ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Έπνιξε την 3χρονη κόρη της στη μπανιέρα για να μην έχει επαφές με τον πατέρα της

Έπνιξε την 3χρονη κόρη της στη μπανιέρα για να μην έχει επαφές με τον πατέρα της Facebook Twitter
2

Για ανθρωποκτονία καταδικάστηκε μια μητέρα που έπνιξε την 3 ετών κόρη της στην μπανιέρα για να την εμποδίσει να έχει επαφές με τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Η Κλερ Κόλμπερν, πρώην καθηγήτρια βιολογίας, είπε πως έπνιξε την κόρη της, Μπέθαν, επειδή πίστευε πως θα ήταν «πιο ασφαλής στον παράδεισο» παρά με τον σύζυγό της, Μάικλ.

Η 36χρονη πίστευε επίσης, εσφαλμένα όπως αποδείχτηκε το δικαστήριο, πως ο 38χρονος σύζυγός της διατηρούσε σχέση με μια συνάδελφό του στην ναυτιλιακή εταιρία όπου είναι διευθυντής. 

Η μικρή Μπέθαν δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 στο σπίτι της οικογένειας στο Χαμσάιρ και τώρα εκδόθηκε η καταδικαστική απόφαση για την μητέρα της. 

Αφού έπνιξε το παιδί, η 36χρονη που έχει διαβήτη, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Στο δικαστήριο, η ίδια αρνήθηκε την δολοφονία αλλά οι ένορκοι την καταδίκασαν. Στο άκουσμα της ποινής δεν αντέδρασε καθόλου. 

Η 36χρονη, στην απολογία της, υποστήριξε πως ο σύζυγός της «την είχε τσακίσει συναισθηματικά» και πως δεν θα άφηνε ποτέ εκείνη και την κόρη τους να «βρουν ησυχία». Κλαίγοντας είπε στο δικαστήριο πως ο μοναδικός τρόπος να κρατήσει ασφαλή την κόρη της ήταν με το να την σκοτώσει και να είναι σίγουρη πως δεν θα βρεθεί ποτέ κοντά στον πατέρα της. 

«Τα συναισθήματά σου τσακίζονται τόσο πολύ από κάποιον και βλέπεις το όμορφο κοριτσάκι σου να υποφέρει εξίσου επειδή συμπάσχει με την μητέρα της. Θα είναι πολύ πιο ασφαλής στον παράδεισο από ό,τι κοντά στον πατέρα της. Το πνεύμα της θα ησυχάσει γιατί ο Μάικλ δεν την άφηνε να ηρεμήσει. Θα έφτανα μέχρι το τέλος του κόσμου για εκείνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε τι σκόπευε να κάνει με την Μπέθαν στο μπάνιο, η 36χρονη είπε: «Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τις λέξεις που θέλετε. Θα ήταν ασφαλής, επειδή θα βρισκόταν στον παράδεισο. Η Μπέθαν θα πήγαινε στον παράδεισο». 

Πριν την δολοφονία, η 36χρονη μητέρα είχε αναζητήσει στο ίντερνετ τη λέξη «πνιγμός» και είχε ψάξει επίσης πληροφορίες σχετικά με εκκλησίες και νεκροταφεία. 

Η σορός του κοριτσιού βρέθηκε την επόμενη μέρα, ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι, με τα μαλλιά της ακόμη βρεγμένα. 

Έπνιξε την 3χρονη κόρη της στη μπανιέρα για να μην έχει επαφές με τον πατέρα της Facebook Twitter

Η 36χρονη παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως η Μπέθαν της είχε πει ότι δεν ήθελε να κάνει μπάνιο. «Πήγε στο μπάνιο, είδε την βρύση να τρέχει και απλώς μου είπε: "Δεν θέλω να κάνω μπάνιο μανούλα, δεν θέλω". Ποτέ στη ζωή μου δεν ένιωσα περισσότερο αγχωμένη. Μετά έπνιξα την κόρη μου, έπνιξα την ίδια μου την κόρη. Θα με στοιχειώνει για την υπόλοιπη ζωή μου. Ολόκληρο το σώμα της τιναζόταν, όταν την κράτησα για λίγο. Δεν αντιστάθηκε στο χέρι μου. Τα χέρια της ήταν κάτω από το σώμα της, Σκέφτηκα, πόσο θλιβερό ήταν για εκείνη. Μου είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, έτσι δεν είναι;», είπε η Κλερ.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της 36χρονη μητέρας, την περιέγραψε ως «μια γυναίκα σε συναισθηματικό πανικό». «Δεν είναι μια περίπτωση που θα πούμε πω αυτή η γυναίκα είναι αθώα. Αυτό που λέμε είναι πως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δολοφόνος. Όποια και αν είναι η ετυμηγορία, θα δεχθεί μια σημαντική ποινή. Αλλά δεν θα είναι η αληθινή. Άλλο είναι εκείνο που θα την κατατρέχει όσο ζει, με το οποίο θα παλεύει προσπαθώντας να κατανοήσει τους λόγους και θρηνώντας για ό,τι συνέβη», είπε ο Καρίμ Καλίλ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
γιατι δεν σκοτωσε τον συζυγο; τοσο πανικοβλημενη;ειναι ατυχη,διοτι ειναι στο εξωτερικο. στην ελλαδα ολες οι "κοινωνικες εκπομπες" και τα social media θα την ειχαν αθωωσει ή εστω δικαιολογησει...ε,να παρει,δεν ηταν και λεχωνα,να τα ριξουμε στην επιλοχειο καταθλιψη,οπως με τις 22χρονες,τι ατυχία,βρε παιδι μου!τυχερη παντως μεσα στην ατυχια της,που δεν ειναι ανδρας,τωρα θα τον ειχαμε λιντσαρει!
"Μου είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, έτσι δεν είναι;" Πριν από 10 χρόνια πήγα το σκύλο μου για ευθανασία και ακόμα κλαίω για εκείνες τις τελευταίες στιγμές. Είναι φρικτό να προδιδεις κάποιον αθώο που σε αγαπά και σε εμπιστεύεται απόλυτα. Για πολλές μέρες ήμουν ράκος. Αυτή η γυναίκα είναι για λύπηση, οποιαδήποτε ποινή δεν έχει πια σημασία μπροστά στις Ερινύες.