας κλπ κλπ . Τη στιγμή που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο οι γκέι πολίτες κατακτούν δικαιώματα και πλήρη κοινωνική ισότητα και σεβασμό , τη στιγμη που από τη Γαλλία μέχρι την Ουρουγουάη , θεσμοθετήται πλέον επίσημα το δικάιωμα τον ομοφυλόφυλων στο γάμο και στην Αμερική , ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος της τάσεται υπερ του δικαιώματος αυτου , με επίσημη δήλωση στο τύπο , στην τριτοκοσμική Ελλάδα η πλειοψηφία ακόμα πιστεύει ότι η ομοφυλοφυλία είναι αρρώστια που μπορεί να διορθωθεί με ψυχοθεραπεία και ασπιρίνες , και ο ρ, πράατσισμός προς κάθε τι διαφορετικό υιοθετείται σαν η πλέον πατριωτική λογική .Πολιτισμός δεν είναι μόνο αρχαιοελληνικά αγάλματα κλεισμένα σε μουσεία . Πολιτισμός είναι αξίες όπως η ισότητα και ο αμοιβαίος σεβασμός,η ελευθερία σκέψης , αυτοπροσδιορισμού και έκφρασης , πράγματα που στο νεοΕλληνικό κράτος αδυνατούμε να κατανοήσουμε .
Σαν συντακτης της επιστολης που εστειλα στο lifo εχω να πω οτι συμφωνο απολυτα μαζι σου . Αυτο ειναι το θεμα πως ενα καναλι εν ετη 2013 να φοβαται να θιξει σοβαρα την ομοφιλοφιλια σαν κοινωνικο ζητημα και να διλιαζει εχοντας στο νου αντιδρασεις ατομων χωρις παιδεια.
Δέστε την ώρα και την ημέρα του ποστ μου. Τώρα δα πριν από λίγο άκουσα σε εκπομπή στο ΕΞΤΡΑ, που διαφήμιζε τα θέματα που θα ακολουθήσουν, για μια διαφήμιση προφυλακτικών που "προκλητικά προάγει την ομοφυλοφιλία"Το πρόβλημα είναι η μη-ισόκυρη προβολή της ομοφυλοφιλίας ως κλίσης, επιλογής και τρόπου ζωής και όχι το αντίθετο. Μόνο τα πολύ παρηκμασμένα στοιχεία της κοινωνίας μας θα προκαλούντο από αυτό. Υπουργοί που τους γυρεύουμε δανεικά είναι παντρεμένοι με άντρες κι εδώ ακόμα βασιλεύει η Βλακεία. Τέρμα πια με αυτές τις βλακείες και τις φασιστοτσουχτρίτσες του ALPHA και το EXTRA και ολονών. Να ανοίξει το EURONEWS να φύγει η χολέρα. Δέστε το ιντερνετικά, διαδώστε το.Όσοι είστε έξω και διαβάζετε το LIFO, γράψτε λυσσασμένα: Η Ελλάδα απαγορεύει την επίγεια αναμετάδοση του Euronews in greek, και σας λέω 99,99% ότι ο λόγος είναι η μη-συμβατή με τα παρηκμασμένα Ελληνικά ΜΜΕ παρουσίαση όλων των θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η -όποια-αναφορά στους lgbt.
Αν δεν κάνω λάθος, η εκπομπή που περιγράφετε είναι κάτι σαν τις Οικογενειακές ιστορίες. Από μια οπτική, μάλλον θα έπρεπε να χαίρεστε που δεν προβλήθηκε το επεισόδιο, γιατί υποψιάζομαι ότι ο τρόπος που έχουν προσεγγίσει το θέμα θα είναι τουλάχιστον αστείος.
Πιθανότατα...αλλά πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως είναι δικαίωμα του καθενός τι κάνει στην κρεβατοκαμαρά του,δικαίωμα σημαντικό και απαράβατο όπως αυτό του ψήφου,της ελευθερίες κτλ.Ο κόσμος προχωράει...ΥΓ.Γιατί δν βάζουν εκείνη την ταινία το "Straight story"???
Νομίζω ότι είναι λάθος να δίνεις ταμπέλα στην σεξουαλική προτίμηση του καθενός. Ένας Gay άνδρας που κάνει έρωτα με μία Lesbian γυναίκα που είναι κρυφά ερωτευμένη με ένα Transsexual άτομο που γουστάρει στην πραγματικότητα έναν Bisexual τι είναι? Πάντως επικροτώ τον αγώνα σας για ανοχή και σεβασμό στην διαφορετικότητα. Λέμε ένα λουλούδι και ακόμα βρίσκουμε νέα είδη…
Σενάριο επιστημονικής φαντασίας!!Gsy είναι το άτομο που θέλει άτομα του ίδιου φύλου.Λεσβία είναι η γυναίκα που θέλει γυναίκες.Bisexual είναι το άτομο που θέλει και άντρες και γυναίκες στην ερωτική του ζωή.Transexual είναι το άτομο που έχει κάνει ολική αλλαγή φύλου. Μπορεί να είναι ετεροφυλόφιλο άτομο ή ομοφυλόφιλο (η αλλαγή φύλου δεν έχει να κάνει με τον σεξουαλικό προσανατολισμό.)Δίνοντας τους ορισμούς θέλω να πω ότι η ταμπέλα είναι ένας τρόπος αυτοπροσδιορισμού. Το θέμα είναι πόσο "ένοχη" νιώθει την ταμπέλα το άτομο, είτε είναι lgbt είτε όχι.
Αγαπητό Mitsaki92 «Μη με ρωτάτε ποιος είμαι και μη μου λέτε να παραμείνω ο ίδιος: αυτή είναι μία ληξιαρχική ηθική, διέπει τα δημόσια έγγραφα μας», Μichel Foucault….και σε τελευταία ανάλυση το θέμα δεν είναι από Niger να σε φωνάζουν African American αλλά Miles Davis και να κανείς πρέζα