ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.3.2019 | 18:04

ΖΩΟ

Νομιζω πως καποιος,καπου σημερα με αποκαλεσε ζωο.Και επειδη ειμαι αρκετα ευθικτη,δεν μπορω να το βγαλω απο το μυαλο μου.Εκλαιγα κιολας.Ειναι φυσιολογικο ? Εσεις πως αντιμετωπιζετε τετοιες καταστασεις?
18
 
 
 
 
σχόλια
Την επόμενη φορά που θα στο που να τους πεις "καλύτερα ζώο παρά πανηλιθιος". Με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα σε πει έτσι κάποιος τρελός άγνωστος που ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει.
Να είσαι εύθικτη με τις απόψεις για το άτομό σου, προσώπων των οποίων η γνώμη σε ενδιαφέρει και σε αφορά. Ο κάθε τυχαίος, με την παραμικρή αφορμή (ή και χωρίς αφορμή) μπορεί να θέλει να αδειάσει όλο το σκουπιδαριό που κουβαλάει μέσα του. Έχει νόημα να γίνεις η χωματερή του;
Κάποιος άσχετος με τον οποίο δεν είχες την οποιαδήποτε αλληλεπιδραση σε αποκάλεσε ζώο; Τότε τρελός θα 'ταν. Τι σε νοιάζει; Βέβαια, να πω το "ελάττωμα" μου κάπου εδώ. Καμιά φορά που κάποιος/-α με προσπερνάει στο πεζοδρόμιο και με χτυπάει είτε επειδή δεν υπολόγισε σωστά είτε επειδή δεν νοιαστηκε να υπολογίσει, αλλά δεν ζητάει συγγνώμη για το χτύπημα, τον αποκαλώ ζώο. Δεν είναι ωραίο, βγαίνει αυθόρμητα πάντως. Δεν είναι τα ζωάκια προσβολή, αλλά με το να λες τον άλλον ζώο είναι σαν να υποτιμας την ανθρώπινη υπόσταση του. Ο άνθρωπος έχει τρόπους συμπεριφοράς και πάνω απ όλα μιλιά. Όταν επιλέγει να μην τα χρησιμοποιεί για μένα επιλέγει σα συμπεριφερεται σα ζώο. Ξαναλέω, αν έτσι στα κουφά απευθύνθηκε σε σένα, ήταν μάλλον τρελός. Αρχικά εσύ δεν είσαι σίγουρη καν αν μίλαγε σε σένα.
Σορυ, αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να αποκαλείς ζώο κάποιον που θα σε ακουμπήσει κατά λάθος σε ένα πέρασμα και μπορεί ακόμα και να μην ζητήσει συγγνώμη, ακόμα και τότε. Το θεωρώ υπερβολικό και μπορεί να φας και καμία από κάποιον...έτσι ξαφνικά. Το ελάττωμα οπότε μην το βάζεις σε εισαγωγικά.
Εγώ δεν είπα για κάποιον που κατά λάθος με άγγιξε.Ακουμπαω με χτυπαω έχει μεγάλη διαφορά. Έγραψα γι αυτούς που σε εκτοπίζουν και νομίζω ότι είναι αντιληπτό για ποιο είδος πεζού μιλάω. Τα ζευγαράκια που δεν χωρίζουν τα χέρια ΠΟΤΕ, παρέες νεαρών που περπατάνε συζητώντας οριζοντίως τρεις τρεις, άνδρες γυναίκες που σουλατσαρουν με τα ψώνια απλωμένα σαν νυφικό πέπλο, κιουριες με τις τσάντες κολοκυθια γίγας που πιάνουν δεύτερη θέση στο πεζοδρόμιο και ποτέ δεν λένε να την φέρουν μπροστά να περάσει και κάνας άλλος κ.ο.κ. Ειναι προφανές ότι δεν τραμπουκιζω παιδιά και ηλικιωμένους ή ανθρώπους που λόγω σωματικής διαπλασης δεν μπορούν να ελέγξουν τις κινήσεις τους, νόμιζα πως δεν χρειαζόταν να το γράψω
Επειδη μικροτερη ημουν κι εγω αρκετα ευθικτη και με επιαναν οι ευαισθησιες μου, αρχισα ν ακολουθω σταδιακα την εξης συμβουλη : Οταν λεει ο καποιος κατι, εξεταζεις ποιος το λεει.Αν ειναι ατομο που εκτιμας, εξεταζεις τι λεει και γιατι το λεει.Αλλιως αυτο που λεει ειναι ενα βουητο στ αυτια σου, δε σε αφορα.Στην προκειμενη περιπτωση, ο ανθρωπος αυτος δε θα επρεπε να χαιρει της εκτιμησης σου γιατι δε σεβεται. Με χαρακτηρισμους τετοιου ειδους εκφραζονται ανθρωποι με χαμηλο επιπεδο οταν κακιωνουν.Οποτε δεν αναλυεις περεταιρω τι και γιατι το ειπε, ουτε προβληματιζεσαι.Δικο του προβλημα αν σταζει δηλητηριο!Μη στεναχωριεσαι αλλο, ναι; :)

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ