Συγκρούσεις έξω από νοσοκομείο στη Βενεζουέλα - Ένας τραυματίας

Συγκρούσεις έξω από νοσοκομείο στη Βενεζουέλα - Ένας τραυματίας Facebook Twitter
1

Συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ξέσπασαν την Κυριακή σε ένα νοσοκομείο του Μπαρκισιμέντο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ανθρώπου.


Σύμφωνα με τον Χάιμε Λορένσο, μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Médicos Unidos (Γιατροί Ενωμένοι), υποστηρικτές και αντίπαλοι του καθεστώτος, μεταξύ των οποίων και μέλη του ιατρικού προσωπικού, είχαν συγκεντρωθεί για να υποδεχτούν την αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η οργάνωση Médicos Unidos διαδηλώνει συχνά διαμαρτυρόμενη για την έλλειψη φαρμάκων στη χώρα.

Σε βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα διακρίνεται μια ομάδα προσώπων –που δεν συμμετείχαν στη συγκέντρωση– να εκτοξεύει πέτρες στους αντιπάλους του καθεστώτος. «Ξαφνικά ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι, οπαδοί του καθεστώτος και άρχισαν να πετούν πέτρες», διαβεβαίωσε ο Λορένσο. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ έγινε χωρίς να σημειωθούν άλλα επεισόδια. «Επισκέφθηκαν τον χώρο μαζί με εκπροσώπους των πολιτών, της διεύθυνσης του νοσοκομείου και υπευθύνους της δημόσιας υγείας», συνέχισε ο Λορένσο. Το προσωπικό του νοσοκομείου ζήτησε να τους συνοδεύσει για να καταγγείλει την έλλειψη φαρμάκων και υλικών.

Η αποστολή αυτή του ΟΗΕ έφτασε στη Βενεζουέλα στις 11 Μαρτίου και θα παραμείνει για τρεις εβδομάδες, προκειμένου να προετοιμάσει μια πιθανή επίσκεψη της Ύπατης Αρμοστού Μισέλ Μπατσελέ, την οποία προσκάλεσε στη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο ο Μαδούρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια