«Συγγνώμη από τον ελληνικό λαό», ζήτησε σήμερα ο Θεόδωρος Τσουκάτος κατά την απολογία του, ενώπιον δικαστηρίου, για την υπόθεση Siemens.

 

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος κατηγορείται για την υπόθεση της χρηματοδότησης με 1 εκατομμύριο μάρκα (420.000 ευρώ) από τη Siemens, το 1999.

 

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, μπήκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο «των δημοσίων σχέσεων που έκανε η εταιρία με το τότε κυβερνών κόμμα».

 

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, από τους ψηφοφόρους που μας στήριξαν, από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και τους 12 ανθρώπους που ενεπλάκησαν άθελά τους για να έρθουν τα χρήματα από τη Siemens στο κόμμα», ανέφερε ο κ. Τσουκάτος. 

 

«Δεν ζητώ συγνώμη από τη ηγεσία του κόμματός μου, που με εγκατέλειψε και με έκανε αποδιοπομπαίο τράγο, σάκο του μποξ για τα άλλα κόμματα, και στόχο της τρομοκρατίας. Απαιτώ να μου ζητήσει συγνώμη γιατί δεν είπε την αλήθεια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

 

Ο κ. Τσουκάτος κατηγορείται ότι πήρε το ποσό αυτό για να δωροδοκήσει άγνωστους υπαλλήλους του ΟΤΕ ώστε να πάρει η Siemens τη σύμβαση 8002 για τη ψηφιοποίηση του οργανισμού. 

 

«Ήμουν άσχετος με τη σύμβαση, ήμουν στο κόμμα, δεν είχα σχέση με συμβάσεις», υποστήριξε το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. 

 

«Είναι γνωστό πως ο Χριστοφοράκος και η Siemens είχαν σχέση από πολύ παλιά με πανίσχυρα στελέχη του ΟΤΕ, αρμόδιους για το θέμα κλπ (χωρίς να θέλω να υπονοήσω τίποτα) και ειχε ανάγκη τον άγνωστο σε αυτούς Τσουκάτο για να πάρει 420.000 ευρώ να τα δώσει σε άγνωστους υπαλλήλους; Είναι παράλογο. Απλώς έπρεπε να με εντάξουν στο σκηνικό, για να δικαιολογηθεί πολιτικά αυτή η κατάσταση», πρόσθεσε. 

 

Το κόμμα θέλει να με κάνει αποδιοπομπαίο τράγο 

 

«Θεώρησα πως το κόμμα θέλει να με κάνει αποδιοπομπαίο τράγο. Δε με κάλεσαν καν να με ρωτήσουν. Δεν ρώτησαν τους ταμίες. Δεν κάλεσαν έμπειρα στελέχη όπως ο κ. Λάμπρου να τους πει πως γινόταν η διαδικασία», υποστήριξε ο κ. Τσουκάτος.

 

«Έκαναν μια γενική δήλωση και ο κ. Παπακωνσταντίνου (τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ) έλεγε κάθε μέρα πως τα χρήματα δεν πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήθελαν να πάρουν πολιτικό κόστος καθώς πήγαιναν τότε σε εκλογές», συμπλήρωσε αναφέροντας πως αν το παραδέχονταν θα έχαναν και την κρατική χρηματοδότηση γιατί υπήρχε παραβίαση της εκλογική νομοθεσίας.

 

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος από αυτό το εδώλιο για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε 'το κόμμα μου με έριξε στα σκυλιά'. Τον καλώ να αναλογιστεί τη έλεγε για μένα, χωρίς καν να με ρωτήσει», πρόσθεσε.