Έγκλημα στο Ελληνικό: Το ΣΑΤΑ ζητά την αφαίρεση της άδειας του ταξιτζή που άφησε αβοήθητη τη γυναίκα

Έγκλημα στο Ελληνικό: Το ΣΑΤΑ ζητά την αφαίρεση της άδειας του ταξιτζή που άφησε αβοήθητη τη γυναίκα Facebook Twitter
EUROKINISSI
15

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής ζήτησε σήμερα την αποπομπή του οδηγού ταξί που παραδέχτηκε ότι έδιωξε από το αυτοκίνητό του την αιμόφυρτη γυναίκα, η οποία λίγο αργότερα έπεσε νεκρή από τα πυρά του συζύγου της στο Ελληνικό. 

Χθες, στις 12 το μεσημέρι, ένας απόστρατος αντιπτέραρχος πυροβόλησε τη σύζυγο του και στη συνέχεια ανέβηκε στο διαμέρισμα του, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως είδε τη γυναίκα «μέσα στα αίματα, αλλά σίγουρα ζωντανή». Η γυναίκα, τραυματισμένη και αιμόφυρτη προσπάθησε να μπει σε ένα ταξί. Ο ταξιτζής ο οποίος βρισκόταν την στιγμή των πυροβολισμών κοντά για να παραλάβει άλλον πελάτη μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο αυτοκινητιστής δήλωσε μπροστά στις κάμερες ότι ζήτησε από τη 50χρονη γυναίκα που είχε πυροβοληθεί να βγει από το όχημά του.

Ανέφερε πως η τραυματισμένη γυναίκα μπήκε μέσα στο ταξί του προσπαθώντας να γλιτώσει. «Με σκότωσε, με σκότωσε», είπε στον οδηγό, ο οποίος της ζήτησε να βγει από το αυτοκίνητό του.

«Το περιστατικό που συνέβη χθες στο Ελληνικό με το θάνατο δύο ανθρώπων μπροστά στα μάτια ενός αυτοκινητιστή ταξί, είναι ενδεικτικό της απάθειας και της ασέβειας με την οποία αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος τον διπλανό του», σημειώνει το ΣΑΤΑ που ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να αναστείλει την άδεια του συγκεκριμένου οδηγού. 

«Το ΣΑΤΑ καταδικάζει την συμπεριφορά του οδηγού ταξί και την χαρακτηρίζει όχι απλά αντιεπαγγελματική αλλά και απάνθρωπη. Ακόμη κι αν είχε προγραμματισμένη μεταφορά, όφειλε ως άνθρωπος, να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που είχε ανάγκη. Σαν διοίκηση, το ελάχιστο που εισηγούμαστε είναι η αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών και η αποπομπή του από τον κλάδο μας».

Σύμφωνα με μαρτυρία, το ζευγάρι είχε έντονη λογομαχία και ο ηλικιωμένος άνδρας έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τη σύντροφό του, έξω από την πόρτα του σπιτιού τους. Κατά την ίδια μαρτυρία, στη συνέχεια μπήκε στην αυλή και πυροβόλησε. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο της Βούλας όπου κατέληξαν μετά από λίγο.

Ελλάδα
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Ο ταξιτζης δεν ειχε καμια υποχρεωση να μεταφερει την τραυματισμενη γυναικα.in fact απαγορευεται κ αν το εκανε εθετε σε κινδυνο τη ζωη της.Αν η γυναικα πεθαινε στο ταξι κατα την μεταφορα θα ηταν υπολογος.Τα ταξι δεν ειναι ασθενοφορα.Οι τραυματιες μεταφερονται με ΕΚΑΒ.Δεν τον κατηγορουμε λοιπον για το οτι δεν την μετεφερε αλλα γιατι δεν τη βοηθησε.Πρωτα καλεις ΕΚΑΒ κ μετα δινεις πρωτες βοηθειες.Και βεβαια δε χασκογελας στις καμερες σαν κρετινος.Αυτα γιατι ακουστηκαν κ ανοησιες του τυπου.. να την πηγαινε στο Νοσοκομειο.
Κανεις λάθος αγαπητέ μου.. Είναι ποινικό αδίκημα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ και προβλέπεται στο άρθρο 307 του ποινικού κώδικα, ονομάζεται « παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής». Πρώτα ενημερωσου και μετά σχολίασε..
Περιμενουμε ο ΣΑΤΑ οντως να πεταξει εξω αυτην την μοσχαροκεφαλη για τον ανθρωπισμο που εδειξε στην κακομοιρη γυναικα...προφανως η εννοια του ηταν μην λερωθει το ταξι του,και ισως συμφωνω με τον προαναφερθεντα φιλο,να παιζει και ρατσισμος με την γυναικα....
Εκτος απο μισανθρωπος παιζει να μιλαμε για ρατσιστικη πραξη, επειδη η γυναικα δεν ηταν ελληνιδα και πολυ πιθανον να μην μιλουσε καλα ελληνικα.
Πόσο ικανοποιητική είδηση!Εχθές, που με παρέα (4 άτομα), παρακολουθούσαμε το σχετικό, τηλεοπτικό ρεπορτάζ, φρίξαμε με την συμπεριφορά του ταξιτζή, σε τέτοιο σημείο που πολύ σοβαρά σκεφτόμαστε να του κάνουμε ομαδική μήνυση.
Στο far west λυντσάραν χωρίς να ακούσουν και τον ίδιο να δίνει εξηγήσεις. Εκείνος όμως εξήγησε. Δημοσίως. Μπροστά στις κάμερες. ΠΡΙΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ. Δες τις δηλώσεις του, στην ουσία ήταν ενοχλημένος που τον ζάλιζαν με ερωτήσεις, που έχανε χρόνο απ την ημέρα του και φάνηκε ξεκάθαρα το παράπονο του πως λερώθηκε το αμάξι. Αντί ΈΣΤΩ να την αφήσει μέσα στο ταξί και εκείνος έστω να βγει εξω και να καλέσει το 100 αυτός την πέταξε έξω. Πάλι καλά που δεν της είπε σε πάω ιατρό αλλά με διπλή χρέωση. Δεν το περίμενα αλλά μπράβο στον ΣΑΤΑ για την στάση του. Δεν έχουν που δεν έχουν πολύ καλή φήμη πολλοί ταρίφες, αυτός θα τους καταδίκαζε μια και καλή αν το Σωματείο δεν έβγαζε άχνα.