ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.2.2019 | 12:35

Κοντεύω να τρελαθώ

Ένας φίλος μου χρωστάει πέντε ευρώ και δεν μου αναφέρει τίποτα εδώ και δύο εβδομάδες. Νομίζει ότι τον είχα κεράσει, ενώ δεν με έχει κεράσει ούτε μισό ποτήρι νερό όσο τον ξέρω. Θα περιμένω να δω μέχρι που θα φτάσει η αναισθησία του.
16
 
 
 
 
σχόλια
Κοντεύεις να τρελαθείς επειδή δεν σου επιστρέφει τα 5 ευρω που σου λείπουν ή επειδή δεν έχει καταλάβει ότι στα χρωσταει; Πρόσεξε ίσως είναι αθώος και εσυ τον παρεξηγησες γιατί μπορεί να του προσφερες τα 5 ευρω με τρόπο που να έμοιαζε με κέρασμα οπότε το λάθος ξεκινάει και τελειώνει σε σένα. Απ την άλλη αν είσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση καλό είναι να μη δινεις χρήματα γιατί ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν θα σου γυρίσουν πίσω.
Κοντεύεις να τρελαθείς επειδή δεν σου επιστρέφει τα 5 ευρω που σου λείπουν ή επειδή δεν έχει καταλάβει ότι στα χρωσταει; Πρόσεξε ίσως είναι αθώος και εσυ τον παρεξηγησες γιατί μπορεί να του προσφερες τα 5 ευρω με τρόπο που να έμοιαζε με κέρασμα οπότε το λάθος ξεκινάει και τελειώνει σε σένα. Απ την άλλη αν είσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση καλό είναι να μη δινεις χρήματα γιατί ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν θα σου γυρίσουν πίσω.
Κοντεύεις να τρελαθείς επειδή δεν σου επιστρέφει τα 5 ευρω που σου λείπουν ή επειδή δεν έχει καταλάβει ότι στα χρωσταει; Πρόσεξε ίσως είναι αθώος και εσυ τον παρεξηγησες γιατί μπορεί να του προσφερες τα 5 ευρω με τρόπο που να έμοιαζε με κέρασμα οπότε το λάθος ξεκινάει και τελειώνει σε σένα. Απ την άλλη αν είσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση καλό είναι να μη δινεις χρήματα γιατί ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν θα σου γυρίσουν πίσω. Α
Όχι να μην περιμένεις. Περιμένουμε από τον άλλον να δράσει όπως εμείς περιμένουμε. Δεν το κάνει και μετά απογοητευομαστε δίπλα. Αν έγινε μια φορά και ήταν όντως παρεξήγηση, οκ, μπορείς να το αφήσεις να περάσει. Αλλά αν έχει ξαναγίνει, μπορείς να του μιλήσεις και γενικά να είσαι πιο σαφής με τα όρια σου.
Νομιζω οτι υπερβαλλεις...αρχικα μιλαμε για ποσο 5€ οποτε κακως το κανεις θεμα ακομη και μεσα σου δλδ που το σκεφτεσαι...επειτα ισως ο ανθρωπος να μην ειχε η να εχει γενικα οικονομικα θεματα γι αυτο και δεν σε εχει κερασει (δεν γνωριζεις με σιγουρια τι μπορει να αντιμετωπιζει στο σπιτι του)....αν τον θεωρεις φιλο σου δεν θα καθισεις να μετρας ποσες φορες κερναει ποιος ουτε ειναι το ουσιωδες που μετραει σε μια φιλια...και ειδικα,οταν μιλαμε για τετοιο ποσο δλδ σαν να κερασες απλα εναν καφε..
1. Αν τα είχες τόσο πολύ ανάγκη αυτά τα χρήματα να μην έκανες κίνηση είτε να δανείσεις είτε να κεράσεις (το δεύτερο υποψιάζομαι οτι έγινε).2. Από τη στιγμή που θεώρησες οτι τα δάνεισες, θα έπρεπε να το καταστήσεις σαφές οτι τα θες πίσω γιατί τα χρειάζεσαι κλπ κλπ. Ίσως και να ανέφερες και το χρονικό περιθώριο για την επιστροφή.3. Βάζεις κάτω το τεφτέρι και λες οτι δεν σε έχει κεράσει ούτε νερό. Για οποιο λόγο και να (μην) το έκανε αυτό, δεν είναι αντίστοιχα λόγος για εσένα σαν φίλος να μην συμβάλλεις όταν σε χρειάστηκε (πρώτος ενδεχομένως).Και στο κάτω κάτω είναι 5 ευρώ! Θες να γίνεις γύφτος για 5 ευρώ; Από εκεί κρίνεται ολόκληρη φιλία; Μπορεί να ντρέπεται να σου δώσει τα 5 κ*λο ευρώ και έχει σκοπό να σε κεράσει ή να στο ξεπληρώσει αλλιώς. Αν δεν θες να φανείς και θες να ησυχάσεις τη συνείδησή σου οτι και καλά δεν σε έπιασαν κορόιδο, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε παράγγειλε κάτι με το ακριβές ποσό και πες του οτι ξέχασες το πορτοφόλι.Και η υπέροχη φιλία σας μπορεί να συνεχιστεί. (σιχτίρ)
Καλα , σοβαρά τώρα;Πως κανείς έτσι για 5 €; Φίλοι δεν είστε;Σε κάποια άλλη στιγμή θα πληρώσει εκείνος.Δεν νομίζω να κάνει επιτηδες την πάπια , απλά αν είναι άνθρωπος που θα σου δάνειζε με την ίδια ευκολία , το θεωρεί αυτονόητο πως θα σου τα επιστρέψει με οποιοδήποτε τρόπο.Αν από την άλλη σου έχει ξαναδώσει δικαιώματα , μην του δανείζεις και τέλος.
Αυτές οι φιλίες...Με συγκινούν. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν κάνει δουλειά με τον εαυτό τους, οι όχι απομονωμένοι, οι εξωστρεφείς ρε παιδί μου που χτίζουν ''αληθινές σχέσεις και φιλίες'',δεν είναι σαν τους άλλους τους ''προβληματικούς''.Τώρα σοβαρά αν θες λύση στο πρόβλημά σου, πες του <<δεν σε είχα κεράσει>>.Κι άλλη φορά να του το ξεκαθαρίζεις από την αρχή ότι ήταν δανεικά.