Ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για τη «μεγαλύτερη κατάχρηση εξουσίας στην ιστορία» των ΗΠΑ

Ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για τη «μεγαλύτερη κατάχρηση εξουσίας στην ιστορία» των ΗΠΑ Facebook Twitter
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τους Δημοκρατικούς για τη «μεγαλύτερη κατάχρηση εξουσίας στην ιστορία» της χώρας, αφού ξεκίνησαν μια σειρά κοινοβουλευτικών ερευνών σε βάρος του.

«Οι Δημοκρατικοί παρακωλύουν τη Δικαιοσύνη. Έχουν επιδοθεί σε μια μεγάλη, απεγνωσμένη σταυροφορία προς αναζήτηση ενός εγκλήματος, την ώρα που το αληθινό έγκλημα είναι αυτό που πράττουν οι Δημοκρατικοί και ό,τι έχουν κάνει!» κατήγγειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα tweet, που συνόδευε ένα άλλο μήνυμα γραμμένο με κεφαλαία γράμματα: «ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ».

Έχοντας ισχυροποιήσει τη θέση τους χάρη στην πλειοψηφία που έχουν συγκεντρώσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν να μην χάσουν χρόνο και να ξεκινήσουν ή να επιταχύνουν μια σειρά κοινοβουλευτικών ερευνών σε βάρος του μεγιστάνα, από τις υποψίες περί σύμπραξης με τη Ρωσία έως τις πληρωμές για να εξαγοράσει τη σιωπή φερόμενων ερωμένων του, αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειάς του.

Μεταξύ άλλων ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο κι από τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο να τους παραδώσουν λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα διαμείφθηκαν ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον ομόλογό του από τη Ρωσία Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επιπλέον, κάλεσαν 81 πρόσωπα κι οργανισμούς, μεταξύ αυτών τους δύο γιους του δισεκατομμυριούχου, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, όπως και τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, να καταθέσουν σχετικά έγγραφα.

«Οι Δημοκρατικοί παρενοχλούν τον πρόεδρο για να αποσπάσουν την προσοχή από το ριζοσπαστικό πρόγραμμά τους» υποστήριξε από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

«Ενδιαφέρονται περισσότερο για θλιβερά πολιτικά παιχνίδια και να ικανοποιήσουν μια ριζοσπαστική κι αριστερή βάση από το να προσφέρουν απτά αποτελέσματα στους πολίτες μας. Οι Δημοκρατικοί δεν αναζητούν την αλήθεια, θέλουν να επιτεθούν στον πρόεδρο» συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια