ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.3.2019 | 01:57

Πρέπει να τα πω και εγω καπου...

Βλέπω τοοοοσες εξομολογήσεις για σχέσεις και γκομενικα και ειλικρινά σας ζηλεύω.Μακάρι τα προβλήματα της ζωής μου να ήταν μόνο αυτά.Ενιγουει.Είμαι 22 και τον τελευταίο χρόνο, ειλικρινά, δεν αντέχω άλλο τους γονείς μου.Η μητέρα μου είναι σε φάση αφασία (δε θέλω να συζητήσω για το πόσο δύσκολη κάνει την συμβιωση μας με το να μου δημιουργεί θέματα επειδή λείπω από το σπίτι) και ο πατέρας μου δεν λέει να καταλάβει ότι έχω ξεπεράσει την ηλικία των 12. ("Γιατί βγαίνεις; Γιατί δεν διαβάζεις; Γιατί πάλι να βγεις με το αγόρι σου; Χθες δεν τον είδες; Γιατί δεν είστε σαν κάτι παιδιά διακοπές που δείχνουν στις ειδήσεις; Γιατί να πάτε για καφέ; Δεν έχουμε στο σπίτι ν; Πιείτε εδώ;")Έχω αρχίσει να ψάχνω για δουλειά, κυρίως σαν πωλήτρια και φλερτάρω απίστευτα πολύ με την ιδέα να βρω κάτι σε πλήρη απασχόληση.Έχω την σχολή μου και η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να την αφήσω, αλλα πραγματικά έχω την ανάγκη να φύγω από εδώ μέσα.Ξέρω ότι πια είναι μονόδρομος και δεν μπορώ να συμβιωσω άλλο εδω, απλώς δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να ανταπεξέλθω στον συνδιασμό σχολής και πλήρης απασχόλησης.Θέλω τα φώτα σας και λίγη ενθάρρυνση βρε αδερφέ!
4
 
 
 
 
σχόλια
Εξαρτάται από την σχολή. Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν έχεις γερά νευρα και σθένος είναι κακή ιδέα να ψάχνεις για δουλειά ειδικά αν δεν έχεις γνωστούς. Αν δεις ότι η σχολή έχει απαιτήσεις θα ήταν καλό να την τελειώσεις γιατί άλλες που την αφήνουμε να πλέει βλέπουμε ότι περιορίζουμε τζάμπα τις επαγγελματικές ευκαιρίες. Αν φυσικά με το να μένεις σπίτι πιστεύεις ότι ούτε στην σχολή θα τα πας καλά, τότε ψάξε για φουλ ταιμ. Αλλά καφετέριες/φαστφουντάδικα κτλ, αν δεν είναι και κοντά στο σπίτι σου, σε ξεζουμίζουν.Υ. Γ. Είναι λίγο επίφοβο να σου πει κάποιος τι να κάνεις με τους γονείς σου γιατί δεν λες ούτε ένα παράδειγμα με την συμπεριφορά τους και την δική σου. Οι πιο πολλοί λένε μισές ιστορίες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Σίγουρα αυτό που χρειάζονται οι διαταραγμενες σχέσεις είναι όρια. Τα όρια θα τα βάλεις εσύ αλλά υπολογίζοντας και ποιες υποχωρήσεις ή διπλωματικές απαντήσεις χρειάζονται προκειμένου να είσαι καλά. Το να δίνεις μάχη για το δίκιο σου είναι μάταιο σε πολλές καταστάσεις που είναι ο λόγος σου εναντίον του άλλου. Υ. Γ. 1 Τα οικογενειακά προβλήματα δεν σημαίνει ότι θα σε προστατέψουν από το να πληγωθεις και ερωτικά. Ίσα-ίσα θολώνουν την κρίση. Οπότε μην ζηλεύεις. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν θα είσαι και σε αυτή την θέση...
Καλημέρα. Αν πας λίγο πιο πίσω στα άρθρα θα βρείς κι ένα που λέγεται "δείξε μου το παρελθόν να σου πω ποιός είσαι" και το έχω γράψει εγώ. Αν και ο καθένας αντιμετωπίζει το δικό του φορτίο ως το χείριστο (τις περισσότερες φορές), αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να το διαβάσεις, πιστεύω θα σου φανεί σαν ένα ευχάριστο κιτ κατ, θα καταλάβεις γιατί! Η συμβίωση με τους γονείς πολλές φορές μπορεί να διορθωθεί αν υπάρχουν τα σωστά θεμέλια επικοινωνίας μεταξύ σας. Σε άλλη περίπτωση μπορεί να αποβεί και καταστροφική για την δική σου ζωή αλλά και την σχέση σου μαζί τους. Αν έχεις να κάνεις με ανθρώπους χειριστικούς, που θέλουν να σε ελέγχουν και που σε καταπιέζουν, φύγε, φύγε, φύγε. Κι αν δε μπορείς να το κάνεις σύντομα, μίλα με κάποιον ειδικό για να σου πεί πως να διαχειριστείς την καταπιεστική συμπεριφορά τους.
Για τους γονείς σου πάντα θα είσαι το κοριτσάκι τους και πάντα θα σε αγαπούν, θα θέλουν το καλο σου και θα ειναι υπερπροστατευτικοι απέναντι σου. Σίγουρα εσυ μεγάλωσες και θέλεις να "ανοίξεις τα φτερά σου"... αλλά ότι κι αν κάνεις μην αφήσεις σε δεύτερη μοίρα την σχολή σου. Θα σου πρότεινα να μιλήσεις μαζί τους... όχι να μαλώσεις. Κάποια πράγματα ισως δεν τα καταλαβαίνεις τώρα... όταν μελλοντικά θα αποκτήσεις παιδί θα καταλάβεις.