Ιδού ο πρώτος παραδοσιακός γκέι γάμος στη Νότια Αφρική

Ιδού ο πρώτος παραδοσιακός γκέι γάμος στη Νότια Αφρική Facebook Twitter
5

Δύο 27χρονοι άντρες από την Νότιο Αφρική, ο Tshepo Cameron Modisane (αριστερά) και ο Thoba Calvin Sithole (δεξιά) ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το περασμένο Σάββατο σε μια τελετή που αποτέλεσε τον πρώτο γάμο μεταξύ ομόφυλων στη χώρα, σύμφωνα με τη Huffington Post.


Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην πόλη KwaDukuzz μπροστά σε 200 καλεσμένους. Σε μια ήπειρο που η ομοφυλοφιλία αντιμετωπίζεται ως ένας χυδαίος τρόπος ζωής, οι δύο άντρες είχαν την υπερηφάνεια να διακηρύξουν την αγάπη τους σε ένα δημόσιο χώρο.


Ο Modisane και ο Sithole συναντήθηκαν ως φοιτητές πριν τρία χρόνια στο Durban αλλά έχασαν επαφή για μερικούς μήνες. Συναντήθηκαν αργότερα τυχαία σε ένα γυμναστήριο και έγιναν γρήγορα φίλοι. Με τον καιρό κατάλαβαν ότι ήταν κάτι παραπάνω από φίλοι. Ο Modisane δήλωσε στην Mamba Online «το μεγάλο βήμα που κάναμε στη σχέση μας ως γκέι ζευγάρι ήταν το να συστήσουμε ο ένας τον άλλον στις οικογένειές μας. Είμαστε τόσο τυχεροί που έχουμε υποστηρικτικές οικογένειες που νοιάζονται για μας. Μας αγαπάνε παρ' όλο που είμαστε γκέι».

Ο γάμος έγινε σύμφωνα με το παραδοσιακό τελετουργικό μέχρι και την αιματοχυσία, με τη θυσία μιας αγελάδας. Οι συμπέθεροι αντάλλαξαν όπως συνηθίζεται, μεταξύ τους τα δώρα του γάμου και έδωσαν της ευλογία τους στους νεόνυμφους.

«Ο συγκεκριμένος γάμος εναντιώνεται στην αντίληψη ότι το να είσαι γκέι, δεν ταιριάζει στην αφρικανική κουλτούρα. Το να είσαι γκέι ως Αφρικανός, είναι τόσο συνηθισμένο όσο το να είσαι μαύρος», δήλωσε ο Τσέπο.
Και πρόσθεσε: « Πολύ συχνά τα μέσα και οι πολιτικοί της Αφρικής προσπαθούν να προβάλουν την ομοφυλοφιλία σαν κάτι που έχει γίνει της μόδας, σαν ένα trend της Δυτικής κουλτούρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της Ουγκάντα, ο οποίος κατηγόρησε τη δυτική κουλτούρα ότι ενθαρρύνει τους νέους προς αυτήν την αφύσικη ομοφυλοφιλική συμπεριφορά.»


«Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για εμάς και είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο θέλουμε να αποκτήσουμε ένα παιδί», αναφέρει ο Θόμπα, συμπληρώνοντας: «Οι άνθρωποι μας κρίνουν αρνητικά γιατί εμείς επιμένουμε να κρυβόμαστε. Αν μπορέσουμε να ζήσουμε ανοικτά και δείξουμε στους υπόλοιπους ποιοι είμαστε, τότε θα τους βοηθήσουμε να καταλάβουν ότι και εμείς αποτελούμε ένα κομμάτι της κοινωνίας».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
The claim that lesbians, gays, bisexuals, transgenders and intersexuals (LGBTI) are inherently incompatible with African cultures is not supported by history or contemporary experience.Historians have shown that prior to the influx of missionaries in the 19th century, same-sex relationships existed in most African cultures – this is reflected in ancient art; in indigenous language terms as seen with the Hausa people in northern Nigerian, who were among the last cultures to be colonised by Europeans in the 20th century; and in preserved records – for example, a 16th century Brazilian inquisition refers to the “jimbandaa” – a term originating from Angola and Congo to refer to men who had sex with men.Paste από το www.arasa.info, υπάρχουν και άλλα άρθρα αλλά βαριόμουν να ψάξω..
Όντως η Ν. Αφρικη δεν ειναι το μεσο αφρικανικο κρατος. Εχει ενα μεγαλο μερος πληθυσμου Αγγλικης και Ολλανδικης καταγωγης που επηρεαζουν πολυ τα πραγματα.Επίσης μεσα στο αρθρο αναφερεται οτι ειναι ο πρωτος γκέι γαμος στη χωρα...Δεν ειναι, οι γκέι γαμοι ειναι νομιμοι εκει αρκετα χρονια. Ειναι μαλλον ο πρωτος "παραδοσιακος" γκέι γαμος.
Νομίζω πως αν έμεναν αυστηρά μέσα στα παραδοσιακά πλαίσια της κουλτούρας της όποιας φυλής ανήκουν, θα ήταν αδιανόητο να συμβεί αυτό. Οφείλεται νομίζω στο βαθμό που αφομοίωσαν τη δυτική κουλτούρα και τα λιμπεραλιστικά ήθη της.