Μειώνεται το ωράριο συναλλαγών στις τράπεζες

Μειώνεται το ωράριο συναλλαγών στις τράπεζες Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

Μείωση στο ωράριο συναλλαγών στις τράπεζες έφερε η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των Τραπεζοϋπαλλήλων για την τριετία 2019 - 2021.

 

Η τελική συμφωνία για τη νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση επετεύχθη κατά την πέμπτη συνάντηση ανάμεσα στην ΟΤΟΕ και τους τραπεζίτες κατά την οποία, όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, «υπήρξε πολύωρη και σκληρή αντιπαράθεση».

 

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, οι βασικές διεκδικήσεις που είχε θέσει ο κλάδος έγιναν αποδεκτές και ικανοποιήθηκαν, ενώ παράλληλα ρυθμίστηκαν και άλλα θέματα που αφορούν βασικές ανάγκες των εργαζομένων.

 

Στη σύμβαση που εγκρίθηκε σήμερα από το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, προβλέπεται μείωση ωραρίου συναλλαγών κατά 30 λεπτά από Δευτέρα έως Πέμπτη και διαμορφώνεται από 08.00 έως 14.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Πέρα από τη μείωση του ωραρίου συμφωνήθηκε η προστασία της απασχόλησης, η προστασία του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων με σταδιακή αποκατάσταση μέρους των απωλειών.

Τα άτομα με αναπηρία που εργάζονται στις τράπεζες, θα επιλέγουν τη χρήση του μειωμένου ωραρίου που δικαιούνται, στο χρόνο που τους εξυπηρετεί εντός του ωραρίου

Παράλληλα αποφασίστηκε η ενημέρωση και συζήτηση για την ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών, η εισαγωγή ρύθμισης - πλαισίου για τα συστήματα αξιολόγησης, αλλά και επιμέρους ρυθμίσεις κοινωνικής μέριμνας, προστασίας της μητρότητας και της οικογένειας. 

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
σε άλλες χώρες της ευρώπης οι τράπεζες λειτουργούν και το Σάββατο, όλες.ή λειτουργούν μέχρι τις 17.00, επίσης όλες.αυτό γίνεται για έναν απλό λόγο.ο εκάστωτε νομοθέτης λέει "πως θα βρίσκεται ο εργαζόμενος ταυτόχρονα σε δύο μέρη;"το ίδιο συμβαίνει και με τις δημόσιες υπηρεσίες που έχουν υψηλή επισκεψιμότητα.επίσης το online δεν είναι η λύση σε ότι αφορά τις τράπεζες μόνο, καθώς:- μας μετατρέπουν όλους σε υπάλληλους τράπεζας- αν γίνει λάθος έχουμε εμείς την ευθήνη, ενώ αν γίνει λάθος σε τράπεζα την ευθύνη την έχει η ίδια- μειώνεται σημαντικά το λειτουργικό κόστος των τραπεζών αλλά επειδή χρυσοπληρώνουν τις εταιρίες που δημιουργούν και συντηρούν τo web banking, αλλά και επειδή είναι τράπεζες, η όποια διαφορά στο λειτουργικό κόστος δεν επηρεάζει θετικά τον καταθέτη, ενώ θα έπρεπε.εγώ π.χ. αύριο αν έχω μια μπουτίκ με αθλητικά που λειτουργεί κανονικά με υπαλλήλους και μια ημέρα αποφασίσω να την κάνω juke box, χωρίς πωλητές και ταμείες και έτσι έχω ένα κάποιο όφελος, δεν θα πρέπει να μεταφέρω έστω ένα μέρος του οφέλους στον πελάτη μου;ακόμα και στον εν δυνάμει πελάτη μου.να θυμίσω ότι στην Αγγλία και σε άλλες χώρες, καταθέσεις από τη Barclays στη Lloyds κ.ο.κ., δεν έχουν χρέωση ούτε χρονοκαθυστέριση. Αυτό που ονομάζουμε εδώ ΔΙΑΣ.Έτσι, οι τράπεζες με τη συγκατάθεση του νομοθέτη μας αναγκάζουν να χάνουμε χρόνο και ή να χρεωνόμαστε για κάτι που αρκετοί γείτονές μας δεν χρεώνονται, ή να πέρνουμε το ρίσκο να σηκώσουμε χρήματα και να τα μεταφέρουμε οι ίδιοι από την εθνική στην πειραιώς π.χ.ντροπή στον νομοθέτη που τα επιτρέπει όλα αυτά και φυσικά δεν είναι τίποτα μπροστά στη μετατρωπή του ιδιωτικού τραπεζικού χρέους σε δημοσίου, χωρίς όμως να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες!τα έσοδα και τα εχέγγια ιδιωτικά, τα έξοδα δημόσια.
Καθήστε εσείς οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να δουλεύετε 15ωρα για τρεις & εξήντα για να τα παίρνουν οι τραπεζοϋπάλληλοι... Γατάκια!Βρώμα & δυσωδεία, κλίκες, ρουσφετοσυνδυκαλιστές, προεκλογικά χατήρια και τα συναφή.
Απλά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν άλλαξε το ωράριο των υπαλλήλων αλλα οι ώρες συναλλαγής με το κοινό. Άρα μιση ώρα παραπάνω για τη γνωστή back office δουλειά που δεν βγαίνει με τίποτα καθώς συγχωνεύονται καταστήματα, μειώνεται το προσωπικό κλπ. Να διευκρινίσω ότι δεν εργάζομαι σε τράπεζα αλλά εχω περάσει στο νπαρςθον
Συνεχεια του προηγούμενου καθώς το καταχώρησα κατα λάθος...Ελεγα ότι εχω περάσει στο παρελθόν απο τράπεζα κ τα εχω δει...Τωρα κατά ποσο θα τα έβρισκαν αν δεν έρχονταν εκλογές έχεις ενα δίκιο ότι είναι ένα ερώτημα...
Το ξέρεις ότι δεν σχολανε στις 14:00 αλλά κλείνουν απλά τις συναλλαγές; Κανονικά 8ωρο κάνουν αλλά έχουν κ άλλες δουλειές να κάνουν όταν κλείνει η τράπεζα για τους πελάτες
Όπου βλέπεις αύξηση μισθού να χαίρεσαι, να μη σε πιάνει ξινίλα, δεν είσαι εργοδότρια. Συμπαρασύρει κ τους άλλους μισθούς προς τα πάνω. Κανόνας.