Η Πάμελα Άντερσον επικρίνει Τσίπρα για τη «συνθηκολόγηση» και αποθεώνει Βαρουφάκη

Η Πάμελα Άντερσον επικρίνει Τσίπρα για τη «συνθηκολόγηση» και αποθεώνει Βαρουφάκη Facebook Twitter
7

Επικριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε η Πάμελα Άντερσον σε συνέντευξη της. Παράλληλα, αποθέωσε τον Γιάνη Βαρουφάκη

Όπως είναι γνωστό, η Πάμελα Άντερσον βρέθηκε την Κυριακή στη χώρα μας για να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό σόου που θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στο OPEN TV. 

Με αφορμή την επίσκεψή, η Αμερικανίδα ηθοποιός έδωσε συνέντευξη όπου αναφέρεται στην Ελλάδα, την οποία αναδημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της, χωρίς όμως να αναφέρει το μέσο ή τον δημοσιογράφο στον οποίο μίλησε. 

Όταν ρωτήθηκε για το αν μετά από αρκετές επισκέψεις στη χώρα μας γνωρίζει κάποιες ελληνικές λέξεις απαντά: «Τη λέξη ΌΧΙ, ελπίζω να την προφέρω σωστά. Θαυμάζω τους 'Έλληνες που είπαν ΟΧΙ στο διάσημο ελληνικό δημοψήφισμα αψηφώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το  OXI ήταν η λέξη σύμβολο κατά της φασιστικής κατοχής και έγινε πάλι διάσημη σαν λέξη κατά τα χρόνια της κρίσης το 2015 όταν η Ελλάδα έκανε ένα ιστορικό δημοψήφισμα όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού (61%) ψήφισε OXI καταψηφίζοντας την συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις τράπεζες που θα αύξανε το χρέος της Ελλάδας και θα επέβαλλε δομικές μεταρρυθμίσεις και λιτότητα με τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας.

Ήταν το πιο ηρωικό γεγονός της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας με χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους που για πρώτη φορά αισθάνθηκαν αξιοπρέπεια με το να πουν απλά την λέξη ΟΧΙ.

Δυστυχώς όμως η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε να συνθηκολογήσει και την επόμενη μέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης παραιτήθηκε», λέει η ηθοποιός και προσθέτει: «Αν κοιτάξεις σήμερα την Ελλάδα, θα δεις πως τα αεροδρόμια ανήκουν σε γερμανικές εταιρίες, πως το λιμάνι του Πειραιά ανήκει στους Κινέζους, πως οι άνθρωποι έχουν μεγάλα χρέη, πως υπάρχει φτώχεια παντού, πως υπάρχει μαζική μετανάστευση των νέων. 

Οπότε το ΟΧΙ σημαίνει ακόμα και σήμερα κάτι, είναι ένα σύμβολο που δεν πρέπει να ξεχαστεί». 

 Στο ερώτημα ποιος είναι ο ποιος σημαντικός διάσημος Έλληνας εν ζωή η Πάμελα Άντερσον απαντάει: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης. Είπε ΟΧΙ όταν ήταν υπουργός Οικονομικών και ο οποίος είναι πηγή  έμπνευσης για πολίτες σε όλη την Ευρώπη».

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΡΝΟΣ

Πολιτισμός / Το Kournos Music Festival επέστρεψε στη Λήμνο για έκτη χρονιά

Στη φετινή διοργάνωση διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικίες και φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα του νησιού.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Γουίλιαμ Όρμπιτ, ο παραγωγός πίσω από το «Ray of Light» της Μαντόνα

Πολιτισμός / Πέθανε ο Γουίλιαμ Όρμπιτ, ο παραγωγός πίσω από το «Ray of Light» της Μαντόνα

Ο Γουίλιαμ Όρμπιτ, ο άνθρωπος που έκανε το «Ray of Light» να ακούγεται σαν το μέλλον, πέθανε στα 69 του. Από τη Μαντόνα και τους Blur μέχρι τις All Saints, έφερε την electronica μέσα στη μεγάλη ποπ χωρίς να της αφαιρέσει την παραξενιά.
THE LIFO TEAM
Το λερωμένο φόρεμα της Άντι Σακς από το The Devil Wears Prada 2 βγαίνει σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Το λερωμένο φόρεμα της Άντι Σακς από το The Devil Wears Prada 2 βγαίνει σε δημοπρασία

Ρούχα και αξεσουάρ από το The Devil Wears Prada 2 βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s: από το σακάκι της Μιράντα Πρίστλι μέχρι το φόρεμα της Άντι Σακς, με τους λεκέδες της σκηνής ακόμη επάνω.
THE LIFO TEAM
Η queer ιστορία αγάπης από την Ουκρανία που φτάνει στο Λοκάρνο

Πολιτισμός / Η queer ιστορία αγάπης από την Ουκρανία που φτάνει στο Λοκάρνο

Το I Rarely Wake Up Dreaming κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Λοκάρνο και ακολουθεί ένα queer ουκρανικό ζευγάρι που δοκιμάζεται από δύο ταυτόχρονες ρήξεις: τη φυλομετάβαση του ενός από τους δύο και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
THE LIFO TEAM
Το Πεκίνο έγινε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχιτεκτονικής για το 2029

Πολιτισμός / Το Πεκίνο ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχιτεκτονικής για το 2029

Το Πεκίνο θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχιτεκτονικής για το 2029, χρονιά που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων και μια σειρά δράσεων για την πόλη, την κληρονομιά και το βιώσιμο μέλλον.
THE LIFO TEAM
Ο Ράιαν Μέρφι θέλει το The Shards να γίνει τριλογία με το AIDS στο κέντρο της ιστορίας

Πολιτισμός / Ο Ράιαν Μέρφι θέλει το The Shards να γίνει τριλογία με το AIDS στο κέντρο της ιστορίας

Ο Ράιαν Μέρφι είπε ότι μαζί με τον Μπρετ Ίστον Έλις έχουν ήδη σκεφτεί το The Shards ως πιθανή τριλογία. Αν η σειρά συνεχιστεί, θα μετακινηθεί από το εφηβικό Λος Άντζελες του 1981 προς το «φάντασμα του AIDS».
THE LIFO TEAM
Η Κόρινθος του Rossini γίνεται αποθήκη μουσείου γεμάτη αρχαία ελληνικά ερείπια

Πολιτισμός / Η Κόρινθος του Rossini γίνεται αποθήκη μουσείου γεμάτη αρχαία ελληνικά ερείπια

Στο νέο ανέβασμα της Πολιορκίας της Κορίνθου, ο Davide Livermore μεταφέρει την όπερα σε μια μουσειακή αποθήκη με αρχαία ελληνικά θραύσματα, όπου η Κόρινθος δεν πολιορκείται μόνο από τον ιστορικό εχθρό, αλλά από το ίδιο το σήμερα.
THE LIFO TEAM
Ο James Haven, αδελφός της Angelina Jolie, μίλησε δημόσια για πρώτη φορά για το ότι είναι gay

Πολιτισμός / Ο αδελφός της Αντζελίνα Τζολί, Τζέιμς Χέιβεν, αποκάλυψε ότι είναι gay

Για δεκαετίες, ο Τζέιμς Χέιβεν ήταν για το κοινό «ο αδελφός της Αντζελίνα Τζολί». Τώρα, στα 53 του, έκανε coming out, μιλώντας για το παιδί που έκρυβε το glitter του και τον άνδρα που δεν θέλει πια να ζητά συγγνώμη για το ποιος είναι.
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια