ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Οργή των ισραηλιτικών οργανώσεων για βίντεο των Rammstein

Οργή των ισραηλιτικών οργανώσεων για βίντεο των Rammstein Facebook Twitter
1

Την οργή ισραηλιτικών οργανώσεων αλλά και πολιτικών προκάλεσε το γερμανικό συγκρότημα της χαρντ ροκ Rammstein, με το βίντεο που διένειμε στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ.

Σε αυτό, τα μέλη του εμφανίζονται φορώντας στολές κρατουμένων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης του Γ΄ Ράιχ.

Στο σύντομο βίντεο  τα μέλη της γερμανικής μπάντας εικονίζονται με τις ριγέ στολές των κρατουμένων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και με θηλιές περασμένες στους λαιμούς τους.

 

«Με αυτό το βίντεο, το συγκρότημα υπερέβη στα εσκαμμένα», έκρινε η Σαρλότε Νόμπλοχ, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και πρώην πρόεδρος του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου της Γερμανίας, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild.

«Η εργαλειοποίηση του Ολοκαυτώματος και η μετατροπή του σε κοινοτοπία, όπως σε αυτά τα πλάνα, δείχνουν ανευθυνότητα», πρόσθεσε.

Ο Φίλιξ Κλάιν, κυβερνητικός επίτροπος αρμόδιος για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, επισήμανε πως το βίντεο έχει μοναδικό σκοπό την προώθηση των πωλήσεων του άλμπουμ της μπάντας και πρόσθεσε «νομίζω είναι μια πολύ κακόγουστη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας».

Δεν είναι ακριβώς η πρώτη φορά που το συγκρότημα Ράμσταϊν επιλέγει να προκαλέσει.

Αφότου ιδρύθηκε στο Βερολίνο το 1995, η μπάντα έχει πυροδοτήσει επανειλημμένα αντιδράσεις, καθώς οι στίχοι ή/και το οπτικό υλικό των τραγουδιών και των άλμπουμ της θίγουν συχνά εξαιρετικά ακανθώδη ζητήματα: από τον σαδομαζοχισμό ως τη νεκροφιλία, από την πυρομανία ως την ομοφυλοφιλία, από την αιμομιξία ως τον κανιβαλισμό, την κακοποίηση, τη σεξουαλική βία.

Το 2009, οι γερμανικές αρχές είχαν απαγορεύσει την επίδειξη στις προθήκες των καταστημάτων του εμπορικά επιτυχημένου άλμπουμ των Ράμσταϊν «Liebe ist Fuer Alle Da» («Η αγάπη είναι για όλους»), εξαιτίας του ότι περιλάμβανε σοκαριστικό οπτικό υλικό για τον σαδομαζοχισμό.

 
Διεθνή
1

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΥΘ ΕΛΙΣ ΧΑΡΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ρουθ Έλις: Απονομή χάριτος στην τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε στη Βρετανία

Μετά από 70 χρόνια, ο Βασιλιάς Κάρολος έκανε δεκτή την εισήγηση της κυβέρνησης για την απονομή χάριτος - Οι συγγενείς της υποστήριζαν πως υπήρξε θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
"θίγουν συχνά εξαιρετικά ακανθώδη ζητήματα: από τον σαδομαζοχισμό ως τη νεκροφιλία, από την πυρομανία ως την ομοφυλοφιλία, από την αιμομιξία ως τον κανιβαλισμό, την κακοποίηση, τη σεξουαλική βία."Δεν θέλω να υπερασπιστώ το συγκρότημα, αλλά να ρε παιδί μου που σε μια πρόταση εξισώνεται (θέλω να πιστεύω από αφέλεια) η ομοφυλοφιλία με την αιμομιξία, την σεξουαλική βία κ.λπ., ως "εξαιρετικά ακανθώδες ζήτημα"... Δαιιιιιιιίμοοοοονεες!