Ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για τη «μεγαλύτερη κατάχρηση εξουσίας στην ιστορία» των ΗΠΑ

Ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για τη «μεγαλύτερη κατάχρηση εξουσίας στην ιστορία» των ΗΠΑ Facebook Twitter
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τους Δημοκρατικούς για τη «μεγαλύτερη κατάχρηση εξουσίας στην ιστορία» της χώρας, αφού ξεκίνησαν μια σειρά κοινοβουλευτικών ερευνών σε βάρος του.

«Οι Δημοκρατικοί παρακωλύουν τη Δικαιοσύνη. Έχουν επιδοθεί σε μια μεγάλη, απεγνωσμένη σταυροφορία προς αναζήτηση ενός εγκλήματος, την ώρα που το αληθινό έγκλημα είναι αυτό που πράττουν οι Δημοκρατικοί και ό,τι έχουν κάνει!» κατήγγειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα tweet, που συνόδευε ένα άλλο μήνυμα γραμμένο με κεφαλαία γράμματα: «ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ».

Έχοντας ισχυροποιήσει τη θέση τους χάρη στην πλειοψηφία που έχουν συγκεντρώσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν να μην χάσουν χρόνο και να ξεκινήσουν ή να επιταχύνουν μια σειρά κοινοβουλευτικών ερευνών σε βάρος του μεγιστάνα, από τις υποψίες περί σύμπραξης με τη Ρωσία έως τις πληρωμές για να εξαγοράσει τη σιωπή φερόμενων ερωμένων του, αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειάς του.

Μεταξύ άλλων ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο κι από τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο να τους παραδώσουν λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα διαμείφθηκαν ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον ομόλογό του από τη Ρωσία Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επιπλέον, κάλεσαν 81 πρόσωπα κι οργανισμούς, μεταξύ αυτών τους δύο γιους του δισεκατομμυριούχου, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, όπως και τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, να καταθέσουν σχετικά έγγραφα.

«Οι Δημοκρατικοί παρενοχλούν τον πρόεδρο για να αποσπάσουν την προσοχή από το ριζοσπαστικό πρόγραμμά τους» υποστήριξε από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

«Ενδιαφέρονται περισσότερο για θλιβερά πολιτικά παιχνίδια και να ικανοποιήσουν μια ριζοσπαστική κι αριστερή βάση από το να προσφέρουν απτά αποτελέσματα στους πολίτες μας. Οι Δημοκρατικοί δεν αναζητούν την αλήθεια, θέλουν να επιτεθούν στον πρόεδρο» συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» των δισεκατομμυριούχων

Διεθνή / Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» των δισεκατομμυριούχων

Ανεξαρτήτως της αμφιλεγόμενης παρουσίας της στα social media και των τρανσφοβικών της απόψεων, η διάσημη συγγραφέας είναι και πάλι στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Η ιδεολογικά υποκινούμενη παρερμηνεία του Τραμπ για το Title IX επικεντρώνεται σε μια στενή, δυαδική άποψη για το φύλο, η οποία αποκλείει την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών και φοιτητών
LIFO NEWSROOM
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πρέπει να καταδικαστεί ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Πρέπει να καταδικαστεί ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα» λένε εισαγγελείς

Η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, με την υπεράσπισή του να αμφισβητεί τις κατηγορίες και την εισαγγελία να τονίζει την εκμετάλλευση της εξουσίας του για σεξουαλική κακοποίηση
LIFO NEWSROOM
«Αν πεθάνω, κάντε τον θάνατό μου μοχλό»: Η Λάιλα Σουέιφ συνεχίζει την απεργία πείνας για την απελευθέρωση του γιου της

Διεθνή / «Αν πεθάνω, κάντε τον θάνατό μου μοχλό»: Η Λάιλα Σουέιφ συνεχίζει την απεργία πείνας για την απελευθέρωση του γιου της

Από το νοσοκομείο St Thomas’ στο Λονδίνο, η 68χρονη μητέρα και πανεπιστημιακός δίνει ίσως την τελευταία μάχη της απέναντι στο καθεστώς της Αιγύπτου, ζητώντας την απελευθέρωση του γιου της, φυλακισμένου ακτιβιστή και Βρετανοαιγύπτιου πολίτη
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκίνησαν νέες έρευνες στην Πορτογαλία 18 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Διεθνή / Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκίνησαν νέες έρευνες στην Πορτογαλία 18 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Οι αρχές της Πορτογαλίας και της Γερμανίας ξαναρχίζουν τις έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, με επίκεντρο πηγάδια και εγκαταλελειμμένα κτίρια κοντά στο σημείο που χάθηκε το 2007
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια