Διέσωσαν παχουλό αρουραίο που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο: «Όλα τα ζώα αξίζουν σεβασμό»

Διέσωσαν παχουλό αρουραίο που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο: «Όλα τα ζώα αξίζουν σεβασμό» Facebook Twitter
3

Μια ασυνήθιστη κλήση δέχθηκαν φιλόζωοι στην γερμανική πόλη Μπενσχάιμ, που τους ζητήθηκε να βοηθήσουν έναν παχουλό αρουραίο, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί την τρύπα από ένα φρεάτιο. 

Τον παγιδευμένο αρουραίο είχε εντοπίσει ένα μικρό κορίτσι, που βλέποντας τον να παλεύει και να τσιρίζει, αποφάσισε να βοηθήσει.

«Είχε πολύ χειμερινό πάχος και κόλλησε στο σημείο γύρω από τους γοφούς- δεν μπορούσε να πάει ούτε μπρος ούτε πίσω», είπε ο Μάικλ Ζερ.

Διέσωσαν παχουλό αρουραίο που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο: «Όλα τα ζώα αξίζουν σεβασμό» Facebook Twitter

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης, την οποία πολλοί αμφισβήτησαν επειδή δεν έβρισκαν λόγο για τόσο μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να σωθεί ένας αρουραίος. «Ακόμη και τα ζώα που μισούνται από πολλούς, αξίζουν σεβασμό», απάντησε ο ίδιος. 

Διέσωσαν παχουλό αρουραίο που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο: «Όλα τα ζώα αξίζουν σεβασμό» Facebook Twitter

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και πυροσβέστες, καθώς ο Ζερ με τους υπολοίπους της φιλοζωικής οργάνωσης δεν μπορούσαν να απελευθερώσουν τον αρουραίο και χρειαζόταν κάποιος να σηκώσει το φρεάτιο.

Μετά από συλλογική προσπάθεια, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον αρουραίο, τον οποίο απελευθέρωσαν ξανά μέσα στο φρεάτιο.

 

Οι σχετικές φωτογραφίες και τα βίντεο, που δημοσίευσε η ομάδα στο Facebook, συγκέντρωσαν χιλιάδες θετικά σχόλια για την διάσωση ενός ζώου που τις περισσότερες φορές γίνεται στόχος εξολόθρευσης.


Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Γυρναει ο αρουρ στο σπιτι και τον ρωταει η κυρα του-Που γυρνουσες τοσες ωρες μου λες?-Τωρα αμα σου πω οτι μετα το φαι,που η αληθεια ειναι οτι το παρακανα,βγηκα να παρω λιγο αερα και μαγκωσα στο φρεατιο....-Ρε σε ποιαν τα πουλας αυτα?-Κατσε δεν τελειωσα,αρχισα να φωναζω βοηθεια αλλα ουτε τα ξαδερφια μου ουτε κανενας αλλος δεν ηρθε να με τραβηξει κατω,μονο μαζευτηκανε,μετα απο καμμια ωρα βεβαια, καμμια δεκαρια ανθρωποι και σηκωσανε το φρεατιο και με απελευθερωσανε θα το πιστεψεις?-Σιγα μη σε κερασανε και καφε η σοδα να χωνεψεις,ανεπροκοπε,αντε χασου απο μπροστα μου.Αλλα που θα παει θα την ανακαλυψω εγω την αλλη που σουχει παρει τα μυαλα και τοτε θα δεις τι εχεις να παθεις.Χαμενε, εε χαμενε.-Τωρα τι φταιω γω ο κακομοιρης που λεω την αληθεια και δε με πιστευει?