Τσιρώνης: To Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο, είναι από κάτω...

Τσιρώνης: To Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο, είναι από κάτω... Facebook Twitter
7

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο», δήλωσε ο Γιάννης Τσιρώνης, πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β' Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

Η δήλωση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης σε εκπομπή του ΟPEN για τα Ελληνοτουρκικά.

 «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο», είπε ο Γιάννης Τσιρώνης.

«Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο... δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου... Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο, για παράδειγμα, δεν είναι κάτω από την Κρήτη».

Η δήλωση Τσιρώνη προκάλεσε αντιδράσεις με τον Δήμαρχο Μεγίστης να αναρωτιέται: Και που ανήκουμε στην Τουρκία;

Και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε για ανευθυνότητα τον πρώην υπουργό και κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να πάρει άμεσα θέση .

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Τσιρώνη:

 
Πολιτική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Προφανώς και δεν ανήκει στο Αιγαίο. Ανατολική μεσόγειος είναι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι 100% ελληνικό όπως λέει και ο ίδιος.Όπως και η κάτω πλευρά της Κρήτης δεν είναι Αιγαίο αλλα Λιβυκό πέλαγος. Όπως και το Ιόνιο δεν είναι Αιγαίο. Απορώ με όσους τον βρίζουν επειδή λέει τα αυτονόητα.
Τελικά, μήπως είναι "διαννοουμενιά" εντυπωσιασμού και μόνον, αλλά πολιτικά άνευ λόγου και αξίας και τσάμπα ασχολούμαστε ; Τα συνηθίζουν αυτά στο χαρακτηριστικής ελαφρότητας ΣΥΡΙΖΟπεριβάλλον.Δηλαδή, έστω ότι αν δεν ανήκει με τα αυστηρά επιστημονικά όρια της επιστήμης της Γεωγραφίας στο Αιγαίο, αλλά ανήκει στην Ανατολική Μεσόγειο, τι μας κόφτει ;Το θέμα είναι αν αμφισβητείται η ελληνικότητα της περιοχής του Καστελόριζου βάσει των διεθνών συμβάσεων.Αυτό έχει σημασία και σε αυτό πρέπει να σταθούμε πολιτικά (όποιος ξέρει ας τοποθετηθεί). Αν όχι, ας μην δίνουμε σημασία στην προσπάθεια γελοίας αυτοπροβολής του οποιουδήποτε. Απλά στις επομενες εκλογές να πάει σπίτι του.
Το πρόβλημα με τους ζυριζαιους δεν είναι απλά ότι είναι αμόρφωτοι, άσχετοι και αγεωγραφιτοι. Είναι ότι είναι άκρως επικίνδυνοι και επιζήμιοι για τα συμφέροντα της χώρας. Ο κατήφορος δεν έχει τέλος.
«Να μην είμαστε μοναχοφάϊδες» ο Κοτζιάς, «η Τουρκία έχει δίκαια στην Ανατολική Μεσόγειο» ο Κατρούγκαλος, «το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο» ο Τσιρώνης.Μάλλον για συνεκμετάλλευση μας προετοιμάζουν οι Συριζαίοι.
Δεν θα τον πω προδότη, αντιπατριώτη και τα παρόμοια. Δεν είναι τέτοιος. Όμως η ανοησία όταν είναι πατεντάτη ιδιότητα ενός πολιτικού ενσωματωνει μέσα της τη δυναμική και τις συνέπειες της προδοσίας. Μήπως να μάσαγε καλύτερα αντί να μιλούσε τόσο πολύ; έχει αποδειχτεί σε ρέκορντμαν της γκάφας.