ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.3.2019 | 18:25

Παράξενο φλερτ

Δουλεύω σε ένα μικρό λογιστικό γραφείο και έχω παρατηρήσει οτι ένας συνάδελφος με φλερτάρει παράξενα.. Είναι γενικά παράξενος σαν άνθρωπος και με τρομάζει κάποιες φορές.Είμαι 25 και αυτός γύρω στα 35 δεν είναι και καμία τρομερή διαφορά ηλικίας, εμφανίσιμος θα έλεγα απλά δεν ενδιαφέρομαι. Το πρόβλημα είναι οτι με προσφωνεί με διάφορα υποκοριστικά του ονόματός μου που δεν μου αρέσουν, οπότε είμαστε οι 2 μας στο γραφείο έρχεται και κάθεται δίπλα στο γραφείο μου και μου πιάνει κουβέντα για άσχετα πράγματα ενώ του δείχνω ξεκάθαρα οτι έχω δουλειά ή οτι δεν έχω όρεξη για συζήτηση, συνέχεια μου λέει οτι θέλει να με κεράσει καφέ και τέτοια και θα πείτε που είναι το κακό ? Δεν του έχω δώσει το θάρρος για τίποτα και με το ζόρι του λέω μια καλημέρα . Με πιέζει χωρίς να κάνει κάτι συγκεκριμένο, απλά νιώθω άβολα και πιέζομαι όταν τριγυρνάει γύρω μου σαν τον καρχαρία.. Με κοιτάει περίεργα και πάντα προσπαθώ να αποφύγω το βλέμμα του αλλά δεν θέλω να πιστεύει ότι το παίζω δύσκολη ή κάτι τέτοιο.. Ούτε όμως μπορώ να του πω ευθέως να με αφήσει στην ησυχία μου, γιατί φοβάμαι μην χάσω την δουλειά μου (έχει καλύτερη σχέση με το αφεντικό μου από ότι εγώ).Το αφεντικό μου από την άλλη που είναι και γυναίκα αλλά και γνωστή της μητέρας μου, δεν λέει τίποτα ενώ ξέρει οτι η συμπεριφορά του με ενοχλεί. Το αντίθετο μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου μου είπε "ε σιγά μωρέ μόνη σου εσύ μόνος του και αυτός, καλή περίπτωση είναι, γιατί όχι ?" Ε δεν θέλω! Δεν ξέρω πως να τον απομακρύνω χωρίς να παρεξηγηθούμε..
1
 
 
 
 
σχόλια
Δύσκολη περίπτωση. Σε συγχαίρω για το κουράγιο και την υπομονή που δείχνεις. Ένα κόλπο που είχα κάνει παλαιότερα όταν δούλευα νύχτα ως dj, πήγαινα με βέρα αρραβώνα στο χέρι. Απομακρύνει τους περισσότερους σαν κατσαριδοκτόνο. Αν σε ρωτήσει αν είσαι αρραβωνιασμένη ή όχι, αν δε θες να πεις ναι, λες πως αυτό είναι ένα προσωπικό ζήτημα και πως εδώ είσαι για να δουλεύεις και του ξεκαθαρίζεις τις διαθέσεις σου. Αλλιώς λες ναι και ίσως σε αφήσει στην ησυχία σου σε περίπτωση που φοβηθεί περαιτέρω μπλεξίματα.Προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν πιο αποστασιοποιημένη, ούτε καν φιλική, αυστηρή και σοβαρή, να διατηρείς poker face για να μην μπορεί να καταλάβει οτι σε φέρνει σε δύσκολη θέση, γιατί τις περισσότερες φορές αυτοί που χειραγωγούν και επιβάλλονται γνωρίζουν πως ο άλλος νιώθει άβολα και πατούν πάνω σε αυτό. Η δεύτερη λύση είναι να μην του απαντάς καθόλου. Να τον αγνοήσεις πλήρως σε ο τι έχει να κάνει με άσχετα θέματα και να συνεχίσεις να κάνεις τη δουλειά σου σαν να μην υπάρχει. Να του πεις πως θα του απαντάς σε οτιδήποτε έχει να κάνει μόνο με την δουλειά. Δεν είναι κακό να θέσεις όρια. Και ήδη γνωρίζει η αφεντικίνα σου πως έχει επαναληφθεί. Η τρίτη λύση είναι να μιλήσεις στη μητέρα σου αφού η αφεντικίνα σου είναι ηλίθια και δεν καταλαβαίνει μπας και κάνει κάποια κουβέντα μαζί της εφόσον είναι και γνωστή της. Η τελευταία λύση αν αρχίσεις να έχεις σοβαρό πρόβλημα μαζί του είναι να του πεις πως η παρενόχληση θεωρείται αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο και πως αν συνεχίσει θα του κάνεις καταγγελία. Εκεί καθάρισες μια και καλή αλλά προφανώς αυτή είναι η τελευταία και η πιο ακραία λύση.